مقالات

بررسی 9 خواص عسل و چای + 9 ترکیب معجزه آسا چای و عسل

خواص عسل و چای

آیا عسل و چای مفید است؟ چای یک نوشیدنی مهم در فرهنگ ایرانی و آسیایی است و برای کسانی که به آن علاقه دارند چیزی فراتر از یک نوشیدنی است. برای این دسته از افراد، چای یک سبک زندگی، یک درمان و یک نوشیدنی خوشمزه برای هر مناسبتی است. شاید هنوز نمی دانید که چای را می توان با انواع خاصی از عسل ترکیب کرده و یک نوشیدنی خوشمزه تهیه کرد. از همین رو، در مقاله امروز هاچ لند به خواص عسل و چای و 8 ترکیب آن اشاره خواهیم کرد.

خواص عسل و چای

مصرف چای داغ با عسل می تواند در روزهای سرد قلب و دستان شما را گرم کند. یکی از خواص عسل و چای این است که گردش خون را تحریک کرده و به قسمت هایی از بدن که بیشتر به آن نیاز دارند گرما می دهد. اما چای خواص دیگری هم دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم.

1- خاصیت آنتی اکسیدانی

دانشمندان امروزه تحقیقات بسیار زیادی انجام داده اند که نشان می دهد چای سبز برای سلامت قلب و پیشگیری از سرطان به دلیل داشتن آنتی اکسیدان هایی مانند فلانوئیدها مفید است، از طرف دیگر هم مردم از طریق رسانه ها متوجه شده اند که چای سفید نیز یکی از انواع چای است که آنتی اکسیدان های بسیار زیادی نسبت به دیگر انواع آن دارد.

در مطلب خواص عسل به صورت مفصل اشاره کردیم که این ماده شگفت انگیز خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارد و از طرف دیگر توان جذب مواد مغذی و مفید دیگر را افزایش می دهد از همین رو می توانید با ترکیب چای با عسل از خواص معجزه آسا آن استفاده کنید.

2- خاصیت ضد التهابی

عسل و چای هر دو طبق تحقیقات خاصیت ضد التهابی دارند که همین موضوع باعث می شود تا اگر شما به بیماری های التهابی مانند آرتروز دچار شدید ترکیب این دو می تواند موثر باشد.

3- تقویت سیستم ایمنی

درباره خواص آنتی باکتریال (متیل گلیوکسال در عسل مانوکا)، عسل طبیعی در مقالات هاچ لند به صورت مفصل صحبت کردیم که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. علاوه بر این چای (به خصوص چای سبز) به دلیل داشتن کاتچین نیز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود

4- خواص ضد پیری و ضد سرطانی

آنتی اکسیدان های موجود در عسل و چای موجب حذف رادیکال های آزاد که از طریق تغذیه نامناسب وارد بدن شده می شود. این رادیکال های آزاد موجب تسریع فرآیند پیری می شوند. یکی دیگر از رفتارهای عجیب رادیکال های آزاد نشان دان واکنش منفی به سلول های مهم DNA و ایجاد تخریب در سلول ها می شوند که در نهایت موجب ظهور سرطان می شود؛ پس با مصرف این ترکیب چای و عسل می توانید این فرآیند را کندتر کنید.

5- سلامت دندان

خیلی از محققین به این نتیجه رسیدند که آنتی اکسیدان ها اثرات قابل توجهی بر سلامت دهان و دندان دارد. چرا که مطالعات نشان داده شستشوی دهان و دندان با چای سبز و عسل می تواند پوسیدگی دندان و بیماری های لثه جلوگیری کند؛ علاوه بر این آنتی اکسیدان های موجود در چای سیاه هم قابلیت جلوگیری از رشد باکتری هایی که موجب ایجاد حفره و پوسیدگی دندان می شود جلوگیری می کنند.

6- تقویت و استحکام استخوان ها

تحقیقات دانشمندان نشان داده که چای ممکن است تراکم استخوان ها را افزایش داده و نوشیدن آن در طولانی مدت و به صورت منظم استخوان های قوی تری می سازد. علاوه بر این طبق مطالعات دیگری زنان مسن که چای مصرف می کنند کمتر از دیگر زنان در معرض ابتلا به آرتریت روماتوئید هستند.

در وصف خواص عسل هم اشاره کردیم که یکی از فواید درمانی آن تقویت استخوان ها است، پس ترکیب این دو ماده به شدت می تواند در تقویت و استحکام استخوان ها موثر باشد.

7- تنظیم فشار خون

یکی دیگر از فواید شگفت انگیز عسل و چای تنظیم فشار خون است. طبق تحقیقات مختلف انجام شده نوشیدن نصف فنجان چای سبز و یک قاشق غذاخوری عسل در طول روز می تواند فشار خون شما را تنظیم کند.

8- چای عسل برای سرماخوردگی

به دلیل داشتن خواص آنتی باکتریال، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی عسل و چای، این ترکیب را به عنوان یکی از ساده ترین و بهترین روش های سرماخوردگی نام می برند. برای مصرف بهتر است یک قاشق غذاخوری عسل با چای را با هم ترکیب کنید و نوش جان کنید، خیلی از محققین بر این باورند که مصرف چای عسل قبل از خواب برای کودکان بسیار موثر است.

9- چای با عسل برای گلو درد

چای و عسل هر دو جزو مواد تسکین دهنده گلو درد است. چرا که حاوی آنتی اکسیدان های فراوان است و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و توان رفع عفونت را دارد ما در مطلب درمان سرفه با عسل هم به صورت علمی این موضوع را بررسی کردیم که اگر علاقه داشتید می توانید آن را مطالعه کنید. برای تاثیرگذاری بیشتر می توانید یک قاشق غذاخوری عسل را با چای ترکیب کرده و مصرف کنید.

البته این ترکیب خواص درمانی و فواید زیادی دارد که به تعدادی از آن ها به صورت موردی اشاره خواهیم کرد:

  • نوشیدن چای خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان معده، پروستات، تخمدان و سینه را کاهش می دهد.
  • چای کلسترول بد را کاهش و میزان کلسترول خوب را افزایش می دهد.
  •  به کاهش خطر حمله قلبی و سکته کمک می کند.
  • برخی از انواع چای خواصی دارند به کاهش فشار خون و کاهش سطح استرس در بدن کمک می کنند.

عسل طبیعی، ترکیبی منحصر به فرد از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، اسیدهای آمینه و آنزیم ها است. متخصصان تغذیه و متخصصان پزشکی در سراسر جهان به دلیل فواید زیاد عسل، مصرف آن را بسیار توصیه می کنند. قرن هاست که از عسل و چای برای درمان سرفه، گلودرد، فشار خون بالا، آرتریت، عفونت چشم و بسیاری از بیماری های دیگر استفاده می شود. از دیگر خواص عسل و چای می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از بین بردن باکتری ها
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • تنظیم سطح قند خون
  • تقویت استخوان ها
  • مبارزه با آنفولانزا، ویروس ها و سرماخوردگی
  • درمان سرفه
  • درمان سینوزیت
  • ترمیم و بهبود زخم ها

9 ترکیب چای و عسل

قرن هاست که بشر از عسل به عنوان یک ماده غذایی و نوشیدنی استفاده کرده است. این ماده نه تنها طعم شیرینی به چای می دهد، بلکه خواص و مزایای مختلفی دارد. بیش از ۳۰۰ نوع عسل متفاوت در بازار وجود دارد که ما در مطلب انواع عسل به مهم ترین آن ها اشاره کردیم. تحقیقات نشان می دهد که عسل خواص ضد التهابی، ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی، ضد متاستاتیکی دارد. از آنجایی که انواع چای نیز خواص مختلفی دارند با ترکیب این دو با یکدیگر می توان از بیشترین خواص عسل و چای بهره برد. از همین رو، در ادامه ۸ ترکیب چای و عسل را به شما معرفی خواهیم کرد.

9 ترکیب چای و عسل

۱- ترکیب عسل و چای سیاه

چای سیاه یک چای قوی تر نسبت به دیگر انواع چای ها است و اغلب با شیر و شکر میل می شود. با این حال، با اضافه کردن عسل به چای سیاه نیز می توانید یک نوشیدنی خوشمزه و آرامش بخش داشته باشید.

برای تهیه چای سیاه با عسل یک فنجان چای سیاه را طبق دستور روی بسته بندی دم کنید. پس از آماده شدن چای، یک قاشق چای خوری عسل در آن ریخته و هم بزنید. همچنین شما می توانید کمی دارچین یا جوز هندی به آن اضافه کرده و طعم بیشتری به نوشیدنی بدهید.

۲- ترکیب عسل و چای سبز

چای سبز یک نوشیدنی با طراوت و سالم است که بسیاری از مردم سراسر جهان از آن لذت می برند. یکی از خواص عسل و چای سبز این است که هر دو مملو از آنتی اکسیدان هستند و چای سبز، طعم ملایم و گیاهی دارد. افزودن عسل به چای سبز طعم آن را بهتر کرده و آن را به یک نوشیدنی شیرین و مفید تبدیل می کند.

ترکیب عسل و چای سبز

برای تهیه چای سبز با عسل، ابتدا یک فنجان چای سبز را دم کرده و پس از آماده شدن یک قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا حل شود. برای طعم دادن به این ترکیب می توانید از یک تکه لیمو یا یک شاخه نعنا استفاده کنید.

۳- ترکیب چای ریبوس و عسل

چای رویبوس یک چای گیاهی بدون کافئین است که به دلیل طعم ملایم از آن استفاده می شود. افزودن عسل به چای رویبوس می‌تواند شیرینی آن را افزایش داده و آن را به نوشیدنی خوشمزه تری تبدیل کند.

برای اینکه از خواص عسل و چای رویبوس لذت ببرید ابتدا، یک فنجان چای رویبوس را دم کنید. پس از اینکه چای را آماده کردید، یک قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کرده و هم بزنید تا حل شود. علاوه بر این، شما می توانید یک تکه پرتقال یا کمی عصاره وانیل نیز به آن اضافه کنید تا این نوشیدنی طعم و مزه بهتری داشته باشد.

۴- ترکیب عسل و چای یاس (یاسمن)

چای یاس، چای معطری است که با شکوفه های یاس دم می شود. ترکیب کردن این چای معطر با عسل های حاصل از شهد گل ها مانند عسل های اسطوخودوس، هالی یا شبدر تهیه می شود. یکی از خواص عسل و چای یاس این است که می تواند سلامت دهان و دندان شما را بهبود بخشد.

۵- ترکیب عسل و چای بابونه

یکی از خواص عسل و چای بابونه، بهبود خواب است. چای بابونه، یک نوشیدنی آرامش بخش است که اغلب قبل از خواب برای بهبود و تنظیم خواب میل می شود. افزودن عسل به چای بابونه می‌تواند طعم آن را افزایش داده و لذت آن را بیشتر کند.

برای تهیه دمنوش بابونه با عسل یک فنجان چای بابونه را طبق دستور روی بسته بندی دم کنید. پس از آماده شدن چای، یک قاشق چایخوری عسل اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود. همچنین می توانید مقداری شیر یا مقداری اسطوخودوس اضافه کنید تا کمی آرامش بیشتری به نوشیدنی بدهید.

۶- ترکیب عسل و چای سفید

هم چای سفید و هم عسل طعم ملایمی دارند و مصرف آنها در دوزهای کم خواص مختلفی دارد. از خواص عسل و چای سفید می توان به کاهش خطر بیماری قلبی، بهبود سلامت دهان و دندان و رفع علائم مرتبط با آنفولانزا اشاره کرد.

برای تهیه این نوشیدنی ابتدا چند یخ را در یک لیوان بیندازید. در لیوان خود، چای یاس و یک قاشق چای خوری عسل بریزید و هم بزنید. سپس، وان ۳ تکه خیار و ۱ قاچ لیموترش به آن اضافه کنید. این ترکیب را با ۲ برگ نعنا تزئین کرده و سرو کنید.

۷- ترکیب عسل و چای طعم دار

با استفاده از چای های طعم دار و قوی و افزودن عسل به آن می توانید از یک نوشیدنی خوش طعم در کنار خانواده لذت ببرید. بهتر است عسل را با توجه به نوع چای انتخاب کنید. برای مثال، اگر یک چای با طعم توت دارید، عسل شاه توت را برای طعم میوه ای آن انتخاب کنید. برای تهیه این نوشیدنی می توانید پس از دم کردن چای مقدار یک قاشق چای خوری عسل در آن ریخته و پس از هم زدن میل کنید.

۸- ترکیب عسل و چای زنجبیل

چای زنجبیل یک نوشیدنی تند و گرمابخش است. یکی از خواص عسل و چای این است که اغلب در ماه‌ های سرد برای تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با سرماخوردگی و آنفولانزا از آن استفاده می‌ شود. با ترکیب عسل و چای زنجبیل می توان یک نوشیدنی مقوی و لذت بخش تهیه کرد.

خواص ترکیب عسل و چای زنجبیل

برای تهیه این نوشیدنی، ابتدا یک تکه زنجبیل تازه را برش دهید و چند دقیقه در آب داغ بگذارید. پس از آماده شدن چای زنجبیل، یک قاشق چای خوری عسل اضافه کنید. برای طعم دادن به این نوشیدنی می توانید از لیمو یا کمی دارچین استفاده کنید.

9- چای با عسل و لیمو

چای (به خصوص چای سبز) حاوی پلی فنول ها است که یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان ها است. عسل هم دارای آنتی اکسیدان هایی مانند فلانوئیدها و فنولیک اسید است که سیستم ایمنی را تقویت می کند، لیمو هم سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان ها است که ترکیب این 3 ماده معجزه آسا می تواند فواید و خواص بسیار زیادی داشته باشد.

برای بهره مندی از خواص این ترکیب بهتر است در ابتدا چای (بهتر است چای سبز باشد) دم کنید و بگذارید کمی خنک (برای حفظ بهتر آنزیم ها) شود. سپس اب لیمو (نصف لیمو) را به آن اضافه کرده و در انتها یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی و غیر پاستوریزه را داخل لیوان چای بریزید. بهترین ترکیب چای سبز با عسل و لیمو را امتحان کنید.

مقالات مفید:

خواص آبلیمو و عسل

طرز تهیه چای عسل

اکنون که با انواع ترکیبات عسل و چای آشنا شدید به طرز تهیه چای عسل می پردازیم. برای تهیه ترکیب و بهره بردن از خواص عسل و چای کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا چای دلخواه (ما چای گیاهی یا چای سبز را توصیه می کنیم) و عسل (عسل طبیعی یا عسل خام خام بهترین گزینه برای شما است) را تهیه کنید.
  • در مرحله بعد با جوشاندن آب شروع کنید. پس از اینکه آب به جوش آمد، به مقدار لازم چای را به آن اضافه کرده و صبر کنید تا دم بکشد.
  • پس از دم کشیدن به ازای هر فنجان چای، یک قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید.
  • آن را خوب هم بزنید تا عسل کاملا حل شود.
  • در صورت استفاده از چای کیسه ای، آن را به همراه عسل به آب خوش اضافه کرده و سه تا پنج دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد.

عسل و چای داغ مفید است یا مضر؟

عسل همانطور که اشاره کردیم سرشار از آنتی اکسیدان ها، مواد مغذی و معدنی است که حرارت دادن عسل موجب از بین رفتن این فواید می شود اما مسئله بسیار مهم تولید ماده سمی هیدروکسی متیل فورفورال HMF (Hydroxymethylfurfural) استکه هنگام قندهایی مانند فروکتوز این ماده تولید می شود.

خیلی از محققین بر این باورند که HMF می تواند سرطان زا بوده و بر روی خیلی از ارگان های بدن تاثیر منفی داشته باشد، اما همچنان واقعیت این است که مقدار کم این ماده برای سلامتی ضرر ندارد!

بهترین دما برای ترکیب عسل و چای

نکته بسیار مهم در تولید HMF، فاکتور زمان است و این ماده برای تولید نیاز به زمان دارد و جای نگرانی نیست اما گرمای زیاد مطمئنا خواص عسل را از بین می برد پس بهتر است اگر قصد نوشیدن چای و عسل دارید بهتر است صبر کنید تا چای کمی خنک شود (دمایی که دست را نسوزاند) سپس عسل را به آن اضافه کنید و نوش جان کنید. بهترین دما برای ترکیب عسل با چای 40 درجه سانتیگراد است.

عوارض چای و عسل

با امتحان کردن این ترکیبات و نوشیدنی های مختلف می توانید از خواص عسل و چای برای سلامتی بهره مند می شوید با این حال، برخی افراد به یک نوع چای یا به عسل و مواد موجود در آن حساسیت دارند. در این صورت بهتر است از مصرف چای با عسل خودداری کنید. اگر به عسل حساسیت ندارید آزمایش کردن ترکیبات مختلف عسل و چای تنها راهی است که می توانید بفهمید کدام یک از این ترکیبات را بیشتر دوست دارید. توصیه می کنیم با چای مورد علاقه خود شروع کنید و سپس ترکیباتی که در اینجا فهرست کرده ایم را امتحان کنید.

سخن آخر

چای یک نوشیدنی محبوب در بسیاری از کشورها از جمله ایران و انگلیس است و خواص زیادی دارد. بسیاری از افراد با افزودن عسل به چای نه تنها طعم بهتری به آن می دهند بلکه از خواص عسل و چای بهره مند می شوند. عسل و چای سرشار از آنتی اکسیدان هستند و برای سرماخوردگی، کاهش کلسترول بد، بهبود سلامت قلب و بسیاری بیماری ها و مشکلات دیگر مفید هستند. با امتحان کردن ترکیبات مختلف عسل و چای می توانید از خواص این دو ماده مفید لذت ببرید. طرز تهیه این نوشیدنی راحت بوده و به هزینه زیادی نیاز ندارد. با این حال، اگر به عسل حساسیت دارید بهتر است از اضافه کردن آن به چای خودداری کنید یا قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنید.

مقالات مفید:

خواص عسل گون

شربت عسل و نعنا

عسل به عنوان آنتی بیوتیک

پلی فنول های موجود در عسل

4.7/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهی در مورد “بررسی 9 خواص عسل و چای + 9 ترکیب معجزه آسا چای و عسل

  1. rahman گفت:

    من وقتی چای به لیمو را با عسل ترکیب میکنم ارامبخش فوقالعاده میشود لطفا اینرا به موضوعتان اضاف کنید البته هر کسی ذائقهای دارد وممکن است از یک چای مخصوص خوشش بیاید در کل ترکیب چای با عسل عالی میشود

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سلام دوست عزیز ممنون از حسن توجه شما
      حتما این موضوع رو در یک مقاله جداگانه بررسی خواهیم کرد.
      با آرزوی سلامتی برای شما دوست عزیز

      1. .kamal گفت:

        با تشکر این معجون چای با عسل خیلی خوبه برای سیستم ایمنی بدن چه عسلی بهتره

        1. مدیر فروشگاه گفت:

          سلام دوست عزیز انتخاب عسل به چای شما بستگی دارد به طور مثال:
          برای چای های سبکی مثل، چای سبز و سفید میتوانید از عسل اقاقیا و شکوفه پرتغال استفاده کنید یا عسل شبدر، یونجه و عسل اسطوخودوس برای چای سبز مناسب هستند و به زودی یک مقاله برای کسب اطلاعات بیشتر منتشر خواهیم کرد.
          با آرزوی سلامتی برای شما

  2. shideh گفت:

    سلام ما ایرانیا میریم سراغ قهوه در حالیه شما اینهمه مطلب درمورد عسل وگیاهان دمنوش وخواصشون نوشتید تشکر واقعا که عسل وانواع چای عالیه

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      دوست عزیز بسیار ممنون از حسن توجه شما
      با آرزوی موفقیت و سلامتی برای شما

  3. afsaneh گفت:

    چای اسطوخودوس با عسل خیلی شفا بخش برا اعصاب شما هم که تحقیق کردید و اطلاعا تتون بی نظیر بود

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سلام دوست عزیز حتما به بررسی خواص عسل و چای اسطوخودوس خواهیم پرداخت، ممنون از توجه شما
      با آرزوی سلامتی برای شما

  4. sudeh گفت:

    عسل فوق العاده است اگر با چای سبز لیمو دوران کورنا معجزه کرد ممنون که اینا رو به مردم اطلاع میدید

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      آرزوی سلامتی برای شما دوست عزیز

  5. rogieh گفت:

    مردم دنبال چی بهتر از اینا هستند فقط تو رو خدا شما از منابع موثق تحقیق کنید اونقدر که فروشندها دروغ میگن ممنون

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سلام دوست عزیز ما در تحریریه هاچ لند همیشه در تلاش هستیم تا با استفاده از منابع بسیار موثق و معتبر به شما عزیزان اطلاع دهیم چرا که سلامتی شما در اولویت ما است.
      با آرزوی سلامتی برای شما دوست عزیز

  6. toghrol گفت:

    من عسل رو با چای کوهی امتحان کردم عالی بود واقعا عسل با چای عالیه

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سلام طغرل عزیز بسیار خوشحالیم که این مقاله برای شما مفید بوده
      با آرزوی بهترین ها برای شما دوست عزیز

  7. hamed basyri گفت:

    ببخشید بخوایم چای سبز رو با عسل بخوریم تویکی از مقالتون خوندم که نباید با چای داغ مصرف کنیم وحتما کمی ولرم باشه پس عسل رو باچای سبز ولرم مصرف کنیم؟

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سلام حامد عزیز بهتر است برای از بین نرفتن خواص عسل آن را با چای یا آب ولرم ترکیب کنید.
      با آرزوی صحت و سلامتی برای شما دوست عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *