مقالات

فواید و عوارض مصرف عسل برای کودکان

فواید و عوارض مصرف عسل برای کودکان

امروزه با توجه به رژیم غذایی نامناسب زندگی عصر دیجیتال سعی داریم تا با سالم تر کردن غذاهای مورد استفاده کمی بیشتر به سلامت خود اهمیت دهیم و عسل یکی از موهبت‌های طبیعت برای انسان‌ها است که ما در مقالات هاچ لند سعی داریم تا به خواص، مزایا و خوراکی‌های دیگری که میتوان با آن مصرف کرد بپردازیم.

امروز قصد داریم تا بررسی فواید و مضرات مصرف عسل برای کودکان را مورد بررسی قرار دهیم، پس اگر شما هم میخواهید بدانید که آیا عسل برای کودکتان مفید یا مضر است تا انتها با ما همراه باشید.

مصرف عسل برای کودکان

عسل میتواند یک ترکیب بسیار مفید برای کودکان باشد ولی برای اثبات این موضوع باید بررسی های بیشتری انجام دهیم که در ادامه این موضوع را با هم بررسی خواهیم کرد.

عسل دارای مقادیر قابل توجهی از فتوکمیکال (فتوکمیکال‌ها همان مواد شیمیایی یا دارویی موجود در گیاهان است) و فلانوئیدها است که به شدت برای سلامتی مهم هستند به خصوص برای کودکان، و اینکه بی شک عسل انتخاب بهتری نسبت به شکر است چرا که عسل علاوه بر خاصیت شیرین کنندگی، فواید بسیار زیاد دیگری برای سلامت عمومی دارد.

در ادامه قرار است که به شما بگوییم که در چه سنی مجاز هستید تا به فرزند خود عسل بدهید؟

چه زمانی میتوانیم به کودک خود عسل بدهیم؟

مطمئنا طبق توصیه پزشکان باید بعد از یک سالگی به کودک خود عسل بدهید چرا که قبل از 1 سالگی مصرف عسل برای کودکان میتواند باعث بوتولیسم یا نوعی فلج شدن شود. چرا که عسل حاوی باکتری به نام کلستریدیوم بوتولینوم است که سمومی را در روده کودک منتشر میکند و روده کودک به دلیل اینکه هنوز به تکامل نرسیده قابلیت از بین بردن این باکتری را ندارد و این سم باعث تحریک شدن سیستم عصبی کودک شده و احتمال فلجی را در کودک افزایش میدهد.

با این حال بعد از یک سالگی سیستم گوارشی کودک به بلوغ میرسد و توانایی هضم این ماده معجزه آسا را دارد و طبیعتا بهتر است به جای شکر از عسل در رژیم غذایی کودکتان استفاده کنید و فراموش نکنید که هیچوقت از هر دو استفاده نکنید.

بوتولیسم نوزادی

نکته: بوتولیسم نوزادی در شرایطی اتفاق می‌افتد که این سم بوتولنیم وارد بدن نوزاد میشود ولی این سم معمولا در خاک به مقدار زیادی وجود دارد و زمانی که وارد بدن نوزاد میشود اعصاب را تحریک کرده و بعد از چندین ساعت شروع به فلج کردن اعصاب تنفسی و مرگ کودک میشود، به همین دلیل معمولا پزشکان توصیه میکنند کودکان زیر یک سال نباید با خاک بازی کنند!

بررسی ارزش غذایی عسل طبیعی

شما در جدول زیر میتوانید ارزش غذایی عسل طبیعی در هر 100 گرم را ملاحظه کنید تا در صورتی که قصد داشتید در رژیم غذایی کودک خود از عسل استفاده کنید بهتر است ارزش غذایی دقیق آن را بدانید:

ارزش غذایی مقدار
انرژی 304KCal
کربوهیدرات 82.4g
گلوکوز 35.75g
فروکتوز 40.94
پتاسیم 52mg

6 فایده عسل برای کودکان

عسل علاوه بر خاصیت شیرین کنندگی فواید و خواص زیادی برای کودکان دارد.

1- انرژی زا: عسل طبیعی میتواند انرژی قابل توجهی برای کودک تامین کند، در هر قاشق چایخوری بین 20 تا 30 کالری به بدن کودک تزریق کند که میتواند مکمل مناسبی در رژیم غذایی کودک باشد.

شاخص گلیسمی یا گلوکوز که آن را با نماد GI نمایش میدهند، معمولا گلوکوز قند خون بعد از خوردن هر غذا بالا میرود و میزان سرعت افزایش گلوکوز قند خون را با شاخص گلیسمی میسنجند.

با توجه به توضیحات بالا بهترین و مناسب ترین عسل برای کودک، عسلی با شاخص GI پایین مانند عسل اقاقیا است.

2- خواص درمانی: از عسل معمولا به عنوان یک دارو استفاده میشده است ولی علاوه بر این فایده به شدت در درمان زخم‌ها، آسیب‌های پوستی نیز تاثیرگذار است.

3- خواص ضد ویروسی: عسل طبیعی دارای خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی است به همین دلیل هم در طب آیورودا از عسل در درمان سرماخوردگی و سرفه مورد استفاده قرار میگیرد، علاوه بر موارد ذکر شده مصرف به اندازه عسل باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان میشود.

4- تسکین رفلاکس معده: هزاران سال است که  در طب آیورودا از عسل برای رفلاکس معده استفاده میشده است، عسل به دلیل حالت مخاطی که دارد مری و دستگاه گوارشی را میپوشاند که علاوه بر اینکه موجب درمان رفلاکس معده میشود باعث جلوگیری از آسیب‌های احتمال اسید رفلاکس معده میشود.

5- بهبود عملکرد گوارشی: به دلیل خواصی که عسل طبیعی دارد و دارا بودن باکتری‌های به خصوص باعث تسهیل روند اجابت مزاج میشود. نباید فراموش کرد که استفاده عسل برای کودکان در درمان یبوست و اسهال هم میشود.

6- بهبود سیستم ایمنی: عسل طبیعی همانطوری که اشاره کردیم انرژی زا است و همین موضوع باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی در برابر بیماری‌ها میشود.

استفاده از عسل برای سرفه کودکان

عسل به صورت طبیعی حاوی دسکترومتورفان است که یکی از تسکین دهنده‌های سرفه است و شما میتواند با حل کردن یک یا دو قاشق چایخوری عسل طبیعی در آب گرم، آن را روزانه دو وعده به کودکتان بدهید تا سرفه هایش بهبود پیدا کند.

نباید فراموش کرد که عسل نه تنها به بهبود سرفه کمک میکند در درمان تب و سرماخوردگی نیز بسیار کارساز و تاثیرگذار است البته حتما نکات زیر را برای استفاه عسل برای سرماخوردگی و سرفه کودکان در نظر داشته باشید:

1. سن کودک: همانطوری که بارها اشاره کردیم مصرف عسل برای کودکان زیر یک سال توصیه نمی‌شود، زیرا در این سن، ریسک ابتلا به بوتولیسم وجود دارد که می‌تواند برای کودکان خطرناک باشد. بنابراین، مصرف عسل را برای کودکان بالای یک سال تا زمانی که توسط پزشک تأیید شده است، انجام دهید.

2. مقدار مصرف: میزان مصرف عسل برای کودکان باید متناسب با سن و وزن آنها باشد. به طور کلی، می‌توانید یک قاشق چایخوری عسل را به صورت تقسیم شده در طول روز به کودکتان بدهید. اما بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا میزان دقیق مصرف را براساس ویژگی‌های جسمی و متابولیسمی کودکتان تعیین کنید.

3. انتخاب عسل: انتخاب یک عسل طبیعی و خالص برای درمان سرفه و سرماخوردگی بسیار مهم است. در نتیجه، از عسل با منشأ گیاهی متنوع مانند عسل گل رازیانه یا عسل توت‌فرنگی استفاده کنید. همچنین، سعی کنید نمادهای استاندارد عسل را قبل از مصرف چک کنید.

شما میتوانید در مقاله انواع عسل بیشتر با عسل‌هایی که درباره آن ها صحبت کردیم آشنا شوید در صورتی که علاقه دارید میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.

4. تهیه نوشیدنی‌های طبیعی: عسل را می‌توانید به صورت مواد ترکیبی در نوشیدنی‌های گرم مانند آب لیمو، آب داغ زنجبیل یا چای آماده استفاده کنید.

5. مصرف منظم: برای بهبود سرماخوردگی و سرفه کودکتان، مصرف عسل را به صورت منظم و پیوسته ادامه دهید. ممکن است نیاز باشد تا عسل را به مدت چند روز مصرف کنید تا نتیجه مشاهده شود. اما اگر در طی چند روز هیچ بهبودی را تجربه نکردید یا علائم بدتر شد، بهتر است به پزشک متخصص کودکان مراجعه کنید.

6. احتیاط درباره آلرژی: عسل ممکن است آلرژی در برخی افراد، به ویژه کودکان، ایجاد کند. در صورتی که کودکتان قبلاً به عسل حساسیت نشان داده یا آلرژی عسل داشته باشد، باید مصرف آن را متوقف کنید و با پزشک مشورت کنید.

7. توجه به عوارض جانبی: عسل برای اکثر کودکان ایمن است، اما ممکن است در برخی موارد عوارض جانبی مانند حساسیت پوستی، عوارض گوارشی (مانند دل درد و اسهال) یا تغییرات قند خون را ایجاد کند. در صورت مشاهده هرگونه عارضه، مصرف عسل را متوقف کنید و به پزشک مراجعه کنید.

8. مراقبت از دندان‌ها: بعد از مصرف عسل، بهتر است دهان کودک را با آب بشویید. عسل ممکن است بر روی دندان‌ها تجمع کند و ریسک پوسیدگی دندان را افزایش دهد. پس از مصرف عسل، دندان‌های کودک را به خوبی بشویید.

سخن آخر

در این مقاله از سری مقالات آموزشی هاچ لند سعی کردیم شما را فواید و مضرات استفاده از عسل برای کودکان آشنا کنیم و امیدواریم از مطالعه این مقاله استفاده کافی را برده باشید. لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر والدین به اشتراک بگذارید.

3.5/5 - (2 امتیاز)
بازگشت به لیست

2 دیدگاه در “فواید و عوارض مصرف عسل برای کودکان

  1. sussant گفت:

    با سلام فرزند اول من لوزه سوم داشت خیلی چالش داشتم وهم من هم پسرم خیلی اذیت شدیم من از مقالتون خیلی یاد گرفتم خدا کنه مادرایی که بچشون لوزه داره اینو بخمونن خیلی کمک میکنه تشکر برای ای مقالتون

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      با آرزوی سلامتی و موفقیت برای شما و فرزندتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *