مقالات

بررسی 7 خواص سرکه سیب و عسل: نحوه مصرف + عوارض

بررسی 7 خواص سرکه سیب و عسل

نوشیدنی هایی مانند عسل و سرکه سیب از هزاران سال قبل وجود داشته است. با ترکیب عسل با نوعی سرکه، شربتی تولید می شود که معمولاً به آب یا مایع دیگری اضافه شده و سپس نوشیده می شود. از زمان های قدیم، مردم از خواص سرکه سیب و عسل برای پیشگیری یا بهبود بسیاری از بیماری ها از جمله، صرع، نیش مار، آسم، سرماخوردگی، تب، یبوست و بیماری سل استفاده کرده اند.

اگرچه اثر این نوشیدنی در درمان برخی بیماری ها رد شده است اما امروزه مردم در سراسر جهان به نوشیدن این مخلوط برای مزایای سلامتی مانند کاهش وزن یا بهبود عفونت ها ادامه می دهند. شما می توانید با خرید عسل طبیعی و سرکه سیب را از فروشگاهی تهیه کنید. در همین راستا، در این مقاله قصد داریم به بررسی 8 خواص سرکه سیب و عسل بپردازیم.

ارزش غذایی عسل و سرکه سیب

قبل از اینکه به خواص سرکه سیب و عسل اشاره کنیم بدن نیست با ارزش غذایی عسل و سرکه سیب آشنا شوید. یک قاشق غذاخوری عسل حاوی مواد زیر است:

  • کالری: 64
  • پروتئین: 0 گرم
  • چربی: 0 گرم
  • کربوهیدرات: 17 گرم
  • فیبر: 0 گرم
  • شکر: 17 گرم

محتوای غذایی سرکه بسته به نوع میوه ای که برای تهیه آن استفاده می شود و برند آن متفاوت است. یک قاشق غذاخوری سرکه حاوی مواد زیر است:

  • کالری: 3 کیلوکالری
  • پروتئین: 0 گرم
  • چربی: 0 گرم
  • کربوهیدرات: 0 گرم

ارزش غذایی عسل و سرکه سیب

نوشیدنی عسل و سرکه نیز می تواند منبع عالی برای موارد زیر باشد:

  • پتاسیم
  • فسفر
  • کولین
  • کلسیم
  • منیزیم
  • گلوکز
  • فروکتوز

بررسی 7 خواص سرکه سیب و عسل

عسل و سرکه هر دو منبعی غنی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. به عنوان مثال، ویتامین C در عسل وجود دارد، در حالی که سرکه حاوی ویتامین B-12 و ویتامین K است. ویتامین ها به عملکرد بدن و سالم ماندن آن کمک می کنند. ویتامین‌های موجود در عسل و سرکه سیستم ایمنی را تقویت کرده و به بهبود سلامت استخوان و قلب کمک می‌کنند. علاوه بر این، این محصول باعث بهبود حافظه و تولید سلول‌ها شده و خون را رقیق و لخته می‌ کنند. برخی تحقیقات خواص سرکه سیب با عسل برای سلامتی انسان را تایید کرده اند.

1- کاهش وزن با استیک اسید

برخی مطالعات نشان داده است که نوشیدنی سرکه سیب و عسل به کاهش وزن کمک می کند. یکی از خواص عسل و سرکه سیب، کاهش سرعت جذب قند در بدن و ثابت نگه داشتن قند خون است. هنگامی که این اتفاق می افتد، به جای اینکه به سرعت گرسنه شوید، برای مدت زمان طولانی تری سیر می مانید. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد سرکه سیب ممکن است به کاهش چربی بدن نیز کمک کند. در آزمایش‌های بالینی، کسانی که سرکه سیب مصرف کردند نسبت به کسانی که آن را مصرف نکردند وزن بیشتری از دست دادند. برای کاهش وزن، افزودن عسل به سرکه سیب باید به مقادیر کم انجام شود، زیرا عسل حاوی قند و کالری اضافی است.

کاهش وزن با استیک اسید

اسید استیک موجود در سرکه سیب برای کاهش وزن مورد مطالعه قرار گرفته است. در یک مطالعه 12 هفته ای بر روی 144 بزرگسال مبتلا به چاقی، افرادی که روزانه 2 قاشق غذاخوری (30 میلی لیتر) سرکه سیب رقیق شده را با یک نوشیدنی 500 میلی لیتری مصرف می کردند بیشترین کاهش وزن و 0.9 درصد کاهش چربی بدن را در مقایسه با دو گروه کنترل تجربه کردند.

علاوه بر این، تحقیقاتی دیگر درباره خواص سرکه سیب و عسل نشان داده است که سرکه سیب برای مدت طولانی‌تری احساس سیری به شما می دهد، زیرا سرعت جذب مواد مغذی غذاها به جریان خون شما را کاهش می‌ دهد. اثری که ممکن است به کاهش وزن بیشتر کمک کند. با این حال، وقتی عسل و سرکه را با هم ترکیب می کنید، به خاطر داشته باشید که عسل کالری و قند بالایی دارد و باید در حد اعتدال مصرف شود.

2. علائم سرماخوردگی و آلرژی را کاهش می دهد

یکی از خواص سرکه سیب با عسل این است که علائم سرماخوردگی و آلرژی را به دلیل خواص ضد میکروبی (یا ضد باکتریایی) کاهش می دهد. مقدار کمی گرده موجود در عسل برای کاهش علائم آلرژی فصلی مانند آبریزش، خارش چشم، تب یونجه و عطسه استفاده می شود. سرکه سیب حاوی مقادیر کمی پروبیوتیک ناشی از تخمیر است و این پروبیوتیک‌ها به تکثیر باکتری‌های مفید بیشتر در میکروبیوم روده کمک می‌کنند. این باکتری های مفید باعث هضم بهتر غذا شده و سیستم ایمنی را تقویت می کنند. بنابراین، این نوشیدنی ممکن است به شما در مبارزه با سرماخوردگی کمک کند.

3- بهبود سلامتی قلب

سرکه سیب و عسل ممکن است از سه طریق به سلامت قلب کمک کند. در مرحله اول، اسید کلروژنیک موجود در سرکه ممکن است به کاهش کلسترول بد کمک کند. ثانیاً عسل، تأثیرات مثبتی بر فشار خون دارد و آن را تا رسیدن به سطح سالم کاهش می‌دهد. عسل همچنین حاوی آنتی اکسیدان ‌هایی است که می‌ توانند با بهبود جریان خون و گردش خون، لخته شدن خون را کاهش دهند. ثالثاً، سرکه سیب می تواند التهاب قلب را کاهش دهد، که می تواند پلاک را در شریان ها پاک کند.

همه این عوامل خطر حمله قلبی و سکته را کاهش می دهند. به علاوه، مطالعات در زمینه خواص سرکه سیب و عسل روی جوندگان نشان می دهد که عسل، فشار خون بالا که یکی دیگر از عوامل خطر بروز بیماری قلبی است را کاهش می دهد. علاوه بر این، سرکه سیب ممکن است با کاهش التهاب و خطر تجمع پلاک در شریان‌ها از سلامت قلب محافظت کند. با این حال، مطالعات انسانی بیشتری برای کشف این مزیت احتمالی مورد نیاز است.

4- بهبود رفلاکس معده

اثر تسکین دهنده عسل می تواند برای رفلاکس معده معجزه کند. علاوه بر این، سرکه سیب به عنوان یک درمان خانگی برای رفلاکس اسید و سوزش سر دل استفاده می شود. در بسیاری از موارد علت ایجاد رفلاکس معده اسید زیاد معده نیست، بلکه کم بودن اسید معده است. به همین دلیل، ایجاد اسید معده کافی، بخشی از روش درمانی برای بهبود رفلاکس است. یکی از راه‌ های انجام این کار، خوردن غذاهای ترش و یا تلخ، چند دقیقه قبل از هر وعده غذایی است که به تحریک تولید اسید معده و در نتیجه کاهش رفلاکس و بهبود هضم کمک می‌کند. در مطلب درمان رفلاکس معده با عسل طبیعی مفصلا توضیح دادیم که چقدر عسل می تواند برای جلوگیری از رفلاکس معده مفید باشد، برای مصرف سرکه سیب و عسل باید آنها را در آب ولرم حل کنید. این امر به ویژه هنگام استفاده از آن برای رفلاکس معده ضروری است؛ زیرا اسیدیته سرکه می تواند به گلو، معده و مری آسیب برساند یا آن را تحریک کند. حتما قبل از نوشیدن عسل و سرکه سیب برای سوزش سر دل، وضعیت معده را بررسی کنید.

5- کمک به بهبود مشکلات پوستی

یکی دیگر از خواص سرکه سیب با عسل برای پوست که با مخلوط کردن 1 قاشق چایخوری سرکه سیب و یک 1 قاشق غذاخوری عسل می توانید یک ماسک صورت مرطوب کننده و ضد باکتری ایجاد کنید. آن را به مدت 20 دقیقه روی صورت بمالید و سپس با آب گرم بشویید. عسل ضمن از بین بردن باکتری ها به رطوبت بیشتر پوست کمک می کند و سیب سرکه نیز باعث از بین بردن سلول های مرده پوست و متعادل کردن pH طبیعی پوست می شود.

کمک به بهبود مشکلات پوستی

ترکیب عسل و سرکه سیب در درمان آکنه و جوش های آکنه مفید و موثر است. با توجه به خواص ضد باکتریایی عسل و سرکه را می توان به عنوان یک پاک کننده پوست استفاده کرد. عسل پوست آسیب دیده را ترمیم می کند و میکروب هایی را که می توانند منافذ پوست را آلوده کنند از بین می برد. البته ما در مقاله ای دیگر درباره عسل و دارچین برای درمان آکنه صحبت کردیم که در صورت علاقه می توانید آن را نیز مطالعه کنید.

6- تسکین و بهبود گلو درد

یک درمان خانگی برای گلودرد، نوشیدن سرکه سیب و عسل در آب گرم است. برای این کار یک قاشق عسل و یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان پر آب بریزید. همیشه مطمئن شوید که سرکه رقیق شده است. درست مانند غرغره کردن با آب نمک، خواص موجود در سرکه سیب و عسل با باکتری های داخل دهان مبارزه کرده و درد گلو را کاهش می دهد. همچنین می‌توان عسل را به تنهایی برای کاهش درد، سوزش و التهاب گلو مصرف کرد.

7- بهبود سرفه

علاوه بر خواص سرکه سیب و عسل برای کاهش گلو درد، این ماده مقوی در بهبود و درمان سرفه نیز نقش دارد. کافی است به مقدار مساوی سرکه و عسل (1 تا 2 قاشق غذاخوری از هر کدام) را در یک لیوان پر آب گرم یا داغ بریزید و هم بزنید. همچنین شما می توانید بخواهید کمی زنجبیل، فلفل هندی، دارچین و یا لیمو به آن اضافه کنید تا طعم و مزه بهتری به آن بدهید. این نوشیدنی را هر روز یکبار یا چند بار در طول روز به مقدار کم میل کنید.

8- خاصیت قلیایی بودن

برخی افراد ادعا می کنند که خوردن برخی غذاها یا مکمل ها مانند سرکه سیب و عسل می تواند بدن شما را قلیایی تر کرده و از بیماری هایی مانند سرطان و پوکی استخوان جلوگیری کند. با این حال، بدن شما سیستم های پیچیده ای دارد تا سطح pH خون شما را بین 7.35 تا 7.45 نگه دارد که برای عملکرد صحیح آن لازم است. اگر PH خون شما خارج از این محدوده باشد، خطرناک بوده و ممکن است مرگبار باشد.  غذاها و مکمل‌ها از جمله ترکیب سرکه سیب و عسل، تأثیر چندانی بر قلیایی کردن خون ندارند. در واقع، غذا فقط بر سطح pH ادرار شما تأثیر می گذارد. اینکه آیا سرکه سیب می تواند تعادل اسید بدن شما را در درازمدت تغییر دهد یا خیر، باید بررسی شود.

نحوه و بهترین زمان مصرف سرکه سیب و عسل

اکنون که با خواص سرکه سیب و عسل آشنا شدید بهتر است بدانید ساده ترین راه برای نحوه ترکیب سرکه سیب و عسل آن را به صورت شربت میل کنید. شما می توانید با استفاده از آب بیشتر و اضافه کردن لیمو، زنجبیل و دارچین، طعم و  اثربخشی آن را افزایش دهید. همچنین می توانید سرکه سیب و عسل را با روغن زیتون و ادویه ها مخلوط کرده و سس سالاد درست کنید. به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از چند قاشق غذاخوری سرکه سیب و یا عسل در یک روز توصیه نمی‌شود، بنابراین اگر هر روز آن را مصرف می‌کنید، حتماً مقدار مصرف آن را در حد تعادل نگه دارید و هر بار بیش از یک قاشق غذاخوری مصرف نکنید. در صورت مصرف زیاد و مکرر عسل قند شما بالا می رود. سرکه سیب می تواند به مینای دندان آسیب برساند، گلو و مری را سوزانده و اگر به اندازه کافی در آب رقیق نشود باعث ایجاد حالت تهوع شود. همیشه بهتر است با مقادیر کم شروع کنید. بعد از چند روز می توانید تشخیص دهید چه احساسی  دارید و  بر اساس آن مقدار مصرف را افزایش دهید.

در طب عامیانه، 1 قاشق غذاخوری (15 میلی‌لیتر) سرکه سیب و 2 قاشق چایخوری (21 گرم) عسل در 240 میلی‌لیتر آب داغ حل می‌شود و به عنوان یک ماده مقوی آرامش‌بخش قبل از خواب یا پس از بیدار شدن از خواب مصرف می‌ شود. شما می توانید از این مخلوط گرم به تنهایی لذت ببرید یا برای طعم دادن به آبلیمو، زنجبیل، نعناع تازه، فلفل هندی یا دارچین آسیاب شده اضافه کنید

اگر رفلاکس معده یا سوزش سر دل دارید، بهتر است یک ساعت قبل از دراز کشیدن این نوشیدنی را میل کنید تا علائم بهبود یابد. علاوه بر این، سرکه سیب و عسل مواد مکمل در آشپزی هستند. آنها با هم می توانند پایه فوق العاده ای برای سس های سالاد، مارینادها و ترشی سبزیجات باشند. با این حال، خطرات و خواص سرکه سیب و عسل برای کودکان خردسال مورد مطالعه قرار نگرفته است. در نتیجه بهتر است قبل از استفاده از این مخلوط به عنوان یک درمان خانگی با متخصص اطفال کودک خود صحبت کنید. علاوه بر این، کودکان کمتر از 1 سال نباید عسل بخورند، زیرا خطر ابتلا به بوتولیسم، یک بیماری نادر و بالقوه کشنده ناشی از باکتری وجود دارد.

عوارض سرکه سیب و عسل

با وجود خواص زیاد عسل و سرکه سیب، این ترکیب ممکن است برای برخی افراد مضر بوده و عوارضی به دنبال داشته باشد. از مهم ترین عوارض سرکه سیب و عسل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- کاهش قند و کلسترول خون

در یک مطالعه، اثرات ترکیبی مشابه که حاوی سرکه انگور و عسل بر سلامتی بررسی شد. در این مطالعه 4 هفته‌ای، شرکت‌کنندگانی که روزانه 250 میلی‌لیتر آب با 4 قاشق چای‌خوری مخلوط سرکه انگور و عسل و مقداری نعناع برای طعم دادن به آن را به صورت روزانه نوشیدند، مقاومت نسبت به انسولین، هورمونی که باعث می‌شود سطح قند خون تنظیم شود افزایش یابد.

افزایش مقاومت به انسولین با دیابت نوع 2 مرتبط است. علاوه بر این، سطح کلسترول خوب که از قلب محافظت می کند در پایان مطالعه کاهش یافت. سطح پایین کلسترول HDL یکی از دلایل ابتلا به بیماری قلبی است. به خاطر داشته باشید که این یک مطالعه کوچک و کوتاه مدت بود؛ تحقیقات بیشتری برای تایید این یافته ها مورد نیاز است.

2- مقاومت به انسولین

اگرچه خواص سرکه سیب و عسل را نمی توان انکار کرد اما عسل ماده ای سرشار از قند است که برای برخی افراد مناسب نیست. قند بیش از حد می تواند منجر به مشکلات سلامتی مانند دیابت شود. یک مطالعه به منظور بررسی عوارض و خواص سرکه سیب با عسل نشان داد که مصرف مقدار متوسطی از آن به مدت چهار هفته منجر به افزایش سطح انسولین ناشتا (مقدار انسولین در بدن پس از نخوردن هیچ غذایی برای چند ساعت) در داوطلبان می شود. در نتیجه، افراد مبتلا به دیابت ممکن است بخواهند از نوشیدن عسل و سرکه برای ثابت نگه داشتن سطح گلوکز خون خودداری کنند.

3- تاثیر بد برای معده و دندان

نوشیدنی سرکه سیب و عسل ممکن است برای معده و دندان های شما مضر باشد. سرکه سیب به دلیل اسیدی بودن، سیب مینای دندان را خراب می کند و به طور بالقوه خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهد. بنابراین، توصیه می شود سرکه را با آب ترکیب کنید و پس از نوشیدن آن، دهان خود را با آب ساده بشویید. تحقیقات بیشتری برای تعیین اثرات ترکیب آن با عسل مورد نیاز است. جالب توجه است، برخی از مطالعات نشان داده‌اند که عسل می‌تواند به جلوگیری از التهاب لثه، حفره‌ها و بوی بد دهان کمک کند.

سخن آخر

در مطلب امروز هاچ لند به این نتیجه رسیدیم که سرکه سیب و عسل نه تنها ارزش غذایی بالایی دارند بلکه به بهبود سلامت قلب، درمان مشکلات تنفسی از جمله سرفه و گلودرد و بهبود رفلاکس معده کمک می کند. با وجود اثرات مثبت و خواص سرکه سیب و عسل برای سلامتی انسان، در هنگام مصرف این نوشیدنی باید تعادل را رعایت کرده و در صورتی که عوارضی چون کاهش قند و کلسترول خون یا مقاومت به انسولین یا پوسیدگی دندان را تجربه کردید می توانید از مصرف آن خودداری کنید.

سوالات متداول

1- آیا می توان عسل و سرکه سیب را با آب داغ مخلوط کرد؟

بله، شما می توانید با ترکیب عسل و سرکه سیب (هر کدام 1 یا 2 قاشق چایخوری) همراه با یک لیوان آب داغ و اضافه کردن کمی زنجبیل، فلفل هندی، دارچین یا لیمو طمع بهتری به آن ببخشید و برای درمان گلو درد و سرفه استفاده کنید.

2- بهترین عسل برای ترکیب با سرکه سیب چیست؟

شما می توانید عسل های مختلف را با سرکه سیب ترکیب کنید ولی عسل مانوکا یکی از بهترین ترکیب های ممکن است، این عسل به دلیل دارا بودن مقدار زیادی آمینو اسید، ویتامین‌های B و C، آنتی اکسیدان‌ها، مواد معدنی، پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها و ترکیبات فعال زیستی برای بدن شما فواید و خواص زیادی دارد.

3- عسل زنجبیل و سرکه سیب جه فوایدی برای بدن دارد؟

ترکیب عسل زنجبیل و سرکه سیب به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان ها باعث کمک به هضم غذا و کاهش وزن می شود، البته تحقیقاتی نشان داده این ترکیب خواصی برای جلوگیری از رفلاکس معده دارد.

4- آیا می توان هر روز سرکه سیب و عسل مصرف کرد؟

با وجود اینکه ما در این مقاله از تمام فواید و خواص عسل و سرکه سیب صحبت کردیم، ولی استفاده مکرر آن می تواند عوارض بدی برای معده و دندان های شما داشته باشد.

 

4.6/5 - (11 امتیاز)

0 نظر در “بررسی 7 خواص سرکه سیب و عسل: نحوه مصرف + عوارض

  1. pary khaleghi گفت:

    با سلام شما نویسنده عزیز خیلی عالی توضیح دادید پس اول من لوزه سوم داست خیلی سرما میخورد وهمیشه لاغر وضعیف بود الان به فرزند دومم هم لوزه داره صبها از چهارسالگیناشتا بهش عسل وچند قطره لیمو وکمی زنجبیل میدم خدا را شکر مشکلی نداشته ممنون که مادران را راهنمایی میکند

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سلام خانم پری عزیز بسیار خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بوده است.
      با آرزوی بهترین ها برای شما دوست عزیز

  2. anahid گفت:

    ببخشید من ۹۲ کیلو بودم و از سرکه سیب برای لاغری استفاده میکردم ۶کیلو لاغر شدم ولی فشارم پایین میاورد تا اینکه مقاله شما رو در سایت هاچ لند در مورد لاغری مطالعه کردم من این ترکیب رو از اسفند شروع کردم و ۵ کیلو بدون عوارض کم کردم ادامه میدم تا به وزن برسم ممنون

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سلام آناهید عزیز، تبریک می‌گویم که توانسته‌اید با استفاده از سرکه سیب و رعایت اصول مناسب وزن خود را کاهش دهید و از عوارض جانبی جلوگیری کنید.برای ادامه این روند به نکات زیر توجه داشته باشید:
      1. مراقبت از سلامت عمومی:
      کاهش وزن خوب است، اما باید مراقب باشید که فشار خون شما بیش از حد پایین نیاید. اگر احساس سرگیجه، خستگی یا سردرد داشتید، بهتر است مصرف سرکه سیب را کاهش دهید و با پزشک خود مشورت کنید.
      2. تنوع در رژیم غذایی:
      برای جلوگیری از عوارض جانبی احتمالی، سعی کنید رژیم غذایی خود را متنوع نگه دارید و سرکه سیب را تنها بخشی از برنامه کاهش وزنتان بدانید. مصرف میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌ها، و غلات کامل را افزایش دهید.
      3. مصرف آب کافی:
      مصرف سرکه سیب ممکن است باعث دهیدراتاسیون شود، بنابراین حتماً آب کافی بنوشید. این کار به کاهش وزن سالم و حفظ انرژی شما کمک می‌کند.
      4. استفاده از ترکیبات دیگر:
      اگر این ترکیب برای شما موثر بوده و عوارضی نداشته است، می‌توانید به مصرف آن ادامه دهید، اما به تدریج مقدار سرکه سیب را کم کنید تا بدن شما به آن عادت نکند.
      همچنین می‌توانید از دیگر مواد طبیعی مانند لیمو یا دارچین به همراه سرکه سیب برای تنوع و بهبود متابولیسم استفاده کنید.
      5. مشورت با پزشک:
      اگر قصد دارید این ترکیب را به صورت طولانی‌مدت ادامه دهید، توصیه می‌شود به پزشک خود مراجعه کرده و چکاپ دوره‌ای انجام دهید تا مطمئن شوید وضعیت سلامتی‌تان مطلوب است.
      6. ادامه به روش متعادل:
      ادامه کاهش وزن تا رسیدن به وزن ایده‌آل باید با حفظ تعادل و دقت به وضعیت عمومی بدن باشد.
      با آرزوی بهترین ها برای شما دوست عزیز

  3. marjan naseryfard گفت:

    ببخشید اینکه تو مقالتون اشاره به استفاده مداوم سرکه سیب و زنجبیل وعسل که باعث ناراحتی معده میشه کردید یه سوال داشتم من برای لاغری می خوام چقدر فاصله بدم ممنون میشم پاسخ بدید

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سلام مرجان عزیز مصرف این ترکیبات را حداقل 1 هفته تا 10 روز به صورت مداوم انجام دهید و سپس به مدت 3 تا 5 روز فاصله دهید تا معده استراحت کند.
      اگر در طول این مدت دچار ناراحتی معده شدید، مصرف را کاهش داده یا متوقف کنید و با پزشک خود مشورت کنید.
      با آرزوی بهترین ها برای شما دوست عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *