مقالات

14 خواص زنجبیل و عسل و طرز تهیه و ترکیب آن + بهترین زمان مصرف

13 خواص زنجبیل و عسل

عسل و زنجبیل به طور جداگانه فواید و خواص بسیار زیادی دارند. تاریخچه استفاده از خواص زنجبیل و عسل به حدود 5000 سال قبل باز می گردد و استفاده دارویی از زنجبیل برای اولین بار در آسیای جنوب شرقی، هند و چین ثبت شد. درست مانند بسیاری از ادویه های دیگر، زنجبیل زمانی یک کالای گران قیمت بود. در قرن چهاردهم، قیمت تقریبا نیم کیلو زنجبیل به اندازه یک گوسفند بود.

تا اواسط قرن شانزدهم، اروپا سالانه بیش از 2000 تن زنجبیل خشک را از هند شرقی دریافت می کرد. در قرون وسطی از آن برای دفع طاعون استفاده می شد و مدتی آنقدر رواج داشت که مانند نمک و فلفل روی سفره قرار می گرفت. از زمان های گذشته تا کنون مردم با خرید عسل طبیعی از خواص آن مانند درمان بیماری ها و حفظ سلامتی و رفع بسیاری از عارضه ها بهره مند شده اند. اگر عسل و زنجبیل را با یکدیگر ترکیب کرده و آن را هر روز میل کنید می توانید از خواص هر دو ماده مقوی و مفید لذت ببرید. اما خواص زنجبیل و عسل چیست؟ با ادامه این مقاله از هاچ لند همراه باشید تا با خواص عسل و زنجبیل آشنا شوید.

خواص زنجبیل و عسل

همانطور که اشاره کردیم زنجبیل و عسل هر کدام به صورت جداگانه فواید بسیار زیادی دارند و زمانی که با هم ترکیب میشوند فواید و خواص بسیار بیشتری به همراه دارند که در این بخش قرار است به 14 خواص عسل و زنجبیل می پردازیم.

1- درمان طبیعی سرفه و گلو درد

عسل مخاطی را که راه تنفس را مسدود کرده و منجر به عفونت‌ دستگاه تنفسی فوقانی می‌شود، رقیق می‌ کند. به روشی مشابه، زنجبیل التهاب مجرای تنفسی را کاهش می دهد. بنابراین، ترکیب عسل و زنجبیل با هم، یک درمان طبیعی موثر برای علائم سرفه و سرماخوردگی خواهد بود.

اثرات تسکین دهنده عسل و خواص آنتی اکسیدانی آن و اثرات ضد التهابی زنجبیل بهترین گزینه برای درمان علائم سرماخوردگی و آنفولانزا است. یکی از خواص زنجبیل و عسل ضد التهابی بودن آنها است که باعث باز شدن مجرای تنفسی و نای شده و عسل نیز به تسکین و کاهش درد کمک می کند. بنابراین، اگر به سرماخوردگی و سرفه‌ های شدید دچار شده اید یا با آنفولانزا دست و پنجه نرم می کنید، مصرف مقداری عسل و زنجبیل می‌تواند گلوی شما را باز کرده و سرفه شما را تسکین دهد.

علاوه بر این، شما می توانید یک فنجان چای عسل و زنجبیل داغ تهیه کنید. این نوشیدنی برای گلوی شما معجزه می کند؛ زیرا زنجبیل به پاکسازی سینوس ها کمک کرده و عسل نیز گلودرد را درمان می کند.

برای بهره مندی از خاصیت های زنجبیل و عسل می توانید یک قاشق غذاخوری عسل و زنجبیل را در 1 فنجان آب ریخته و صبر کنید تا بجوشد. اگر روزی دو بار از این نوشیدنی گرم بنوشید، احساس آرامش می کنید.

2- تقویت سیستم ایمنی

یکی دیگر از خواص زنجبیل و عسل این است که برای مبارزه با بیماری ها بسیار مفید و عالی هستند. آنها توانایی بدن شما برای دفاع از خود را افزایش می دهند. نوشیدن یک فنجان چای عسل و زنجبیل ل یا مصرف یک قاشق عسل و زنجبیل در روز می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند. علاوه بر این، هر دو دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند و در نتیجه قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهند.

3- مسکن درد طبیعی

از ترکیب این دو ماده می توان به عنوان یک مسکن طبیعی برای درد و ناراحتی ناشی از پریودی و گلودرد و سرفه استفاده کرد. با وجود اینکه زنجبیل طعمی قوی دارد، تعداد کمی از افراد می دانند که خلط آور است و به خلاص شدن از شر گلودرد کمک می کند.

میگرن یک بیماری دردناک است و گاهی اوقات فعالیت های روزانه را مختل کرده و به راحتی قابل درمان نیست. استفراغ و حالت تهوع از علائم رایج میگرن هستند اما زنجبیل برای رفع این علائم مفید و موثر است.

زنجبیل به تسکین درد معده مبتلایان به میگرن کمک می کند. علاوه بر این، زنجبیل خواص ضد التهابی داشته و در درمان هر نوع درد و تورم معجزه می کند. همچنین، یکی دیگر از خواص عسل و زنجبیل این است که می تواند سردردهای گاه به گاه را تسکین دهد.

4- خواص آنتی اکسیدانی

یکی از مهم ترین خواص زنجبیل و عسل این است که سرشار از آنتی اکسیدان هستند. هر یک از این مواد از بدن ما در برابر رادیکال های آزاد، بیماری های قلبی- عروقی و چندین بیماری دیگر محافظت می کنند. استفاده از عسل و زنجبیل با هم می تواند این ترکیبات بیولوژیکی محافظ و قدرتمند را تقویت کند.

5- سلامت قلب

خاصیت آنتی اکسیدانی زنجبیل و عسل این است که واکنش پروستاگلاندین ها در بدن را نشان می دهد. پروستاگلاندین ها اساساً ترکیبات لیپیدی هستند که به طور آنزیمی از اسیدهای چرب موجود در زنجبیل بدست می آیند. این پروستاگلاندین ها در سرتاسر بدن یافت می شوند و تقریباً در هر اندامی جزو عناصر عملکردی هستند. وقتی صحبت از سلامت قلب به میان می‌ آید باید به این نکته اشاره کرد که مواد موجود در زنجبیل و عسل پتانسیل کاهش فشار به رگ ‌های خونی را دارند، بنابراین، می توان گفت که یکی از خواص زنجبیل و عسل این است که فشار خون شما را کاهش داده و احتمال ابتلا به بیماری‌ هایی مانند تصلب شرایین، سکته مغزی و حملات قلبی را به حداقل می ‌رساند.

سلامت قلب با عسل و زنجبیل

علاوه بر این، اسیدهای آمینه، مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در ترکیب زنجبیل و عسل به بهبود و بازگرداندن گردش خون کمک کرده و خطر بروز مشکلات قلبی را کاهش می دهند. زنجبیل همچنین از ذخیره چربی در رگ ها جلوگیری نموده و در نتیجه از حملات قلبی و سکته پیشگیری می کند.

6- درمان سو هاضمه

دمنوش یا شربت زنجبیل و عسل به دلیل خواص زنجبیل برای هضم بهتر غذا مفید است. مصرف یک قاشق چای خوری از هر کدام می تواند برای افرادی که سیستم گوارشی ضعیفی دارند توصیه می شود. زنجبیل در طب هندی و چینی برای درمان بیماری های معده مانند نفخ، استفراغ و حالت تهوع استفاده شده است. عسل نیز در سایر مکاتب طب سنتی برای درمان مشکلات گوارشی به کار رفته است. همچنین، هر کدام، تعادل میکروبی در روده را بهبود می بخشند.

7- جلوگیری از حالت تهوع

آیا می دانستید که زنجبیل به درمان حالت تهوع کمک می کند؟ زنجبیل و عسل یکی از قدیمی ترین درمان های طبیعی برای دل به هم خوردگی است، به ویژه نوعی حالت تهوع که در دوران بارداری ایجاد می شود. برای کمک به کاهش به این حالت صبحگاهی می توانید عسل و زنجبیل را در آب داغ مخلوط کرده و نوش جان کنید.

علاوه بر این، زنجبیل ممکن است حالت استفراغ را در افرادی که تحت انواع خاصی از جراحی هستند کاهش داده و همچنین ممکن است به کاهش حالت تهوع مرتبط با شیمی درمانی کمک کند. اگرچه مصرف این ترکیب بی خطر است اما توصیه می شود که در دوران بارداری قبل از مصرف آن با پزشک صحبت کنید.

جلوگیری از حالت تهوع با عسل و زنجبیل

زنجبیل برای زنان بارداری که نزدیک به زایمان هستند و کسانی که سابقه سقط جنین یا خونریزی واژن دارند چندان مناسب نیست. همچنین مصرف آن برای کسانی که اختلالات لخته شدن خون دارند توصیه نمی شود.

8- کاهش کلسترول و قند خون

سطوح بالای کلسترول LDL (بد) با افزایش خطر بیماری قلبی ارتباط دارد. محققان با بررسی 26 کارآزمایی درباره خواص زنجبیل و عسل در سال 2022 دریافتند که مصرف این معجون به طور چشمگیری تری گلیسیرید و کلسترول بد را کاهش داده و در عین حال کلسترول خوب را افزایش می دهد. در این مطالعه، حتی مصرف دوزهای کمتر از 1500 میلی گرم در روز نیز موثر بودند.

نتایج محققان در مطالعه ای در سال 2015 درباره خواص عسل و زنجبیل نشان داد که مکمل های پودر زنجبیل، قند خون ناشتا را کاهش می دهد. به شرکت کنندگان در این مطالعه به مدت 12 هفته هر روز 2 گرم زنجبیل داده شد. در پایان مطالعه، محققان دریافتند که افراد این گروه سطوح پایین تری از موارد زیر را نیز تجربه کردند:

  • هموگلوبین A1c
  • آپولیپوپروتئین B
  • آپولیپوپروتئین A-1
  • مالون دی آلدئید

9- ایجاد انگیزه و کاهش استرس

یکی از بهترین خواص زنجبیل و عسل این است که آرام بخش بوده و به دلیل خواص درمانی و عطر قوی آن، به مبارزه با استرس و اضطراب کمک می کند. مطالعات حیوانی درباره خواص این معجون نیز نشان  می دهد که زنجبیل می ‌تواند بر سطح سروتونین تأثیر گذاشته و به اندازه داروهای بنزودیازپین در کاهش و درمان اضطراب و استرس موثر باشد.

10- سلامتی پوست و مو

زنجبیل و عسل موادی سرشار از آنتی اکسیدان بوده و خواص ضد عفونی کننده دارند. در نتیجه، استفاده از آن ها برای رفع مشکلاتی مانند آکنه، سوختگی پوست، شوره سر، موهای شکننده و ریزش مو مفید است. زنجبیل با بهبود گردش خون پوست سر و تحریک فولیکول مو باعث رشد موها و تقویت آن ها می شود. بسیاری از ویتامین‌ ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب موجود در زنجبیل تارهای مو را تقویت کرده و ریزش مو را کاهش می دهند؛ که در مقاله 11 خواص عسل برای مو نیز به فواید این ماده برای مو به صورت مفصل اشاره کردیم و اگر علاقه مند بودید می توانید آن را مطالعه کنید.

سلامتی پوست و مو با زنجیل و عسل

زنجبیل، خواص ضد باکتریایی قوی دارد و می تواند به طور فعال باکتری های سطح پوست را از بین ببرد. ترکیب زنجبیل با عسل که یکی دیگر از مواد طبیعی ضد باکتری و ضد قارچ برای از بین بردن آکنه است، بسیار موثر خواهد بود. برای اینکه از خاصیت زنجبیل و عسل برای پوست بهره ببرید از ماسک زنجبیل و عسل برای پاکسازی و تسکین پوست، کاهش التهاب و ایجاد پوستی سالم استفاده کنید. دو محصول را با هم مخلوط کرده تا خمیر یکدستی به دست آید. مخلوط را روی صورت خود بمالید و از مالیدن آن به دور چشم خودداری کنید. بگذارید ماسک به مدت 15 تا 20 دقیقه روی پوست بماند؛ البته ما به صورت جداگانه به بررسی خواص عسل و دارچین برای درمان آکنه نیز پرداختیم و اگر علاقه داشتید آن را نیز مطالعه کنید.

11- کاهش وزن

کاهش و کنترل وزن، یکی دیگر از خاصیت های زنجبیل و عسل به شمار می آید. بر اساس مطالعات انجام شده بر روی انسان و حیوان، زنجبیل ممکن است در کاهش وزن، نقش موثری داشته باشد. محققان در یک مطالعه در سال 2019 به این نتیجه رسیدند که مکمل زنجبیل به طور قابل توجهی وزن بدن، نسبت دور کمر به باسن و نسبت باسن را در افراد دارای اضافه وزن یا چاقی کاهش می دهد. توانایی زنجبیل در تأثیرگذاری بر لاغری ممکن است به دلیل مکانیسم های خاصی مانند پتانسیل آن برای کاهش التهاب باشد. ترکیب آب زنجبیل همراه با عسل می تواند به شما در کنترل وزن کمک کند. عسل یک قند طبیعی است که نه تنها منبع کالری سالمی است، بلکه به کاهش اشتها و میل به مصرف شکر نیز کمک می کند. تهیه نوشیدنی زنجبیل، عسل به همراه آب گرم نه تنها کاهش وزن را تضمین می کند، بلکه سلامت دستگاه گوارش را نیز به دنبال دارد؛ که ما درباره فواید و خواص عسل برای لاغری + 11 ترکیب کاهش وزن به صورت جداگانه پرداخته ایم که همین نشان می دهد که عسل به تنهایی هم به لاغری کمک کرده و اگر با زنجبیل ترکیب شود تاثیر مضاعفی خواهد داشت.

12- کاهش دردهای قاعدگی

زنجبیل، دیسمنوره، که به آن درد قاعدگی نیز گفته می شود را تسکین می دهد. برخی تحقیقات درباره خواص عسل و زنجبیل نشان می دهد که این دو ماده در تسکین درد قاعدگی موثرتر از استامینوفن، کافئین و ایبوپروفن (نوافن) هستند. با این حال، مطالعات بیشتری برای تایید این ادعاها مورد نیاز است.

علاوه بر این، زنجبیل برای درمان علائم مرتبط با خستگی ناشی از قاعدگی، PMS و گرفتگی عضلات مفید است. استفاده از چای زنجبیل و عسل نیز به شل شدن عضلات کمک کرده و در نتیجه گرفتگی عضلات را کاهش می دهد. یک گزارش نشان می دهد که زنانی که پریودهای نامنظم یا سنگین دارند پس از نوشیدن این ترکیب، درد کمتری را تجربه کرده و علائم آنها تسکین می یابد.

13- بهبود دیابت

یک مطالعه حیوانی منتشر شده در مجله BioMed Research International درباره خواص زنجبیل و عسل نشان داد که ترکیب این دو ماده ممکن است نسبت به هر یک از این مواد به تنهایی، آنتی اکسیدان های قوی تری را در موش های مبتلا به دیابت ایجاد کرده و باعث کاهش استرس اکسیداتیو شود و در نتیجه به کنترل دیابت کمک کند.

ترکیب عسل و زنجبیل باعث درمان دیابت

14- زنجیل و عسل برای زودانزالی

زنجبیل به تنهایی توان افزایش گردش خون در ناحیه تناسلی آقایان را دارد از همین رو در طب سنتی از این ماده به عنوان یکی از داروهایی تقویت قوای جنسی نام برده می شود، از طرف دیگر عسل هم همین خاصیت را دارد و ترکیب این دو با هم موجب تقویت و بهبود قوای جنسی شده و آن را به یک معجون شگفت انگیز تبدیل می کند.

بهترین روش و زمان مصرف این معجون برای درمان زودانزالی ترکیب نصف قاشق زنجیل تازه یا خشک شده به همراه نصف قاشق عسل می باشد و بهتر است آن را قبل از خواب مصرف کنید تا بعد از مدتی اثرات آن را ببینید.

عسل، شاخص گلیسمی پایین تری نسبت به قند معمولی دارد و سطح قند خون را در جمعیت دیابتی چندان افزایش نمی دهد. علاوه بر این، عسل سطح آدیپونکتین را بهبود می بخشد (هورمونی که به افزایش حساسیت به انسولین و کاهش التهاب کمک می کند). خواص ضد التهابی زنجبیل ممکن است به پیشگیری از برخی عوارض دیابت نیز کمک کند.

طرز تهیه معجون یا ترکیب زنجبیل و عسل

همانطور که مشاهده کردید خواص زنجبیل و عسل بسیار زیاد بوده و شما می توانید این دو ماده مقوی را به روش های گوناگونی مخلوط یا ترکیب کنید. در ادامه این مقاله به دو روش مرسوم و تاثیرگذار برای تهیه معجون عسل و زنجبیل اشاره خواهیم کرد.

1- طرز تهیه دمنوش زنجبیل و عسل

برای داشتن یک چای زنجبیل با کیفیت، باید مواد تازه و با کیفیتی را انتخاب کنید. ابتدا زنجبیل تازه و عسل خالص و طبیعی را بخرید. دستورالعمل تهیه دمنوش زنجبیل و عسل بسیار ساده است.

نحوه تهیه دمنوش عسل و زنجبیل

  • مرحله 1: زنجبیل را پوست گرفته و بشویید و سپس، به صورت لایه های نازک برش دهید.
  • مرحله 2: مقداری آب روی شعله گاز قرار دهید تا بجوشد، زنجبیل را درون قوری بگذارید، درب آن را ببندید و حدود 10 الی 15 دقیقه بجوشانید. سپس شعله را خاموش کنید.
  • مرحله 3: آب زنجبیل را فیلتر کرده و عسل را به آن اضافه کنید. ترکیب را خوب هم بزنید و در حالی که هنوز گرم است میل کنید.

2- طرز تهیه ترکیب عسل و زنجبیل

تهیه ترکیب عسل و زنجبیل ساده است. برای این کار ابتدا، زنجبیل تازه را تهیه کنید. زنجبیل تازه و ارگانیک باید عطر خوبی داشته و خشک نباشد. در عین حال، شما باید از عسل طبیعی برای آماده کردن این ترکیب استفاده کنید. برای تهیه این ترکیب و استفاده از خواص زنجبیل و عسل  باید به روش زیر عمل کنید:

  • زنجبیل را شسته، سپس آن را پوست بگیرید و آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید یا آن را پوره کنید.
  • زنجبیل و عسل را مخلوط کرده تا کاملاً ترکیب شود.
  • نسبت هر کدام را می توانید متناسب با سلیقه و ترجیحات فردی خود تعیین کنید.
  • اگر قبلاً زنجبیل یا عسل را با هم مخلوط کرده اید، باید حداقل 30 دقیقه صبر کنید تا ترکیب خیس خورده و حل شود. این کار باعث می شود که عطر و طعم ترکیب بهتر شود. اگر شیرینی عسل را دوست ندارید، کمی شکر به آن اضافه کنید و روی استفاده از زنجبیل تمرکز کنید.

معجون یا ترکیب زنجبیل و عسل

بهترین زمان مصرف زنجبیل و عسل

مطالعات ثابت کرده است که نوشیدن روزانه زنجبیل و عسل، فواید زیادی برای بدن و سلامتی انسان دارد. با این حال، از مصرف بیش از حد آن باید خودداری کنید. زمان ایده آل برای نوشیدن معجون، بعد از بیدار شدن و قبل از خوردن صبحانه یا نوشیدن آن قبل از خواب است.

عوارض زنجبیل و عسل

در این مطلب به خواص عسل و زنجبیل اشاره کردیم اما باید بدانید که با مصرف بیش از حد عسل  و زنجبیل ممکن است علائمی مانند حالت تهوع، سرگیجه، سردرد و فشار خون بالا را تجربه کنید.

آلرژی به عسل و زنجبیل نادر است اما در برخی افراد دیده می شود. اگر علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه، تورم، آبریزش چشم، خارش گلو، بثورات یا کهیر را تجربه کردید، مصرف ترکیب را متوقف کنید و آزمایش آلرژی بدهید تا مشخص شود چه چیزی باعث این واکنش شده است.

گفته می شود زنجبیل برای درمان سوزش سردل کودکان مفید است ولی تحقیقات نشان داده است که گاهی اوقات زنجبیل موجب سوزش سر دل در بزرگسالان می شود.

علاوه بر این، نوشیدن روزانه زنجبیل با عسل می تواند منجر به خونریزی بیش از حد پس از آسیب دیدگی شود. اگر داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید نوشیدن چای عسل و زنجبیل، احتمال کبودی و خونریزی را افزایش می دهد. اگر دارو مصرف می کنید، همیشه قبل از مصرف معجون با پزشک خود صحبت کنید.

اگر نوشیدنی زنجبیل و عسل شما حاوی مقادیر زیادی زنجبیل باشد ممکن است باعث ناراحتی شکمی، اسهال و همچنین تحریک دهان و گلو شود.

فواید و خاصیت های عسل و دارچین

ترکیب عسل و دارچین شباهت بسیار زیادی به زنجبیل و عسل دارد چرا که خواص آن به دلیل داشتن مواد مغذی، معدنی و ویتامین های مختلف برای قرن ها در طب شرقی و آیورودا مورد استفاده قرار گرفته و امروزه هم دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که خواص درمانی و دارویی مختلفی مانند تقویت سیستم ایمنی، کاهش وزن و لاغری، افزایش انرژی، درمان گلودرد، درمان التهاب آرتروز و موارد دیگر دارد و ما در مقاله 16 خواص عسل و دارچین به صورت مفصل به این موضوع پرداختیم که اگر علاقه داشتید آن را مطالعه کنید.

سخن آخر

از زمان های قدیم از عسل و زنجبیل برای درمان بسیاری از بیماری ها و مشکلات پوست و مو استفاده شده است. درمان سرفه و سرماخوردگی، تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از حالت تهوع و درمان سوء هاضمه، لاغری از جمله خاصیت زنجبیل و عسل به شمار می آید که در این مقاله نیز به آنها اشاره کردیم. شما می توانید دمنوش یا ترکیب عسل و زنجبیل را تهیه کنید و هر روز از آن میل کنید. با این حال، در صورت تجربه علائمی چون اسهال، خونریزی، حالت تهوع یا سردرد و واکنش های آلرژیک باید مصرف آن را قطع کرده و با پزشک خود مشورت کنید.

4.7/5 - (4 امتیاز)
بازگشت به لیست

6 دیدگاه در “14 خواص زنجبیل و عسل و طرز تهیه و ترکیب آن + بهترین زمان مصرف

  1. عاطفه گفت:

    سلام عالی بودید من انفلوانزا گرفتم انقدر سرفه میکردمکه حالت تهوع میگرفتم ولی با استفاده از عسل وزنجبیل نه تنها سرفم خوب شد بلکه حالت تهوعم هم خوب شد تشکر به خاطر ترکیب عالیتون

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سلام دوست عزیز بسیار خرسندیم که این مطلب برای شما مفید بوده و سلامتی خود را به دست آورده اید
      با آرزوی بهترین ها برای شما

  2. tayebe گفت:

    سلام با عسلی که از شما خرید کرده بودم تقریبا حالت تهوع دوران بارداری منو از بین برد خیلی حس بدیه از اینکه این دمنوش رو معرفی کردید خیلی خوشحالم کمتر اذیت شدم تشکر میکنم

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سلام دوست عزیز بسیار خوشحالیم که شما از کیفیت عسل طبیعی خریداری شده راضی بودید
      با آرزوی بهترین ها برای شما دوست عزیز

  3. samyn azadpour گفت:

    سلام من فکر میکردم ترکیب زنجبیل وعسل برای سرفه وسرماخوردگیه من دوره پریودم خیلی زیاده الان که خوندم برا درد عادت هم خوبه استفاده میکنم چون عسل هم از خودتون خریدم تشکر از مقاله و تیم محتوا هاچ لند

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سلام ثمین عزیز سپاس از توجه و اعتماد شما به مجموعه هاچ لند
      برای شما آرزوی بهترین ها رو داریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *