مقالات

نحوه استفاده از عسل به عنوان آنتی بیوتیک

نحوه استفاده از عسل به عنوان آنتی بیوتیک

در چند سال اخیر، آنتی بیوتیک هایی که به صورت شیمیایی تولید می شوند به دلیل استفاده بیش از حد و تجویز بیش از حد آنها توسط پزشکان مورد بررسی قرار گرفته اند. داروهایی که قبلاً درمان ‌های استانداردی برای عفونت ‌های باکتریایی بودند در حال حاضر اثربخشی کمتری دارند یا اصلاً مؤثر نیستند. وقتی یک داروی آنتی بیوتیک اثربخشی خود را بر روی یک گونه خاص از باکتری ها از دست می دهد گفته می شود که آن باکتری ها مقاوم به آنتی بیوتیک هستند.

آنتی بیوتیک هایی که از داروخانه ها دریافت می کنید یک مشکل جدی دیگر نیز ایجاد می کنند. آنها باکتری های خوب را به همراه باکتری های بد (که باعث عفونت شده اند) از بین می برند. باکتری های خوب بخش مهمی از سیستم ایمنی بدن شما هستند. هر بار که از یک آنتی بیوتیک استاندارد استفاده نموده و باکتری ‌های خوب خود را تغذیه نمی کنید بخشی از قدرت سیستم ایمنی خود را از دست داده و در آینده در برابر باکتری های مضر آسیب پذیرتر می شوید. اما آیا می توان از عسل به عنوان آنتی بیوتیک استفاده کرد؟ 

قرن ها است که از عسل طبیعی به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی برای تمیز نگه داشتن ناحیه زخم ها و جلوگیری از بروز عفونت استفاده می شود. خواص درمانی عسل به عنوان آنتی بیوتیک نیز در تحقیقات اثبات شده است. در دوران مصر و چین باستان از عسل برای درمان همه چیز از بریدگی و کبودی گرفته تا بیماری هایی مانند گلودرد و معده درد از آن استفاده می شد. در همین راستا، در مقاله امروز قصد داریم به بررسی خواص عسل به عنوان آنتی بیوتیک و نحوه استفاده از آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

آنتی بیوتیک چیست؟

هر ماده ای که رشد و تکثیر یک باکتری را مهار کند یا آن را کاملاً از بین ببرد آنتی بیوتیک نامیده می شود. آنتی بیوتیک ها ضد میکروبی هستند و برای هدف قرار دادن عفونت های باکتریایی درون (یا روی) بدن طراحی شده اند. باکتری ها موجودات تک سلولی هستند که تقریباً در هر نقطه از سیاره یافت می شوند. بسیاری از باکتری ها بی ضرر هستند. بدن برای سالم ماندن به باکتری های خوب نیاز دارد. اما چند نوع از آنها خطرناک بوده و سموم شیمیایی منتشر می کنند که ما را بیمار می کند.

اگر باکتری‌ های مضر را جذب کنید یا در تماس با آن ‌ها باشید ممکن است در بدن شما تکثیر شده و سمومی ترشح کرده و به بافت ‌های بدن شما آسیب برسانند. این اتفاق باعث ابتلا به بیماری های مختلف می شود. باکتری های مضر را باکتری های بیماری زا می نامند زیرا باعث ایجاد بیماری های زیر می شوند:

  • گلودرد استرپتوکوکی (ناشی از عفونت در گلو و لوزه هاست)
  • عفونت استاف (فونتی است که توسط باکتری‌هایی از جنس استافیلوکوک ایجاد می‌شود)
  • وبا
  • سل
  • مسمومیت غذایی

استفاده از عسل به عنوان آنتی بیوتیک

خوشبختانه عسل (به ویژه عسل مانوکا) یکی از محصولاتی است که خواص آنتی بیوتیکی طبیعی داشته و عوارض جانبی منفی نسخه های داروها و مواد شیمیایی را ندارد. علاوه بر این، به نظر می رسد که عسل به عنوان آنتی بیوتیک در برابر مقاومت باکتری ها حساس نیست؛ به عبارت دیگر شما می توانید در طول زمان به استفاده از عسل به عنوان آنتی بیوتیک ادامه دهید. 

در برخی موارد ممکن است برای جلوگیری از تکثیر باکتری های بیماری زا و آسیب رساندن به بدن به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید. آنتی بیوتیک ها معمولاً با مسدود کردن فرآیندهای طبیعی باکتری ها عمل می کنند. برخی از آنتی ‌بیوتیک ‌ها دیواره ‌های سلولی باکتری ‌ها را تجزیه می کنند. برخی دیگر باکتری ‌ها را کم آب کرده و از بین می برند.

با مصرف مکرر داروها، باکتری ها ممکن است جهش یافته و به باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک تبدیل شوند. این بحران مقاومت آنتی بیوتیکی به یک نگرانی جدی جهانی تبدیل شده و توجهات را به سمت جایگزین های طبیعی جلب کرده و عسل به عنوان آنتی بیوتیکی بالقوه مورد بررسی قرار گرفته است..

آیا عسل را می توان یک آنتی بیوتیک طبیعی نامید؟

جامعه علمی با خواص عسل برای مردان و زنان آشنا شده و اکنون شواهد علمی زیادی وجود دارد که نشان می دهد عسل خواص آنتی بیوتیکی طبیعی دارد. محققان در یک مطالعه جدید روی حیوانات به این نتیجه رسیدند که استفاده از عسل به صورت موضعی بر روی زخم ‌های پوستی فرآیندهای بهبودی را سرعت بخشیده و به نظر می ‌رسد خاصیت مهمی دارد که آن را به عنوان پانسمانی برای زخم ‌ها ایده ‌آل می ‌کند.

خواص درمانی عسل به عنوان آنتی بیوتیک را می توان مستقیماً به زنبورهای عسل و آنزیم هایی که زنبورها برای فرآوری عسل استفاده می کنند نسبت داد. این آنزیم ها مورد مطالعه قرار گرفته و نتایح حاصل از تحقیقات نشان می دهد که عسل خواصی مشابه آنتی بیوتیک ها دارد.

آنزیم های اصلی عسل طبیعی، اینورتاز (ساکاراز) و دیاستاز (آمیلاز) هستند که به وسیله زنبورها وارد عسل می شوند. وجود آنها در عسل بسته به عوامل مختلفی از جمله ترکیب و غلظت شهد و سن زنبورها متفاوت است. آنزیم دیگری که در طی فرآوری شهد وارد عسل می شود، گلوکز اکسیداز نام دارد که پراکسید هیدروژن ضد باکتریایی و ضد میکروبی تولید می کند. سویه های پروبیوتیک مختلفی نیز تولید می شوند. پروبیوتیک ها برعکس آنتی بیوتیک ها هستند. آنها از سلامت بدن محافظت کرده و همان موادی هستند که در ماست و سایر غذاهای تخمیر شده مانند کفیر و کلم ترش یافت می شوند.

در یک مطالعه جدید، 32 سویه مختلف پروبیوتیک موجود در عسل تجاری شناسایی شده است (اسیدوفیلوس رایج ترین پروبیوتیکی است که امروزه یافت می شود). در این مطالعه به منظور بررسی خواص عسل به عنوان آنتی بیوتیک در مجموع 32 باکتری اسید لاکتیک از 13 نمونه عسل تجاری در مالزی جدا شد. شش سویه از گونه باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس شناسایی شدند.

در مطالعه دیگری، محققان دانشگاه لوند در سوئد 13 سویه باکتریایی موجود در عسل شناسایی کردند. باکتری های اسید لاکتیک که در همزیستی با زنبورها در معده آنها زندگی می کنند و در تولید عسل به عنوان آنتی بیوتیک نقش دارند  ترکیبات ضد میکروبی تولید می کنند. این باکتری به مقدار زیاد در عسل تازه و فراوری نشده وجود دارد. این نکته مهم را باید به خاطر بسپارید که باکتری های پروبیوتیک با حرارت دادن (پاستوریزه کردن) از بین می روند. برای اینکه از خواص این باکتری ها نهایت استفاده را ببرید باید از عسلی استفاده کنید که حرارت داده نشده باشد.

این پروبیوتیک ‌های منحصر به‌ فرد موجود در عسل برخلاف آنتی ‌بیوتیک ‌های تولید شده تجاری، در سطوح مختلف با عفونت ‌های باکتریایی مبارزه می کنند. عسل به عنوان آنتی بیوتیک حاوی این ترکیبات مفید برای سلامتی است. اما آیا این باکتری ها روی بدن انسان اثر مثبتی دارند؟ طبق نتایج مطالعات، پاسخ این سوال مثبت است.

نتایج یک مطالعه دوسوکور و کنترل شده با دارونما درباره خواص عسل به عنوان آنتی بیوتیک که در مجله Pediatrics در آگوست 2012 منتشر شد نشان داد که دادن 10 گرم عسل به کودکان مبتلا به عفونت ‌های تنفسی فوقانی و سرفه نسبت به دارونما در طول دو شب، بهبودی سریع ‌تر و بهتری به دنبال دارد. تعداد شرکت ‌کنندگان 300 نفر بوده و همگی کودک 1 تا 5 ساله مبتلا به عفونت دستگاه تنفسی فوقانی (URI) بودند و سرفه ‌های شبانه داشتند. طول مدت بیماری نیز بیش از 7 روز بود.

چه چیزی از عسل آنتی بیوتیک می سازد؟

به لطف دهه ها تحقیق درباره خواص عسل به عنوان آنتی بیوتیک اکنون می دانیم که عسل چنین خاصیت طبیعی داشته و آن را در عرصه صنعت پزشکی به یک ماده قوی و مهم تبدیل می کند. اجزای مختلفی در ایجاد خواص آنتی بیوتیکی و ضد باکتریایی عسل نقش دارند: محتوای قند، ترکیبات پلی فنل؛ پراکسید هیدروژن و … . همه این عناصر بسته به منبع شهد، نوع زنبور عسل و نوع نگهداری در غلظت‌ های متفاوتی وجود دارند.

خواص ضد باکتریایی عسل

پتانسیل عسل به عنوان آنتی بیوتیک به دلیل تجمع ترکیبات طبیعی مختلف بوده و از نظر اثربخشی با آنتی بیوتیک های معمولی قابل مقایسه است.

این اجزا به صورت هم افزا عمل کرده و باعث می شوند عسل در برابر انواع میکروارگانیسم ‌ها از جمله باکتری ‌های مقاوم به چند دارو قوی باشد و مقاومت آنها در برابر عوامل ضد میکروبی را تعدیل کند.

در پزشکی از عسل به عنوان آنتی بیوتیک نام برده شده و برای درمان زخم ‌های سطحی، سوختگی ‌ها و التهاب‌ ها استفاده شده و در کنار مصرف آنتی‌ بیوتیک‌ های دارویی اثر هم افزایی دارد. در نتیجه، پزشکان و دامپزشکان تاثیر عسل به عنوان آنتی بیوتیک طبیعی روی بیماران را بررسی کرده اند. هر دو گروه، عسل مانوکا را یکی از بهترین و قوی ترین عسل ها با خاصیت آنتی بیوتیکی می دانند.

نحوه استفاده از عسل برای بهبودی سریع

دو نکته مهم را باید قبل از استفاده از عسل به عنوان آنتی بیوتیک بدانید. نخست، برخی از عسل ها خاصیت آنتی بیوتیکی بیشتری نسبت به بقیه و شما باید نوع مناسب عسل را پیدا کنید و از آن به روشی درست استفاده کنید تا نتیجه خوبی از آن بگیرید.

برای اینکه از خواص عسل به عنوان آنتی بیوتیک خام و فرآوری نشده بهره ببرید کافی است روزانه 10 گرم از آن را مصرف کنید. عسل طبیعی را با آب داغ مخلوط نکنید؛ چون باکتری های پروبیوتیکی که خواص آنتی بیوتیکی ایجاد می کنند را از بین می برد.

نحوه استفاده از عسل برای بهبودی سریع

اگر به یک عفونت باکتریایی یا ویروسی بسیار سرسخت مبتلا شده اید استفاده از معجون آنتی بیوتیکی حاوی عسل را در نظر بگیرید. شما می توانید از دستورالعمل زیر برای مصرف عسل به عنوان آنتی بیوتیک پیروی کنید. با خرید مواد لازم می توانید یک معجون ژله ای خمیر مانند تهیه کنید. طعم آن به دلیل فلفل چیلی بسیار تند است. در صورتی که می خواهید برای کودکان این معجون را تهیه کنید مقدار فلفل چیلی را کاهش داده و مقدار عسل و حتی دارچین را افزایش دهید تا خوش طعم تر شود.

مواد لازم برای تهیه معجون با خاصیت آنتی بیوتیکی:
  • 1 حبه سیر له شده (در صورت امکان از سیر ارگانیک استفاده کنید)
  • 2 قاشق غذاخوری عسل خام و غیر پاستوریزه
  • 2 قاشق غذاخوری پودر زنجبیل
  • 2/1 قاشق غذاخوری فلفل چیلی آسیاب شده
  • 2/1 قاشق غذاخوری دارچین ارگانیک
  • 90 گرم آب لیمو (در صورت امکان از لیموی ارگانیک استفاده کنید)
آماده سازی معجون:

سیر له شده، پودر زنجبیل، پودر فلفل و دارچین را به آب لیمو اضافه کنید. تمام مواد را با هم مخلوط کرده و در آخر عسل خام را اضافه کنید. این معجون را به مدت 3 الی 5 ساعت در دمای اتاق نگه دارید. پس از آن، معجون را در ظرف شیشه ای در بسته در یخچال نگهداری کنید.

نحوه استفاده از عسل به عنوان آنتی بیوتیک

هر روز صبح با معده خالی، 1 قاشق غذاخوری از این معجون را برای تقویت سیستم ایمنی خود میل کنید. اگر در حال مبارزه با عفونت یا سرماخوردگی یا حتی ویروس هستید (این دارو ضد ویروسی هم هست)، 1 قاشق غذاخوری از معجون حاوی عسل را سه بار در روز با معده خالی میل کنید.

میزان مصرف عسل به عنوان آنتی بیوتیک

مصرف یک قاشق غذاخوری عسل در روز به صورت خوراکی برای بهره مندی از خواص آن کافی است. البته مقدار مصرف به مشکل شما و نوع عسلی که استفاده می کنید بستگی دارد.

حتما باید عسل مانوکا با درجه UMF بالا خریداری کنید؛ چون این نوع عسل به عنوان آنتی بیوتیک بیشترین خواص ضد باکتریایی را دارد. قبل از استفاده از هر چیزی برای بیماری یا اهداف پزشکی بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

آیا عسل خام برای عفونت های ضد باکتریایی مفید است؟

بله، تحقیقات درباره خواص عسل به عنوان آنتی بیوتیک نشان داده است که این محصول در حالت خام و فرآوری نشده در برابر انواع زیادی از باکتری موثر است. در واقع، با بحران روز افزون مقاومت آنتی بیوتیکی عسل خام ممکن است به درمان قابل اطمینان تری نسبت به داروهای معمولی که ما به آنها تکیه کرده ایم تبدیل شود.

آیا عسل بهتر از آنتی بیوتیک است؟

با توجه به افزایش باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک های معمولی، استفاده از گزینه های طبیعی مانند عسل ممکن است راه حل های بهتری باشند. محققان حتی سعی کرده اند باکتری ها را در برابر عسل مقاوم کنند که موفق نشده اند و این مسئله ارزش استفاده از عسل را دوچندان می کند.

خواص آنتی بیوتیکی عسل مانوکا

عسل مانوکا که از شهد گونه‌ های لپتوسپرموم یا درخت مانوکا بدست می آید به دلیل افزایش فعالیت ضد میکروبی آن در برابر طیف وسیعی از میکروارگانیسم ‌ها معروف شده است. این خاصیت عسل مانوکا به دلیل وجود متیل گلیوکسال است که در سایر عسل ‌ها وجود ندارد. در عسل مانوکا دی هیدروکسی استون وجود دارد که فقط در شهد گل گونه های Leptospermum شناسایی شده است و زمینه ساز تولید متیل گلیوکسال است.

تاثیر عسل مانوکا و عسل درجه پزشکی بر روی عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک

استفاده از عسل به عنوان آنتی بیوتیک روز به روز افزایش می یابد. بسیاری از عسل ها حاوی ترکیب آنتی بیوتیکی به نام متیل گلیوکسال (MGO) هستند. اما مقدار این ترکیب در عسل مانوکا بیش از  صد برابر است. به همین دلیل، عسل مانوکا به عنوان یک ماده غذایی فوق العاده با خواص درمانی شناخته می شود. مشاهدات انجام شده فعالیت قوی عسل مانوکا را نشان داده و باعث توسعه و تولید عسل درجه پزشکی شده که اکنون در یک محیط پزشکی کاربردهای مختلفی دارد.

از کاربردهای اصلی عسل درجه پزشکی می توان به استفاده از آن به پماد موضعی و پانسمان در درمان زخم ها و سوختگی های سطحی اشاره کرد.

هر دوی پماد و پانسمان برای بهبود زخم موثر هستند اما مهم تر از آن از عفونت میکروبی پیشگیری می کنند، به ویژه آنهایی که به وسیله میکروارگانیسم های مقاوم به چند دارو ایجاد می شوند.

تاثیر عسل مانوکا و عسل درجه پزشکی برای عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک

عسل مانوکا به دلیل خواص دارویی منحصر به فرد و تقاضای بالا، سیستم درجه بندی دقیق خود را دارد. سیستم UMF عسل مانوکا را بر اساس محتوای MGO آن آزمایش و درجه بندی می کند. هر چه محتوای MGO بالاتر باشد کیفیت آنتی بیوتیک آن قوی تر است.

ما استفاده از عسل به عنوان آنتی بیوتیک (عسل با درجه‌ پایین ‌تر) را برای مصرف روزانه و بهبود سلامت عمومی و عسل با درجات بالاتر را برای بیماری پزشکی خاص و هدفمند توصیه می‌کنیم. در هر صورت، با خرید عسل مانوکا درجه بندی شده UMF می توانید مطمئن باشید که بهترین آنتی بیوتیک طبیعی موجود در بازار را دریافت می کنید.

آیا عسل مانوکا بهتر از عسل خام معمولی است؟

عسل مانوکا به عنوان یک آنتی بیوتیک بهتر از عسل خام و طبیعی معمولی عمل می کند زیرا حاوی مقدار بیشتری از ترکیب آنتی بیوتیک MGO است.

6 روش استفاده از عسل مانوکا به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی

چگونه می توانید از عسل به عنوان آنتی بیوتیک در خانه استفاده کنید؟ عسل مانوکا محصولی فوق العاده مفید و موثر برای بیماری ها و مشکلات مختلف است. در این بخش از مقاله به 6 روش برای استفاده از عسل مانوکا برای بهره بردن از خواص آنتی بیوتیکی آن اشاره می کنیم.

تذکر: همیشه قبل از استفاده از هر گونه محصول برای اهداف پزشکی، حتی مواد غذایی طبیعی با پزشک مشورت کنید. اگر به زنبورها حساسیت دارید از عسل به عنوان آنتی بیوتیک استفاده نکنید.

برای التیام زخم ها

بر اساس مطالعه انجام شده، استفاده از عسل مانوکا به عنوان آنتی بیوتیک و یک ماده برای پانسمان زخم باعث رشد بافت ها برای ترمیم زخم، سرکوب التهاب و ایجاد دبریدمان اتولیتیک (برداشت بافت مرده)سریع می شود. کیفیت آنتی بیوتیکی عسل مانوکا آن را به یک درمان طبیعی عالی برای زخم ها تبدیل می کند. همچنین خواص نرم کنندگی و مرطوب کنندگی دارد و در حین بهبودی، ناحیه را هیدراته نگه داشته و از آن محافظت می کند.

مطالعات متعدد بر روی افراد و حیوانات به منظور بررسی خواص عسل به عنوان آنتی بیوتیک، عسل مانوکا را در برابر باکتری ‌های مقاوم به چند دارو موثر دانسته ‌اند و این عسل را به گزینه ‌ای امیدوارکننده در مواجهه با بحران آنتی ‌بیوتیکی در آینده تبدیل کرده ‌اند. برای استفاده، عسل مانوکا درجه بالا را مستقیماً روی زخم بمالید و با باند بپوشانید.

برای محافظت از ناحیه سوختگی

مطالعات درباره خواص عسل مانوکا به عنوان آنتی بیوتیک نقش عسل در درمان سوختگی را نشان می دهد. عسل مانوکا خواص ضد عفونی، ضد التهابی، ضد ترشح، آنتی اکسیدان، ترمیم زخم، پاکسازی زخم و خواص تغذیه ای دارد.

تحقیقات و مطالعات بالینی کارایی عسل را در درمان سوختگی ‌های سطحی و جزئی در مقایسه با محصولات پانسمانی نشان داده‌اند و آن را به عنوان یک ماده موضعی ارزشمند معرفی کرده اند.

خواص منحصر به ‌فرد عسل برای محافظت از قسمت های سوخته بدن در برابر باکتری ‌ها، پاکسازی آنها از میکروب‌ های مضر، مرطوب نگه داشتن آن‌ها برای بهبودی مناسب و حتی بازسازی بافت ‌های آسیب ‌دیده موثر است. برای درمان سوختگی می توانید عسل مانوکا با درجه پزشکی بالا را به صورت موضعی روی محل سوختگی بمالید و با باند بپوشانید.

برای رفع آکنه و اگزما

تاریخچه استفاده از عسل برای پوست به اولین تمدن ‌ها بر می ‌گردد. این موضوع نشان می دهد که عسل اغلب به دلیل خواص درمانی آن استفاده می ‌شده است. خواص ضد میکروبی برای کاربردهای پوستی به دلیل انتشار آنزیمی H2O2 یا وجود اجزای فعال مانند متیل گلیوکسال در مانوکا است.

آکنه و اگزما می توانند به شکل های مشابه روی پوست ظاهر می شوند: پوست خشک، ترک خورده و لکه های ناخوشایند. خواص عسل به عنوان آنتی بیوتیک به ویژه عسل مانوکا بر روی این بیماری های پوستی درست مانند زخم ها و سوختگی ها اثر مثبتی دارد. با تمیز و مرطوب نگه داشتن این نواحی، پوست می تواند نفس بکشد و خود را ترمیم کند.

شما می توانید عسل مانوکای طبیعی و خالص را به صورت موضعی روی اگزما یا آکنه خود بمالید یا خودتان با استفاده از آن یک ماسک برای پوست بسازید. با این حال، قبل از هر چیز مطمئن شوید از موادی استفاده کنید که پوست را تحریک نمی کند؛ البته ما در مطلب تاثیر عسل مانوکا برای آکنه و جوش به صورت مفصل درباره این موضوع صحبت کردیم، در صورتی که علاقه داشتید آن را مطالعه کنید.

برای رفع مشکلات معده

استفاده از عسل برای درمان بیماری های گوارشی سابقه ای طولانی دارد. برخی از انواع عسل ویژگی های زیست فعال ثابت از جمله خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی دارند.

علاوه بر این، عسل حاوی کربوهیدرات های غیرقابل هضم به شکل الیگوساکارید است و شواهد فزاینده ای از مطالعات آزمایشگاهی، حیوانی و انسانی نشان می دهد که برخی از انواع عسل فعالیت پری بیوتیک دارند در مقاله درمان رفلاکس معده با عسل طبیعی هم اشاره کردیم که چقدر عسل می توانید برای مشکلات گوارشی بهتر باشد.

مشکلات معده به دلایل مختلف ایجاد می شود. اما باکتری ها و میکروبیوم روده دو مورد از رایج ترین بروز بیماری های معده هستند. عسل مانوکا به عنوان آنتی بیوتیک و ماده ضد التهابی عالی برای درمان این مشکلات معجزه می کند.

برای رفع عفونت های قارچی و سینوسی

عسل مانوکا چندین مزیت نسبت به آنتی بیوتیک های موضعی سنتی دارد و آن را به یک درمان موضعی عالی برای سینوزیت تبدیل می کند:

  • محصول طبیعی و غیر سمی بوده و احتمال ایجاد عوارض جانبی و واکنش های آلرژیک را کاهش داده و خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد.
  •  در دسترس بودن بدون نیاز به نسخه
  • اثر ضد باکتریایی عسل به عنوان آنتی بیوتیک در برابر طیف وسیعی از باکتری ها
  • کاهش ایجاد باکتری های مقاوم

خواص آنتی بیوتیکی و ضد التهابی عسل مانوکا باعث می شود تا به طور طبیعی از شر عفونت های قارچی و سینوسی ناخوشایند خلاص شوید. شما می توانید برای عفونت های قارچی عسل مانوکا را به صورت موضعی بمالید یا سینوس های خود را برای هدف قرار دادن علائم مزاحم فصلی شستشو دهید.

یک محصول قابل استفاده در غذاها برای بهبود سلامت کلی بدن

چرا عسل مانوکا به عنوان آنتی بیوتیک را برای تقویت سلامت کلی به رژیم غذایی خود اضافه نکنید؟ عسل مانوکا به عنوان آنتی بیوتیک و یک محصول پر خاصیت را می توان به نوشیدنی ها، مخلفات، سرم ها و مارینادها، صبحانه ها، پودینگ ها و هر چیز دیگری اضافه کرد؛ در مقاله خواص عسل مانوکا برای درمان قارچ ناخن و عفونت قارچی ما به طور کامل درباره این خواص صحبت کردیم.

سخن آخر

همانطور که مشاهده کردید عسل به عنوان آنتی بیوتیک برای درمان بیماری ها و مشکلاتی چون رفع زخم و سوختگی به کار می رود. این ماده غذایی شگفت انگیز با خواص ضد باکتریایی و ضد میکروبی خود اثربخشی خود را به عنوان آنتی بیوتیک نشان داده است. شما می توانید با ترکیب عسل با مواد دیگر یک آنتی بیوتیک قوی بسازید و روزانه با مصرف یک تا دو قاشق از خواص آن بهره ببرید. عسل مانوکا در مقایسه با دیگر عسل ها خواص آنتی بیوتیکی بیشتری داشته و برای استفاده بهتر است. در پایان باید اشاره کنیم که عسل نباید به کودکان زیر یک سال داده شود و در صورت حساسیت به عسل نیز باید از مصرف آن پرهیز کرد. 

2.8/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *