در حال نمایش 5 نتیجه
برای خرید عسل طبیعی به چه چیزی باید توجه کنیم؟ این سوالی است که پاسخ دادن به آن برای بسیاری افراد دشوار است؛ زیرا عوامل و پارامترهای زیادی را باید هنگام خرید عسل طبیعی در نظر گرفت. عسل یک جایگزین عالی برای شکر تصفیه شده است و معمولا در دستورالعمل های مختلف خانگی گنجانده می شود. تقاضا برای عسل و برندهای عسل موجود در بازار نیز افزایش یافته است. با این حال برای پیدا کردن و خرید عسل طبیعی مناسب باید چندین فاکتور را در نظر بگیرید و مطمئن شوید از منبعی مطمئن عسل را خریداری می کنید. با توجه به برخی نکات می توانید عسل طبیعی و خام را از عسل تقلبی به راحتی تشخیص داده و محصولی با کیفیت انتخاب کنید. در همین راستا، در این مطلب به بررسی نکاتی که باید هنگام خرید عسل طبیعی به آن توجه کنید، نحوه تشخیص عسل طبیعی از تقلبی، انواع عسل، خواص و قیمت آنها اشاره می کنیم. این راهنمای کامل به شما کمک می کند بسته به نیاز خود بهترین و با کیفیت ترین عسل را خریداری کنید.
عسل طبیعی چیست؟
عسل ماده غذای شیرینی است که توسط زنبورهای عسل با استفاده از شهد گل تهیه می شود. زنبورها ابتدا شهد را با فرآیند تبخیر به عسل تبدیل می کنند، سپس آن را به عنوان منبع غذایی اولیه در لانه زنبورهای مومی داخل کندو ذخیره می کنند. در نهایت، زنبورداران عسل را برای مصرف انسانی از کندوها برداشت می کنند.
در هنگام خرید عسل طبیعی باید دقت کرد که این محصول بر اساس رنگ درجه بندی می شود. عسلی که رنگ کهربایی روشن دارد اغلب با قیمت بالاتر از انواع تیره تر آن به فروش می رسد. طعم عسل نیز بسته به نوع گلی که شهد از آن برداشت شده است متفاوت خواهد بود.
عسل به هر دو شکل خام و پاستوریزه وجود دارد، عسل خام از کندو خارج شده و مستقیماً به فروش می رسد و به همین دلیل حاوی مقادیر کمی مخمر، موم و گرده گل است. مصرف عسل خام محلی به دلیل قرار گرفتن مکرر در معرض گرده های موجود در منطقه به آلرژی های فصلی کمک می کند. عسل پاستوریزه، حرارت داده شده و برای حذف ناخالصی ها فرآوری می شود و ارزش غذایی پایین تری دارد.
نکات مهم قبل از خرید عسل طبیعی
امروزه انواع عسل در طعم های مختلف در بازار وجود دارد. این محصول سرشار از مواد مغذی طبیعی بوده و خواص درمانی زیادی دارد. به همین دلیل بسیاری از افراد این محصول را در رژیم غذایی خود می گنجانند. برای صرفه جویی در وقت و یافتن عسلی با بهترین کیفیت، هنگام خرید به عوامل زیر توجه کنید.
1- به دنبال عسل خام باشید
اولین چیزی که در هنگام خرید عسل طبیعی باید به آن توجه کنید، خالص و خام بودن عسل طبیعی است. عسل خام، عسلی است که دست نخورده بوده، حرارت داده نشده و فرآوری نمی شود. در واقع، عسل طبیعی و خام، عسلی است که زنبورها آن را تولید می کنند. حرارت دادن یا جوشانیدن عسل خام منجر به از دست رفتن مواد مغذی می شود. به عبارتی دیگر، عسلی که فراوری شده یا حرارت دیده باشد به اندازه نوع خام آن مغذی نخواهد بود. سعی کنید عسل غیر پاستوریزه بخرید تا از تمام خواص آن برای سلامتی بهره مند شوید. عسل خام و طبیعی فاقد مواد نگهدارنده و شکر افزوده است.
تمام مواد مغذی عسل طبیعی و فرآوری نشده از جمله ویتامین ها، آنزیم ها، آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات مفید حفظ می شود. بزرگترین تفاوت بین عسل خام و عسل فرآوری شده گرده گل موجود در آن است که کمی رنگ عسل را کدر می کند. گرده زنبور عسل با گذشت زمان، شکرک زده و بیشتر حالت جامد به خود می گیرد. بنابراین در صورت خرید عسل طبیعی و خام باید این نکات را به خاطر بسپارید.
2- عسل فیلتر نشده و پاستوریزه نشده را انتخاب کنید
در صورت خرید عسل طبیعی و فیلتر نشده می توانید از تمام مواد مغذی موجود در آن بهره ببرید. به طور طبیعی عسل خام، خواص متعددی دارد. با این حال، گاهی اوقات عملیات پاستوریزاسیون روی محصول انجام می گیرد. پاستوریزه کردن به معنای حرارت دادن عسل در دمای بالا است. این فرآیند، خواص طبیعی و بسیاری از مواد مغذی گیاهی عسل خام را از بین می برد. گرم کردن عسل به این روش نه تنها باعث از بین رفتن مواد مغذی غنی در عسل خام می شود، بلکه پاستوریزه کردن طعم و رایحه اصیل عسل طبیعی را کاهش می دهد.
عسل فیلتر شده به عسلی گفته می شود که فرآیند تصفیه برای حذف تمام ذرات معلق موجود در عسل خام از جمله دانه های گرده، موم و بره موم انجام می شود. اغلب از گرما در فرآیند فیلتراسیون استفاده می شود تا عسل را به حالت مایع درآورده و فرآیند فیلتراسیون با سرعت بالا انجام شود.
فرآیند فیلتراسیون نیز منجر به حذف مواد مغذی طبیعی می شود. بنابراین، به دنبال خرید عسل طبیعی فیلتر نشده باشید. فیلتر کردن عسل معمولاً برای افزایش عمر مفید آن انجام می شود اما از نظر تغذیه ای ارزش بالایی ندارد. عسل فرآوری شده تحت فرایند پاستوریزاسیون و فیلتراسیون قرار می گیرد. این فرآیند حرارت دادن، شفافیت و ماندگاری عسل را بهبود می بخشد اما بسیاری از مواد مغذی ارزشمند آن را نیز از بین می برد. علاوه بر این، برخی از تولیدکنندگان عسل تجاری ممکن است طعم و ظاهر عسل خود را با افزودن شکر یا شربت تغییر دهند. عسل فرآوری شده معمولاً شفاف بوده و برای مدت طولانی در حالت مایع باقی می ماند.
3- خرید عسل خامه ای را امتحان کنید
طعم عسل خامه ای غلیظ را امتحان کنید. عسل خامه ای که از عسل 100 درصد خالص و خام تشکیل می شود قوام خامه ای و صافی دارد. از طریق کریستالیزاسیون کنترل شده عسل به دست می آید. با خرید عسل طبیعی خامه ای می توانید از بافت غلیظ تر و غنی تر، طعم بسیار خوب و بوی خوش آن لذت ببرید. این نوع عسل خامه ای یک شکل عالی برای نگهداری عسل است؛ زیرا به حالت کریستالیزه شدن بر نمی گردد و قوام خود را حفظ می کند.
4- عسل با بسته بندی شیشه ای بخرید
عسل شیشه ای، باعث افزایش عمر محصول می شود. اطمینان حاصل کنید که عسل بسته بندی شده در یک ظرف شیشه ای را انتخاب می کنید. عسل موجود در ظروف پلاستیکی در مقایسه با عسل بسته بندی شده در ظروف شیشه ای، ماندگاری کوتاه تری دارد. در صورت خرید عسل طبیعی در ظروف پلاستیکی باید ظرف یک سال آن را مصرف کنید. بنابراین، توصیه می شود هنگام خرید عسل طبیعی این نکته را در نظر بگیرید.
انواع عسل را بشناسید
همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم، نوع گل هایی که زنبورها برای تهیه عسل استفاده می کنند، تاثیر زیادی در طعم نهایی محصول دارد. علاوه بر گیاهانی که عسل از آنها بدست می آید بهتر است قبل از خرید عسل طبیعی درباره گرید یا درجه بندی عسل نیز اطلاعاتی داشته باشید.
درجه A معمولا تیره ترین رنگ و قوی ترین طعم را دارد، درجه B متوسط و درجه C از نظر رنگ و طعم روشن ترین نوع عسل به حساب می آید. نوع دیگری از عسل که ممکن است در قفسه ها مشاهده کنید، عسل خامه ای است که فقط عسلی است که آنقدر هم زده شده تا قوام کره مانند بیشتری پیدا کند. شناخت انواع مختلف عسل، انتخاب عسل مناسب را آسان تر می کند.
منبع را بررسی کنید
خرید عسل از یک زنبوردار کوچک محلی که واقعاً به کلنی خود اهمیت می دهد با خرید عسل طبیعی از یک تولیدکننده بزرگ که فقط سعی در کسب درآمد دارد تفاوت دارد. به طور معمول، زنبورداران محلی، عسلی با بهترین کیفیت را تولید می کنند اما همیشه بهتر است منابع عسل خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که از کیفیت بالایی برخوردار باشند. منطقه جغرافیایی که عسل از آن بدست می آید نیز بر طعم و بوی محصول نهایی تأثیر می گذارد (مستقیماً با گیاهانی که زنبورها هنگام تولید عسل گرده افشانی کرده اند مرتبط است).
با اصطلاحات عسل آشنا شوید
هنگام خرید عسل طبیعی و با کیفیت باید با برخی اصطلاحات مربوط به عسل آشنا باشید. بعضی از این اصطلاحات معنادار هستند و برخی دیگر عمدتاً با هدف بازاریابی مطرح می شوند. اول از همه، شما باید به طور خاص به دنبال عسل خام باشید که پاستوریزه یا فیلتر نشده است و بنابراین حاوی بالاترین سطح گرده است. همچنین ممکن است برچسب های «عسل ارگانیک» یا «عسل بدون GMO» را ببینید اما متأسفانه این برچسب ها معنی چندانی ندارند زیرا هیچ راهی برای تضمین اینکه زنبورهایی که عسل را تولید کرده اند فقط از گیاهان ارگانیک و بدون GMO گرده افشانی کرده باشند وجود ندارد. عباراتی مانند «عسل خالص» یا «عسل طبیعی» تقریباً بیشتر برای بازاریابی است نه برچسب معنی دار. بنابراین، هنگام خرید عسل طبیعی نباید گول این اصطلاحات و جملات را بخورید. بلکه باید به ظاهر عسل و بافت و مشخصات آن به دقت نگاه کنید.
برچسب ها را بخوانید
عسل همیشه آنطور که به نظر می رسد نیست؛ به همین دلیل هنگام خرید عسل طبیعی و با کیفیت باید برچسب ها و نوشته های روی آن را بخوانید. متأسفانه، ترکیب کردن عسل با مواد با درجه پایین تر مانند شربت ذرت یک روش نسبتاً رایج است زیرا به پایین نگه داشتن هزینه ها و افزایش سود برای تولیدکنندگان بزرگ کمک می کند. به همین دلیل حتی اگر روی محصول برچسبی مانند عسل طبیعی و خام نوشته شده است شما باید اطلاعات روی برچسب را بخوانید. گاهی اوقات عسل ارگانیکی که بسیار سالم به نظر می رسد، در واقع پاستوریزه و فیلتر شده و گرده های مغذی در آن وجود ندارد. خواندن پشت برچسب این اطلاعات را نیز آشکار می کند.
رنگ و بافت عسل طبیعی
در صورت خرید عسل طبیعی باید رنگ و بافت عسل خام را بررسی کنید رنگ و بافت عسل به نوع علوفه زنبور بستگی دارد. عسل با رنگ روشن تر طعم ملایم تری دارد در حالی که عسل تیره تر طعم قوی تری دارد. عسل خام اغلب کدرتر از عسل فرآوری شده بوده و ممکن است حاوی ذرات ریز گرده و موم باشد که نشان دهنده طبیعی بودن محصول است.
شکرک زدن
یکی از نکاتی که بسیاری افراد از آن غافل هستند شکرک زدن عسل یا کریستالیزاسیون عسل طبیعی است. کریستالیزاسیون یا شکرک زدن یک فرآیند طبیعی بوده و زمانی اتفاق می افتد که قندهای موجود در عسل به شکل جامد در می آیند. این اتفاق برخلاف تصور عموم، نشانه خام بودن و کیفیت بالای عسل است. با این حال، سرعت و الگوی شکرک کردن بسته به منبع گل می تواند متفاوت باشد.
طعم عسل طبیعی
طعم عسل یک عامل تعیین کننده در تشخیص عسل طبیعی محسوب می شود. انواع مختلف عسل خام به دلیل تنوع گل هایی که زنبورها از آن تغذیه می کنند طعم منحصر به فردی دارند. طعمی را انتخاب کنید که از آن لذت می برید (طعم گلی، میوه ای، تند).
عسل تقلبی و تجاری
عسل تقلبی اصطلاحی است که برای محصولات شبیه عسل (که حاوی محصولاتی مانند شربت های گلوکز، محلول های قند یا شربت ذرت، نیشکر یا چغندر) به کار می رود.
قبل از خرید عسل طبیعی باید بدانید که عسل تقلبی اگرچه ممکن است ظاهری شبیه عسل خام داشته باشد اما این عسل معمولا در کارخانه تولید می شود و نه توسط طبیعت. عسل تقلبی حاوی ترکیبی از عسل زنبور عسل و نیشکر ارزان یا شربت های دیگر است که برای افزایش حجم عسل و کاهش هزینه و قیمت تولید به عسل اضافه میشود. اغلب دارای ترکیب بالایی از آب است که عسل را رقیق کرده و برای افزایش حجم محصول و در نتیجه افزایش سود استفاده می شود. مواد مصنوعی مانند رنگ ها و تقویت کننده های طعم به آن اضافه می شود.
عسل تقلبی طعم، بافت و عطر طبیعی عسل واقعی را نخواهد داشت. در واقع، عسل تقلبی می تواند بوی ترش مانند داشته باشد یا اصلاً بویی نداشته باشد و معمولاً حاوی قندهای تصفیه شده است. از همه مهمتر، عسل تقلبی خواص عسل خالص و طبیعی را ندارد.
عسل تجاری که در سوپرمارکت پیدا می کنید از عسل خام گرفته تا عسل تقلبی را شامل می شود و همانطور که اشاره کردیم برخی اوقات هیچ عسلی در آن وجود ندارد.
تفاوت اصلی بین اکثر عسل های تولید شده تجاری که در سوپرمارکت ها به فروش می رسد و عسل خام فرآوری نشده این است که عسل تولید شده تجاری تا دمای بسیار بالا حرارت داده شده و تا سطح میکرون بسیار پایین فیلتر می شود. این کار برای حذف هر گونه ناخالصی از عسل انجام می شود تا ماندگاری و زیبایی محصول افزایش یابد. متأسفانه این فرایندها روی کیفیت و خواص عسل تأثیر منفی می گذارد.
انواع عسل طبیعی
پیش از اینکه برای خرید عسل طبیعی اقدام کنید بهتر است با انواع عسل آشنا شوید. همانطور که می دانید بسیاری از خریداران ذائقه متفاوتی داشته و هر فردی ممکن است یکی از انواع عسل ها را دوست داشته باشد. در واقع، انواع زیادی از عسل خام در بازار وجود دارد. برخی ممکن است عسل خام با طعمی قوی را دوست داشته باشند در حالی که برخی دیگر ترجیح می دهند به دنبال یافتن چیزی با طعم شیرین یا کمی ترش باشند. عسل خام از رنگ و بافت گرفته تا طعم و ترکیب غذایی متنوع بوده و زنبورها برای شهد از گل های مختلف بازدید می کنند. در جدول زیر به معرفی محبوب ترین و بهترین انواع عسل موجود در در بازار پرداخته ایم.
نام عسل | خواص | ویژگی ها |
عسل مانوکا | هضم بهتر
خاصیت ضدعفونی کنندگی تقویت سیستم ایمنی بدن تسکین سرفه و گلودرد |
بافت غلیظ و خامه ای، رنگ تیره |
عسل شکوفه پرتقال | خواص آنتی اکسیدانی
خواص ضد التهابی تقویت سیستم ایمنی بدن |
رنگ کهربایی روشن تا سفید، طعم شیرین و مرکبات مانند |
عسل اکالیپتوس | ضد التهاب
بهبود زخم تسکین سرفه و احتقان |
رنگ کهربایی، رنگ های تیره و گاهی مایل به سبز، طعم شیرین و کمی اسیدی |
عسل اقاقیا | پاکسازی کبد
تنظیم روده خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهاب |
رنگ بسیار روشن و شفاف |
عسل وحشی | ضد التهاب و ضدعفونت
رفع سوختگی ها درمان سرفه و سرماخوردگی |
رنگ، طعم و ویسکوزیته آن به محل برداشت، گیاهان موجود و زمان تولید بستگی دارد. |
عسل شبدر | ضد باکتری
ضد ویرس ضد قارچ |
طعم ملایم و شیرین، رنگ کهربایی روشن |
عسل گندم سیاه | بهبود سلامت قلب
کاهش فشار خون تقویت گردش خون |
رنگ بسیار تیره و طعم بسیار تند |
عسل گون | افزایش انرژی
درمان کم خونی بهبود سلامت پوست |
رنگ کهربایی روشن و تیره، طعم بسیار شیرین |
عسل آویشن | تسکین دردهای قاعدگی و شکمی
تمدد اعصاب درمان تنگی نفس |
رنگ کهربایی روشن، شیرینی کم و طعم تند |
عسل کنار | جلوگیری از ریزش مو
شل کردن عضلات رفع بیماری های تنفسی |
رنگ تیره (قهوه ای، عقیق یا سبز لجنی) و طعم ترش و شیرین |
عسل کوهستان | رفع بیماری های آلرژیک
تقویت سیستم ایمنی بدن درمان بیماری های پوستی |
رنگ زرد روشن و طعم شیرین |
عسل یونجه | تقویت حافظه
درمان زخم و سوختگی ضد عفونی کننده و ضد باکتری |
رنگ کهربایی روشن، طعم شیرین و ملایم |
کاربردهای عسل خام و طبیعی
عسل خام چیزی فراتر از یک شیرین کننده طبیعی است. کاربردهای آن آن را به یک افزودنی واقعاً همه کاره برای شربت خانه شما تبدیل می کند.
آشپزی
عسل خام به دلیل طعم غنی و پیچیده ای که دارد، یک ماده محبوب در بسیاری از دستور العمل های غذایی است. با خرید عسل طبیعی می توان از آن برای شیرین کردن نوشیدنی هایی مانند چای و قهوه استفاده کرد، آن را روی پنکیک و وافل هایتان بریزید یا به ماست ساده یا پارفیت میوه ای (دسر خوشمزه فرانسوی) اضافه کنید تا طعم بیشتری بدهد. علاوه بر این، عسل یک لعاب فوق العاده برای دستور العمل های غذایی حاوی سبزیجات یا گوشت بوده و یک ماده عالی برای دستور العمل های مختلف پخت و پز به حساب می آید.
مصارف دارویی
عسل خام دارای خواص ضد باکتریایی قوی است که خواص دارویی زیادی دارد. عسل خام و طبیعی، یک داروی عالی برای سرماخوردگی و سرفه است. این محصول نه تنها به بهبود زخم کمک می کند بلکه می تواند علائم آلرژی را کاهش دهد.
کاربرد عسل در تولید محصولات زیبایی و مراقبت از پوست
عسل خام یک مرطوب کننده طبیعی بوده و از خشک شدن پوست جلوگیری می کند و آن را به بهترین ماده برای افزودن به ماسک های صورت تبدیل می کند. بسیاری از علاقه مندان به زیبایی نیز پس از خرید عسل طبیعی از آن به عنوان یک لایه بردار طبیعی برای موهای خود استفاده می کنند. علاوه بر این شما می توانید آن را برای رفع مشکلات موهای خود به کار برده و درخشندگی و رطوبت موها را افزایش دهید.
نگهداری مواد غذایی
بسیاری در گذشته از عسل برای حفظ میوه ها و سایر غذاها به دلیل خواص ضد باکتریایی طبیعی آن استفاده می کردند. امروزه نیز برخی از افراد از عسل خام برای این منظور استفاده می کنند.
قیمت عسل طبیعی
یکی از مهم ترین نکاتی که هنگام خرید عسل طبیعی باید به آن توجه کنید قیمت محصول است. از آنجایی که عسل طبیعی خواص درمانی و دارویی زیادی دارد و حاوی انواع مواد مغذی است باید در نظر داشته باشید که قیمت آن هم بسته به کیفیت افزایش یا کاهش می یابد. برای مثال، اکثر عسل های موجود در سوپرمارکت ها تجاری بوده و با موادی چون آب، افزودنی ها و غیره ترکیب شده اند و خالص نیستند. در نتیجه، این نوع عسل ها خاصیت چندان زیادی نداشته و با قیمت پایین تری نسبت به انواع عسل طبیعی و خام به فروش می رسند. همچنین، قیمت بسیار بالای عسل تضمینی برای با کیفیت بودن عسل نیست و برخی تنها برای سود بیشتر محصول را با قیمت گزاف به فروش می رسانند. انواع عسل ها نیز خواص، طعم و کیفیت مختلفی نسبت به یکدیگر داشته و به همین دلیل قیمت آنها متفاوت است. برای نمونه، قیمت چند نوع عسل را در جدول زیر مشاهده می کنید.
نوع عسل | قیمت محصول |
عسل آویشن | 430 هزار تومان |
عسل کنار | 330 هزار تومان |
عسل چهل گیاه | 320 هزار تومان |
عسل گون | 490 هزار تومان |
عسل کوهستان | 600 هزار تومان |
عسل انگبین | 398 هزار تومان |
عسل وحشی | بالای 1 میلیون تومان |
همانطور که مشاهده می کنید عسل وحشی به دلیل کیفیت بسیار بالا و برداشت سخت آن با قیمت بالاتری نسبت به دیگر عسل های ذکر شده عرضه می شود. عسل هایی با قیمت پایین تر از 200 هزار تومان تقلبی بوده و بیشتر تجاری هستند.
نکاتی برای نگهداری از عسل خام
پس از خرید عسل طبیعی باید به خوبی از آن نگهداری کنید. آشنایی با نحوه نگهداری از عسل به اندازه شناخت انواع طعم آن اهمیت دارد. برای افزایش طول عمر محصول، توصیه های مربوط به نحوه نگهداری از آن را رعایت کنید.
در جای خشک و خنک نگهداری شود
پس از خرید عسل طبیعی و مصرف کردن، عسل را در یک جای خشک و خنک نگه دارید اما مطمئن شوید که انواع خاصی مانند عسل مانوکا را در ظروف اصلی و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری می کنید تا رنگ و خواص آن حفظ شود. به طور کلی عسل باید در ظرف اصلی خود باقی بماند یا در صورت نیاز برای جلوگیری از تغییر رنگ یا طعم آن را به یک ظرف در بسته منتقل کنید.
از نگهداری آن در ظروف فلزی خودداری کنید
عسل، خاصیت اسیدی داشته و می تواند ظروف فلزی را خورده و منجر به طعم فلزی شود. ظروف شیشه ای یا پلاستیکی بهترین گزینه ها برای نگهداری عسل هستند.
عسل را در یخچال قرار ندهید
در صورت خرید عسل طبیعی، آن را در یخچال یا جای بسیار سرد قرار ندهید. یخچال فرآیند شکرک زدن عسل را سرعت می بخشد. اگر می خواهید عسل در حالت مایع باقی بماند بهتر است آن را در دمای اتاق نگهداری کنید.
از قرار دادن آن در معرض آلودگی بپرهیزید
هنگام بیرون آوردن عسل از ظرف آن همیشه از ظروف تمیز و خشک استفاده کنید تا از آلودگی جلوگیری شود. با رعایت این نکات، می توانید اطمینان حاصل کنید که عسل خام شما مانند روزی که آن را خریده اید تازه و خوش طعم می ماند.
خواص عسل طبیعی و خام
از گذشته تا کنون از عسل به دلیل کاربردها و خواص متعددی که دارد استفاده می شود. این محصول سرشار از مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها و به همین دلیل محققان همچنان به تحقیق درباره خواص آن می پردازند. مطالعات نشان می دهد که خرید عسل طبیعی و مصرف آن ممکن است خواص ضد افسردگی، ضد تشنج و ضد اضطراب داشته باشد.
بر اساس برخی از مطالعات، عسل به پیشگیری از اختلالات حافظه کمک می کند. نشان داده شده است که استفاده موضعی از عسل درجه پزشکی باعث بهبود زخم، به ویژه در سوختگی ها می شود. از دیگر خواص عسل طبیعی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- افزایش انرژی
- بهبود سلامت پوست و درمان آکنه و لکه های پوستی
- خواص ضدالتهابی، ضد باکتریایی و ضد میکروبی
- کاهش سطح کلسترول بد
- کاهش فشار خون
- افزایش گردش خون و حفظ سلامت قلب
- کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی و علائم یائسگی
- کنترل دیابت
- کنترل سرطان
بهترین عسل طبیعی کدام است؟
هنگام خرید عسل طبیعی شاید بخواهید بهترین نوع آن را انتخاب کنید. در بین انواع عسل موجود در بازار، عسل کوهستان که از دل طبیعت بدست می آید نه تنها بهترین کیفیت را دارد بلکه کاملا خالص بوده و خواص متعددی دارد. قیمت این عسل گران بوده و در کشوری مثل ترکیه از غاری به عمق 1800 متر برداشت می شود. این نوع عسل در ترکیه با قیمت 8 هزار دلار عرضه می شود.
از آنجایی که کشور ما پوشش گیاهی متنوعی دارد در حال حاضر یکی از بهترین تولیدکنندگان انواع عسل به خصوص عسل کوهستانی، عسل زرشک، عسل کنار، گون و آویشن محسوب می شود. اما در کشور ما نیز عسل کوهستان گرانترین و بهترین نوع عسل شناخته می شود. دیگر انواع عسل را می توانید بسته به هدف و نیاز خود خریداری کنید. برای مثال در صورت خرید عسل طبیعی آویشن می توانید از خواص آن برای کاهش دردهای قاعدگی بهره ببرید. برای پوست و مو می توانید عسل گون و برای تسکین درد می توانید عسل گشنیز را انتخاب کنید.
نحوه تشخیص عسل طبیعی از تقلبی
قبل از خرید عسل طبیعی باید با نحوه و راهکارهای تشخیص آن از یک محصول تقلبی آشنا شوید. برخی فروشندگان عسل را با آب، شکر و افزودنی های دیگر ترکیب می کنند. این محصول اگرچه با قیمت پایین تر به فروش می رسد اما کیفیت پایینتری دارد. اما راههایی هست که شما می توانید عسل اصل را از تقلبی تشخیص دهید. این روش ها عبارتند از:
هنگام خرید عسل طبیعی می توانید برای تشخیص عسل اصل از تقلبی از فروشنده برگه آزمایش عسل را درخواست کنید. با مشاهده برگه آزمایش می توانید میزان واقعی شکر یا ساکارز موجود در عسل را بفهمید. میزان ساکارز نباید بالاتر از 5 درصد باشد. همچنین میزان رطوب آن باید کمتر از 20 درصد باشد. این موارد معمولا در برگه آزمایش ثبت می شود.
رنگ محصول نیز یکی دیگر از راه های تشخیص عسل طبیعی از تقلبی است. رنگ عسل طبیعی مات و کدر بوده و پشت آن قابل مشاهده نیست. اگر سر کبریت را به عسل طبیعی آغشته نموده سپس پاک کنید باز هم کبریت قابل اشتعال می ماند.
اگر مقداری عسل را با سرکه مخلوط کنید و به شکل فوم دربیاید عسل تقلبی است. یک نکته مهم دیگر این است که عسل طبیعی بسیار سخت در آب حل شده و چسبندگی خود را حفظ میکند.
برخی افراد شکرک زدن عسل را نشانه تقلبی بودن محصول می دانند در حالی که چنین چیزی صحیح نیست. هم عسل های طبیعی و هم عسل های تقلبی شکرک می زنند. در نتیجه، هنگام خرید عسل طبیعی نباید شکرک زدن آن را نشانه تقلبی بودن محصول بدانید.
نکاتی درباره نحوه مصرف عسل
- شما می توانید عسل را همان طور که هست میل کنید یا آن را در دستور العمل های مختلف غذایی قرار دهید. برای لذت بردن از این غذای خوشمزه، برخی از ایده های زیر را امتحان کنید:
- از عسل برای شیرین کردن چای و قهوه استفاده کنید یا آن را به شکل اسموتی درآورید.
- عسل را با سس ها و سس های وینگرت خانگی مخلوط کنید.
- عسل را روی بلغور جو دوسر یا جو، پنکیک، میوه تازه، دانه چیا یا پودینگ آووکادو بریزید.
- پس از خرید عسل طبیعی می توانید آن را با محصولات انرژی زای تهیه شده با مغز آجیل یا کره دانه و مواد افزودنی مانند جو، میوه های خشک، ادویه ها و شکلات تلخ خرد شده مخلوط کنید.
- با خرید عسل طبیعی می توانید از آن برای تهیه چیپس کلم پیچ یا لعاب دادن به هویج، چغندر، گردو یا بادام هندی استفاده کنید.
- شما می توانید به جای شکر از عسل در برخی از محصولات پخته شده استفاده کنید. یک فنجان شکر را با نصف تا دو سوم فنجان عسل جایگزین کنید، سپس مایع موجود در دستور غذا را کم کنید. همچنین، شما می توانید از عسل برای شیرین کردن کوکتل ها استفاده کنید. مارگاریتاهای لیمو عسلی، کیهان بوسهدار عسلی، یا نوشیدنی های عسل ساخته شده از عسل ترکیب شده با زنجبیل و آب لیمو را امتحان کنید؛ البته شما می توانید در مقالات خواص آبلیمو و عسل و خواص زنجبیل و عسل را مطالعه کنید تا اطلاعات بیشتری کسب کنید.
عوارض و خطرات مصرف عسل طبیعی
اگرچه عسل طبیعی خواص زیادی دارد اما به هر حال نوعی قند محسوب می شود. در صورت خرید عسل طبیعی در مصرف آن تعادل را رعایت کنید. انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که زنان روزانه نباید بیش از 100 کالری از قندهای افزوده دریافت کنند. مردان نیز نباید بیش از 150 کالری در روز دریافت کنند. این مقدار کمی بیشتر از دو قاشق غذاخوری برای زنان و سه قاشق غذاخوری عسل برای مردان است.
عسل ممکن است حاوی اندوسپورهای بوتولینوم باشد که باعث بوتولیسم نوزادان می شود. بوتولیسم یک نوع نادر اما جدی مسمومیت غذایی است که می تواند منجر به فلج شدن فرد شود. حتی عسل پاستوریزه نیز ممکن است حاوی این هاگ ها باشد. به همین دلیل توصیه می شود نوزادان زیر یک سال عسل مصرف نکنند.
برخی افراد به گرده، موم و عسل آلرژی داشته و علائمی چون قرمزی، تورم، خارش پوست را تجربه می کنند. در نتیجه اگر به این محصول حساسیت دارید از مصرف آن باید خودداری کنید. همچنین، افراد دیابتی باید در مصرف آن احتیاط کرده و همیشه با پزشک خود درباره میزان مصرف صحبت کنند.
از کجا عسل بخریم؟
برای خرید عسل طبیعی باید به سراغ فروشندگانی معتبر و معتمد باشید. شما می توانید عسل را در مکان های مختلف و از افراد زیر خریداری کنید:
- فروشگاه های مواد غذایی آنلاین و حضوری
- بازارهای کشاورزان
- زنبورداران محلی
علاوه بر این، شما می توانید برای خرید عسل طبیعی و تحویل آن درب منزل از فروشگاه معتبر هاچ لند صورت آنلاین خرید کنید.
سخن آخر
عسل طبیعی و خام خواص زیادی داشته و همه ما به روش های مختلف از آن استفاده کرده و در رژیم غذایی خود قرار می دهیم. از آنجایی که یک ماده غذایی بسیار مفید و مغذی است خرید عسل طبیعی با کیفیت و اصل ضروری است. شما باید هنگام خرید عسل طبیعی تمام عواملی که در این مقاله به آن اشاره شد را در نظر بگیرید. با مطالعه درباره انواع عسل و خواص آنها محصول دلخواه خود را انتخاب کنید و متناسب با بودجه خود یک محصول با کیفیت بخرید. انواع عسل ها خواص خاص خود را دارند اما بهترین نوع عسل در ایران عسل کوهستان است. برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی می توانید برگه آزمایش درخواست کنید. آزمایش آب را انجام دهید و از روش های دیگر ذکر شده استفاده کنید تا مطمئن شوید محصولی با کیفیت خریداری کرده اید. در نهایت قیمت هر نوع عسل نیز متفاوت است. همچنین، بهتر است قبل از خرید عسل طبیعی عوارض و خطرات مصرف آن را در نظر بگیرید و اگر به این محصول آلرژی دارید از خرید آن بپرهیزید. در نهایت، شما می توانید از زنبورداران محلی، فروشندگان آنلاین و حضوری معتبر و معتمد عسل را خریداری کرده و از خواص آن لذت ببرید.