مقالات

11 روش درمان خانگی سرفه با عسل + نحوه مصرف

11 روش درمان خانگی سرفه با عسل

سرفه یکی از دغدغه های فصل زمستان است و داروهایی مثل دکسترومتورفان برای رهایی از آن تجویز می‌شود. با این حال، شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه مصرف کمی عسل قبل از خواب ممکن است سرفه را در کودکان خردسال کاهش دهد. استفاده از عسل برای سرفه کودکان، غشاهای مخاطی گلو را تسکین و تعداد دفعات سرفه و علائم ناشی از آن را کاهش می دهد.

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که خرید عسل طبیعی و مصرف آن ممکن است به اندازه داروی دکسترومتورفان در تسکین سرفه‌های شبانه در کودکان مؤثر باشد. از همین رو، ما در این بخش قصد داریم 11 روش درمان سرفه با عسل (به خصوص عسل برای استفاده کودکان) را توضیح بدهیم.

درمان سرفه با عسل؟

شربت عسل برای سرفه، یک داروی قدیمی برای درمان گلودرد و سرفه در کودکان و بزرگسالان است. شما می توانید روزانه یک قاشق چای خوری عسل میل کنید یا آن را با یک فنجان چای یا آبلیمو و آب ولرم ریخته و نوش جان کنید. از زمان‌های بسیار قدیم، عسل برای بهبود زخم‌ها و علائم دستگاه تنفسی فوقانی به ویژه سرفه، استفاده می‌شده است.

استفاده از عسل برای سرفه کودکان به دلیل خواص ضد التهابی و همچنین ضد باکتریایی است که می تواند سرفه را از بین ببرد. عسل همچنین به کاهش تحریک و التهاب گلو کمک کرده، تعداد دفعات سرفه را کاهش داده و از تحریک بیشتر مجاری تنفسی بر اثر مواد تحریک کننده جلوگیری می کند.

تحقیقات زیادی در زمینه استفاده از عسل برای سرفه کودکان و بزرگسالان،این توصیه را تأیید می کند. در یک بررسی در آگوست 2020 در مجله BMJ Evidence-Based Medicine که به بررسی 14 مطالعه در مورد استفاده از عسل برای درمان عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی در بزرگسالان و کودکان پرداخته بود نشان داد که شدت و تعداد دفعات سرفه در افرادی که عسل مصرف می کردند کاهش یافته است. این افراد، حملات کمتری نسبت به کسانی تجربه کردند که درمان های معمولی مانند شربت های سرفه بدون نسخه، داروهای سرماخوردگی و آلرژی و مسکن ها را دریافت می کردند.

استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها باعث مقاومت بدن در برابر آنتی بیوتیک و ابر میکروب ها می شود. بیشتر اوقات سرفه ناشی از یک عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی است، نه باکتریایی؛ بنابراین آنتی بیوتیک ها چندان موثر نیستند.

تحقیقات علمی درمان سرفه با عسل

در آگوست سال 2020 در مجله BMJ Evidence-Based Medicine، 14 مطالعه درباره تاثیر مصرف عسل بر سرفه کودکان و درمان عفونت ‌های دستگاه تنفسی فوقانی در بزرگسالان و کودکان مورد بررسی قرار گرفت. افرادی که عسل به آنها داده شد سرفه ‌های کمتری نسبت به کسانی داشتند که داروهای معمولی مانند شربت های سرفه بدون نسخه، داروهای سرماخوردگی و آلرژی و مسکن ها را مصرف می کردند. بر اساس یک مطالعه دیگر درباره فواید عسل برای سرفه کودکان، محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف مقدار 2.5 میلی لیتر عسل قبل از خواب برای کودکان بزرگتر از 1 سال مبتلا به سرفه موثر خواهد بود.

یک مطالعه در سال 2010 اثرات مصرف عسل به همراه داروهای سرفه (دکسترومتورفان) و آنتی هیستامین (دیفن هیدرامین) را بر سرفه شبانه ناشی از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی در 139 کودک آزمایش کرد. نتایج نشان داد که عسل نسبت به هر دو دارو، بهتر عمل کرده و علائم سرفه را بیشتر تسکین می دهد.

تحقیقات علمی درمان سرفه با عسل

مطالعه دیگری در سال 2012 اثر سه نوع عسل (اکالیپتوس، مرکبات و لابیاتا) را روی سرفه های ناشی از عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی آزمایش کرد. محققان دریافتند که هر سه نوع عسل در تسکین تعداد دفعات و شدت سرفه بهتر از دارونما هستند. کودکان و والدین آنها نیز خواب شبانه بهتری را با عسل نسبت به دارونما داشتند.

بر خلاف داروهای پزشکی، عسل اساساً عوارض جانبی ندارد. همچنین یکی از مزیت های آن، کاهش تعداد دفعات سرفه بدون استفاده از آنتی ‌بیوتیک‌های نامناسب است».

تحقیقات درباره درمان سرفه با عسل نشان می دهد که عسل برخی خواص ضد میکروبی و ضد التهابی دارد. دکتر رینبولت توضیح می دهد که عسل می تواند با کاهش التهاب و سوزش به درمان گلودرد کمک کند. یک مطالعه دیگر درباره ارتباط عسل و سرفه نشان می دهد که عسل ممکن است ترشح مخاط را کاهش دهد. بنابراین، شما می توانید از عسل برای سرفه کودکان و کاهش علائم سرفه خشک و مرطوب استفاده کنید.

بیشتر داروهای تجویز شده و بدون نسخه برای سرفه در کودکان موثر نیستند و ممکن است خطر عوارض جانبی را به همراه داشته باشند. مطالعات اخیر نشان داده است که یک دوز عسل قبل از خواب، سرفه و ناراحتی کودکان و والدین آنها را کاهش می دهد. شواهد اخیر نیز از تجویز چند دوز روزانه پشتیبانی می کند، اما برای ارزیابی اثربخشی و ایمنی آن به مطالعه بیشتری نیاز دارد.

11 روش درمان سرفه با عسل

روش های مختلفی برای درمان سرفه با عسل وجود دارد. برای نمونه ترکیب سیاه دانه و عسل یا ترکیب عسل و زردچوبه می توانید به درمان سرفه شما کمک کند. 11 روش مختلف برای درمان سرفه با عسل وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

1- درمان سرفه با سیاه دانه و عسل

از ترکیب سیاه دانه و عسل برای سرفه کودکان استفاده کنید؛ چون تاثیر زیادی بر درمان سرفه و گلودرد دارد. بهترین نحوه استفاده سیاه دانه برای سرفه اینست که دانه ‌های سیاه دانه را با عسل مخلوط کرده و میل کنید، درمان سرفه با روغن سیاه دانه نیز یکی از روش های موثرتر استفاده از این ترکیب است. یک قاشق چای‌ خوری روغن سیاه دانه را با یک قاشق چای ‌خوری عسل ترکیب کرده و آن را دوبار در روز میل کنید تا التهاب گلو برطرف شده و سرفه کودک تسکین یابد. این ترکیب برای درمان برخی بیماری ‌ها مانند آنفولانزا، سرماخوردگی و مشکلات تنفسی استفاده می شود.

2- درمان سرفه با عسل و زنجبیل

شما می توانید با تهیه دمنوش زنجبیل و عسل به درمان سرفه و سرماخوردگی خود کمک کنید. برای تهیه دمنوش عسل و زنجبیل کافی است یک قاشق چای‌خوری آب زنجبیل تازه و یک قاشق غذاخوری عسل را با  آب گرم ترکیب کنید. این دمنوش باعث کاهش گلو درد و درمان سرفه می شود. مصرف دمنوش عسل و زنجبیل از التهاب گلو کاسته و علائم سرفه را برطرف می کند.

3- درمان سرفه با عسل و دارچین

دارچین ماده درمانی مناسبی برای بسیاری از زخم ‌ها و بیماری‌ ها است و خواص زیادی دارد. این ماده نه تنها طعم و مزه خوبی به غذاهای مختلف می دهد بلکه برای درمان سرفه‌ های خشک و شدید مفید است. از خواص عسل و دارچین برای سرفه کودکان و بهبود گلودرد و سرفه استفاده کنید. برای تهیه مخلوط دارچین و عسل، ابتدا لیمو، پودر دارچین و عسل را در یک قابلمه ریخته و خوب هم بزنید. این محلول را حداکثر به مدت 30 ثانیه حرارت داده و پس از آن، آب را به ترکیب اضافه کرده و بجوشانید. پس از آن، شعله را خاموش کنید. صبر کنید تا محلول خنک شده و برای نگهداری و استفاده، آن را در یک ظرف شیشه ای تمیز قرار دهید. هر روز قبل از خواب، 2 تا 3 قاشق چای خوری از این ترکیب را میل کنید تا سرفه شما درمان شود.

4- درمان سرفه با عسل و زردچوبه

زردچوبه، اثرات درمانی عالی برای سرفه و به خصوص سرفه خشک دارد. زردچوبه برای بهبود زخم‌ و رفع انواع آلودگی‌های بدن مفید است. برای تهیه ترکیب عسل و زردچوبه برای سرفه کودکان کافی است ابتدا نصف یک فنجان آب را در یک ظرف بجوشانید و سپس یک قاشق چای ‌خوری پودر فلفل سیاه و یک قاشق چای ‌خوری زردچوبه را به آن اضافه کنید. به این ترکیب می توانید دارچین هم اضافه کنید. پس از 2 الی 3 دقیقه یک قاشق غذاخوری عسل به آن  اضافه نموده و برای درمان سرفه از آن به صورت روزانه استفاده کنید. صبر کنید تا محلول کمی سرد شده و آن برای استفاده بیشتر آن را یک ظرف تمیز و خشک قرار دهید. روزانه دو الی سه قاشق چای ‌خوری از این معجون را قبل از خواب میل کنید تا علائم سرفه برطرف شود.

5- درمان سرفه با عسل و لیمو

لیمو حاوی ویتامین C و اسید سیتریک است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌ شود و به مبارزه با عفونت ها کمک می کند. برای تهیه ترکیب لیمو و عسل برای استفاده کودکان  کافی است دو قاشق غذاخوری عسل خام به همراه دو قاشق غذاخوری آب لیموی تازه در کاسه ای کوچک ریخته و به خوبی هم بزنید و پس از آن میل کنید. برای اثرگذاری بیشتر می توانید یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل و مقدار کمی فلفل قرمز را به آن اضافه کنید.

علاوه بر این، شما می توانید یک قاشق چای خوری عسل را با آب نصف یک لیمو در فنجان حاوی آب گرم ترکیب کرده و هم بزنید و بنوشید.

یک روش دیگر تهیه مخلوط آبلیمو و عسل این است که سه قاشق غذا خوری آبلیموی تازه، یک چهارم پیمانه (50 گرم) عسل خام و 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل را با هم در یک تابه بریزید. سپس، آن را حرارت داده تا روغن ذوب شود، سپس آن را از روی حرارت بردارید. این مخلوط را در یک ظرف در دار نگهداری کرده و هر زمان که برای رفع سرفه به آن نیاز داشتید کافی است که یک قاشق غذاخوری از آن را پس از کمی گرم کردن میل کنید.

طرز تهیه شربت آبلیمو عسل برای سرفه

این معجون یکی از درمان های معمول بین خانواده های ایرانی برای درمان سرفه و گرفتگی صداست، شما میتوانید 2 قاشق چایخوری عسل و همان اندازه آب لیمو تازه را به آب گرم (ولرم) اضافه کرده و روزانه 3 یا 4 بار آن را میل کنید تا سرفه شما بهبود یابد.

طرز تهیه شربت آبلیمو عسل برای سرفه

6- عسل و سیر برای درمان سرفه

سیر حاوی آنزیم هایی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و علائم سرفه را کاهش می دهد. علاوه بر این، به دلیل خواص ضدمیکروبی از ابتلا به عفونت سیستم فوقانی تنفسی جلوگیری می کند. برای تهیه مخلوط سیر و عسل برای سرفه کودکان، یک قاشق چای خوری پونه کوهی و سه حبه سیر (له کرده) را به یک فنجان آب جوش اضافه نمایید و آن را خوب هم بزنید. به مدت 5 دقیقه آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و سپس آن را از روی حرارت بردارید. آن را صاف کرده و صبر کنید تا خنک شود. سپس، مقدار یک قاشق غذاخوری عسل خام را به آن اضافه کنید. دو بار در روز این ترکیب را مصرف کنید تا سرفه شما درمان شود.

عسل و سیر برای درمان سرفه

شما می توانید سه قطره روغن زیتون، سه حبه سیر له کرده و یک قاشق چایخوری عسل را با هم ترکیب کنید. خوب هم بزنید و دو بار در روز مصرف کنید.

7- عسل و شیرین بیان برای درمان سرفه

شیرین بیان، خواص ضدالتهابی دارد و دفع کننده هرگونه آلودگی از بدن است. این ماده مخاط را شل کرده و در نتیجه، راه مجرای تنفسی را باز می‌کند. برای تهیه مخلوط شیرین بیان و عسل برای سرفه کودکان باید ریشه شیرین بیان، میوه گل رز، بابونه، مریم گلی، دارچین و زنجبیل تازه خرده شده را با هم ترکیب کنید. سپس، آنها را جوشانده و از روی گاز بردارید. 20 دقیقه صبر کنید تا مواد خیس بخورند. پس از آن یک پیمانه عسل را به آن اضافه کرده و در یک تابه بهم بزنید. پس از آن دوباره مخلوط را روی حرارت بگذارید و آنقدر هم بزنید که به 150 درجه سانتیگراد برسد و بعد از آن، مخلوط را از روی حرارت بردارید.

شما می‌توانید این مخلوط را در قالب‌ های کوچکی که مناسب آبنبات هستند بریزید و صبر کنید تا سرد شوند.

آنها را از قالب ها خارج کرده و سپس ترکیب را در پودر گیاه شکربرگ بیندازید. برای نگهداری آنها را در ظروف در بسته و دور از معرض هوا قرار دهید.

8- درمان سرفه با عسل و فلفل سیاه

یکی از فواید فلفل سیاه برطرف کردن گرفتگی های سینه و از بین بردن مخاط و آلودگی های ریه است، این ماده به تنهایی هم قابلیت درمان سرفه را دارد اما اگر آن را با عسل ترکیب کنید بی شک یکی ار روش های کاربردی درمان سرفه . گلودرد است.

برای ترکیب این دو ماده بهتر است دو قاشق چایخوری فلفل آسیاب و ساییده شده را با یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی ترکیب کرده و نوش جان کنید روزانه 2 بار استفاده از این معجون به درمان سرفه شما کمک می‌کند.

9- درمان سرفه با عسل و پیاز

ترکیب عسل و پیاز در درمان سرفه بسیار موثر است و در طب سنتی هم سال ها است که از این معجون به عنوان درمانی برای گلودرد و سرفه استفاده میکنند اما برای اثر بخشی بهتر نیاز است تا تا عسل خام را با یک پیاز که به صورت خلالی خرد شده است ترکیب کرده و بگذاریم چندین ساعت این دو با هم ترکیب شوند، در صورت داشتن سرفه های خشک بهتر است هر دو ساعت یکبار از این معجون یک قاشق غذاخوری میل کنید، استفاده از این ترکیب برای کودکان هم منعی ندارد.

10- درمان سرفه با عسل و شلغم

شلغم یک ماده سرشار از آنتی بیوتیک بوده و برای خیلی از بیماری ها مانند تقویت بینایی، یبوست، پاکسازی مجاری تنفسی و موارد دیگر استفاده می شود و هم آن را به صورت خام و هم به صورت پخته نیز استفاده می کنند.

از گذشته تا به امروز از شلغم به عنوان یکی از درمان های سرماخوردگی و سرفه یاد می کنند ولی برای اینکه تاثیر بیشتری داشته باشد بهتر است تا شلغم ها را داخل قابلمه پر از آب قرار دهیم و بگذاریم تا حدود 2 ساعت با شعله متوسط پخته شوند، سپس آب شلغم خنک شده را با عسل ترکیب کرده و میل کنید تا سرفه شما بهبود یابد.

11- درمان سرفه با سیب و عسل

سیب و عسل به دلیل خواص آنتی بیوتیکی، ضد التهابی و ضد باکتری، سیستم ایمنی شما را تقویت می‌کند از همین رو برای سرماخوردگی مفید است اما به چون ویتامین و مواد مغذی زیادی دارد در درمان سرفه هم موثر است.

درمان سرفه با سیب و عسل

برای تاثیر بیشتر سیب و عسل بهتر است یک کیلو سیب را خرد کرده و در آب بجوشانیم، سپس آب سیب را از صافی گذرانده و دوباره روی حرارت قرار دهیم، بعد از یک ساعت که معجون قوام آمد آن را از روی شعله برداشته و می‌گذاریم خنک شود، در نهایت عسل را با آن ترکیب کرده و روزانه 3 قاشق از این معجون را همراه با آب میل کنید تا تاثیر آن بر روی درمان سرفه و سرماخوردگی ملاحظه کنید.

عسل برای درمان سرفه کودکان

عسل می تواند یک درمان خانگی مفید برای کسانی باشد که نمی توانند داروهای سرماخوردگی را مصرف کنند (برای مثال، کودکان زیر 6 سال یا افرادی که دارای بیماری هایی مانند فشار خون بالا یا بیماری های قلبی عروقی هستند).

به طور کلی، استفاده از عسل برای سرفه و تسکین گلودرد کودکان مفید و موثر است. علاوه بر این، برخی از عوارض جانبی داروهای بدون نسخه مانند خواب آلودگی را به همراه ندارد.

عسل را می توان یک درمان خانگی برای سرفه در کودکان بالای 1 سال قلمداد کرد. عسل چیزی است که تقریباً همه می توانند آن را امتحان کنند. تحقیقات درباره فواید عسل برای سرفه کودکان نیز نشان می دهد که این ماده مقوی به اندازه برخی از داروهای سرکوب کننده سرفه، نیز موثر است.

بهترین عسل برای درمان سرفه

عسل انواع مختلفی دارد و برخی از آنها در درمان سرفه موثرتر از بقیه هستند. در زیر، بهترین عسل ها برای درمان سرفه را معرفی می کنیم:

1- عسل شبدر

عسل شبدر، یکی از محصولات مناسب برای درمان سرفه محسوب می شود. از گیاه شبدر به منظور درمان بیماری های تنفسی و آسم استفاده می شود. عسل حاصل از شهد گل های شبدر نیز برای رفع سرفه و درمان گلودرد موثر است. برای استفاده از این نوع عسل برای سرفه کودکان کافی است آن را با کمی آب ترکیب کرده و به شکل شربت درآورید و سپس میل کنید. اگر سرفه ها به دلیل حساسیت فصلی است کمی گرده گل نیز به شربت اضافه کنید

2- عسل آویشن

آویشن از قدیم، یک ماده موثر برای درمان سرفه و رفع مشکلات تنفسی بوده است. در طب سنتی، آویشن را ماده ای مفید و موثر برای رفع آسم و تنگی نفس و عفونت های ریه می شناسند.

برای مصرف آن می توانید عسل آویشن را با آب ولرم جوشیده شده ترکیب کرده و شربت عسل آویشن تهیه کنید. علاوه بر این، می توانید دم کرده آویشن را تهیه کرده و برای شیرین کردن آن از از عسل آویشن استفاده کنید.

3- عسل اکالیپتوس

بسیاری از اطبای طب سنتی، عسل اکالیپتوس را برای درمان مشکلات تنفسی توصیه می کنند. عسل اکالیپتوس به دلیل خواص زیادی که برای رفع مشکلات و بیماری های دستگاه تنفسی دارد یک ماده موثر برای درمان سرفه شناخته می شود. شما می توانید از این نوع عسل برای سرفه کودکان استفاده کرده یا آن را به صورت شربت درآورده و مثل دیگر انواع عسل ها مصرف کنید.

4- عسل گیشنیز

عسلی که با استفاده از شهد گل گیشنیز تهیه می شود از جمله مواد طبیعی است که برای درمان سرفه مورد استفاده قرار می گیرد. عسل گشنیز، یک ماده ضد آلرژی محسوب می شود و با حساسیت های فصلی مبارزه می کند. طبق تحقیقات عسل گیشنیز برای درمان گلودرد و رفع چرک گلو و درمان سرفه های خشک موثر و مفید می باشد. با این حال قبل از مصرف این نوع عسل برای سرفه کودکان بهتر است با پزشک مشورت های لازم را انجام دهید.

آیا سیر و عسل تخمیر شده برای سرماخوردگی مفید است؟

عسل و سیر هر کدام به صورت جداگانه به دلیل خواص درمانی که دارند برای سرماخوردگی و کاهش سرفه مفید هستند اما امروزه ترکیب سیر و عسل تخمیر شده یکی از روش های خانگی درمان سرماخوردگی است؛ این معجون حاصل ترکیب سیر و عسلی است که به مدت 1 ماه تخمیر شده و حبه های سیر بافتشان نرم شده و طعم شیرینی به خود می گیرند و پزشکان طب سنتی بر این باور هستند که این معجون خانگی موجب تقویت سیستم ایمنی شده و علائم سرماخوردگی را کاهش می دهد اما با تحقیقات و آزمایشات انجام شده هنوز پاسخ دقیق برای سوال آیا سیر و عسل تخمیر شده برای سرماخوردگی مفید است؟ وجود ندارد و نیاز به آزمایشات بیشتری است که در مطلبی جداگانه به صورت جامع به بررسی این موضوع پرداختیم که اگر علاقه داشتید می توانید آن را مطالعه کنید.

سخن آخر

همانطور که در این مقاله هاج لند مشاهده کردید و تحقیقات علمی نشان داده است عسل برای سرفه کودکان مفید است. شما می توانید از عسل به روش های مختلفی استفاده کرده و با ترکیب آن با موادی مانند زردچوبه، دارچین، سیر یا شیرین بیان و … از خواص آن لذت ببرید. همچنین باید اشاره کرد که عسل انواع مختلفی دارد و عسل شبدر، اکالیپتوس، آویشن و گیشنیز جزو بهترین عسل ها برای درمان سرفه محسوب می شوند.

4/5 - (4 امتیاز)

0 نظر در “11 روش درمان خانگی سرفه با عسل + نحوه مصرف

  1. saber گفت:

    خیلی مفید بود تشکر میکنم

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سلام صابر عزیز بسیار خوشحالیم که شما راضی بودید
      با آرزوی بهترین ها برای شما دوست عزیز

  2. نغمه گفت:

    با درود فراوان من برای سرفه شبانه مکرر از از عسل و دارچین روی سیب استفاده کردم ممنون از راهنمایی شما اگر کسی نظر منو دیده انجام بده فوق العاده موثره باز از هاچ لند ممنون❤❤

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سلام نغمه عزیز سپاس از شما برای به اشتراک گذاری نظرتون
      با آرزوی بهترین ها برای شما دوست عزیز

  3. پریناز گفت:

    مرسی از هاچ لند من سینوزیت پسرم خیلی اذیتش میکرد نمیخوااستم تحاجمی درمانش کنم به روش پزشکا با این روش هم تنفسش خوب شده هم سینوزیتش بهبود پیدا کرده دارچین وعسل عالیه ممنون از شما

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سلام خانم پریناز بسیار خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بوده
      با آرزوی بهترین ها برای شما دوست عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *