طبق آماری که در سال 1400 منتشر شده 11.5 درصد ایرانی ها به دیابت مبتلا هستند. هر روز افراد بیشتری به این بیماری مبتلا میشوند و متاسفانه هنوز درمان مشخصی برای این بیماری وجود ندارد و افراد باید از داروهای کنترل قند خون استفاده کنند ولی مطمئنا در آینده دانشمندان راه حلی برای این بیماری پیدا خواهند کرد.
دانشمندان امروزه در تلاش هستند تا به درمان دیابت با بره موم برسند و در این مسیر تا به امروز تحقیقاتی انجام شده ولی هنوز نیاز به مطالعات انسانی بیشتری است.
در این مقاله هاچ لند ما قصد داریم تا به همین موضوع پردازیم و ببینیم آیا طب سنتی درباره تاثیر و خواص این ماده شگفت انگیز در درمان دیابت درست تشخیص داده اند یا نه؟
فهرست مطالب
آیا بره موم برای دیابت موثر است؟
ما در هاچ لند سعی داریم تا به صورت کاملا شفاف قبل از هر چیزی اعلام کنیم که تا به امروز چندین تحقیق و آزمایش علمی در زمینه تاثیر بره موم در کنترل و درمان دیابت بر روی حیوانات انجام شده که در ادامه هم به بررسی آن ها خواهیم پرداخت ولی نتیجه آن اینست که هنوز تاثیر مستقیم و دقیق این ماده ثابت نشده است و افرادی که دچار بیماری دیابت هستند نمیتوانند به بره موم به عنوان یک دارو شفا دهنده اتکا کنند.
پس اگر دیابت دارید، حتما زیر نظر پزشک متخصص از بره موم به عنوان یک مکمل در کنار داروهای درمانی دیگر استفاده کنید.
بره موم کدام نوع دیابت را درمان میکند؟
مطالعات انجام شده نشان می دهد که خواص بره موم بیشتر بر بیماران دیابتی نوع دوم تاثیر گذار میباشد؛ از خواص بره موم بیشتر میتوانیم برای افراد سالم به عنوان یک پیشگیری کننده استفاده کنیم ولی در افراد مبتلا، بره موم میتواند نقش مهمی در کنترل و کاهش عوارض جبران ناپذیر آن داشته باشد.
خواص بره موم در دیابت نوع 2 موثر بوده زیرا در بدن این افراد انسولین وجود دارد، که یا جذب نمیشود یا میزان آن کم است، در اینجاست که بره موم میتواند بدن را برای جذب انسولین یا تولید مقدار بیشتری از این ماده تجریک کند ولی در هر صورت بیماران باید طبق دستور و مشاوره پزشک تاز بره موم استفاده نمایند.
البته بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 هم میتوانند با نظر پزشک از بره موم استفاده کنند تا متجر به کنترل قند خون شود.
تاثیر بره موم برای دیابت کودکان
ما در مقالات مختلف به این موضوع اشاره کردیم که بره موم برای کودکان فواید و خواص زیادی دارد ولی نکته بسیار مهم در اینباره اینست که ما در مقاله فواید و عوارض عسل برای کودکان اشاره شد که عسل به دلیل داشتن بعضی از باکتری ها میتواند خطرناک باشد چرا که معده کودک زیر 2 سال توانایی هضم آن را ندارد.
بره موم هم بافت سنگینی دارد که به همین دلیل نباید به کودک زیر 2 ساله داد ولی بعد از دو سالگی میتوانید زیر نظر پزشک اطفال در صورت ابتلا به دیابت در کنار داروهای درمانی مصرف آن میتواند موثر باشد.
نحوه و میزان مصرف بره موم برای دیابت
افرادی که قصد استفاده از بره موم برای درمان دیابت را دارند باید در ابتدا بدانند که نحوه و روش های مختلفی برای استفاده بره موم وجود دارد که بیماران دیابتی میتوانند از روش های زیر استفاده کنند:
- کپسول بره موم
- ترکیب عسل طبیعی و بره موم
- بره موم خام
کپسول بره موم
عطر و طعم تند و تیز بره موم باعث شده که خیلی از شرکت ها بره موم را در اشکال مختلفی تولید کنند تا با ذائقه افراد همسان باشد، یکی از این اشکال کپسول بره موم است که شما میتواند در صورت ابتلا به دیابت نوع 2 زیر نظر پزشک متخصص از کپسول های بره موم استفاده کنید.
ترکیب بره موم و عسل
عسل، فواید و خواص بسیار زیادی برای بیماران دیابتی دارد که به صورت جداگانه به آن خواهیم پرداخت ولی ترکیب عسل و بره موم، طبق تحقیقاتی که انجام شده برای برای کنترل و درمان دیابت نوع 2 موثر است ولی باید در هنگاه خرید بره موم و عسل به کیفیت توجه ویژه داشتید باشید که ساکاروز و شاخص گلیسمی آن باید پایین باشد چرا که اگر مبتلا به دیابت باشید عسل با ساکاروز بالا برای شما خطرناک است!
بره موم خام
به صورت علمی هنوز ثابت نشده که بره موم خام بتواند بر روی درمان دیابت تاثیر داشته باشد و بهتر است تا بره موم فرآوری شده را استفاده کنید البته فراموش نکنید که هیچگاه فقط به این ماده اتکا نکنید و همراه با دارهای درمانی تحت نظر پزشک مصرف کنید.
اما درباره میزان مصرف بره موم برای بیماران دیابتی؛ با توجه به کمبود اطلاعات علمی و تحقیقات انسانی هنوز دوز مشخصی برای بره موم وجود ندارد با این وجود افراد بالغ میتوانند روزانه بین 400 الی 500 میلی گرم بره موم مصرف کنند اما هنوز تحقیقات علمی بیشتری برای اثبات دوز مشخص وجود دارد.
تحقیقات علمی تاثیر بره موم برای دیابت
اولین بار دز سال 1988 بره موم به عنوان درمانی برای دیابت شناخته شد، چرا که خاصیت آنتی گلیسمی آن توانایی تثبیت قند خون را داشت و تا به امروز تحقیقاتی انجام شده که ثابت کرده بره موم به صورت نسبی توان کنترل و درمان دیابت را دارد که در ادامه به بررسی این تحقیقات خواهیم پرداخت.
- در سال 2017 تحقیقاتی بر روی 66 نفر بیمار مبتلا به دیابت نوع انجام شد، این بیماران به 2 دسته تقسیم شدند و دسته اول در 12 هفته روزانه 900 میلی گرم بره موم مصرف کردند و دسته دوم دارونما، نتیجه جالب بود؛ افرادی که بره موم مصرف کرده بودند در طول تحقیقات با کاهش گلوکز قند خون ناشتا روبرو شدند. اگر چه دانشمندان بعد از این کارآزمایی به این نتیجه رسیدند که بره موم تاثیر مستقیمی بر بیماری دیابت ندارد ولی 12 هفته زمان زیادی برای این آزمایش نبود و امیدواریم در آینده تحقیقات بیشتری بر روی تاثیر بره موم انجام شود تا نتایج خوبی بدست آید.
- مطالعه دیگری بر روی 62 نفر مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد که 8 هفته، روزانه 1500 میلی گرم دریافت کردند؛ افرادی که بره موم دریافت کردند به صورت قابل توجهی با کاهش سطح گلوکوز خون روبرو شدند.
- اخیرا شش تحقیقات با متد و روش سیستماتیک بر روی 373 نفر که مبتلا به دیابت نوع دوم بود انجام شد، دانشمندان متوجه شدند که بیمارانی که بره موم مصرف میکنند با کاهش گلوکز پلاسمای ناشتا و هموگلوبین A1C قابل توجهی روبرو شده اند. سطح بالای گلیسمی در بیماران دیابت از نوع دو باعث مشکلات و خطرات زیادی می شود که در این آزمایش محققین دریافتند که مصرف بره موم می تواند سطح گلیسمی را کنترل کند و با رعایت موارد دیگر میتواند به بیماران دیابتی کمک کند.
نکته مهم: هنوز هیچ تحقیق و آزمایشی نشان نداده که بره موم به عنوان مکمل بتواند در مقابل انسولین مقاوت نشان دهد به همین دلیل هیچگاه از بره موم به عنوان یک داروی قطعی استفاده شود.
- تحقیقاتی در سال 2021 بر روی 34 فرد سالم که روزانه 1000 میلی گرم (خوراکی) به مدت 60 روز مصرف شد و در این تحقیقات شاخص BMI، گلوکز خون ناشتا (FBG)، هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) و مقاومت به انسولین در همه شرکتکنندگان قبل و بعد از استفاده از بره موم اندازهگیری شد، نتیجه این بود که شاخص های FBG و HbA1c کاهش یافت ولی تاثیری در مقاومت به انسولین دیده نشد.
سخن آخر
ما در بخش تحریریه سایت هاچ لند سعی کردیم تا به بررسی کامل و دقیق تاثیر بره موم برای دیابت را از زوایای مختلف بررسی کنیم؛ در نهایت میتوانیم به این نتیجه برسیم که بره موم با توجه به تحقیقاتی که اشاره کردیم میتواند به عنوان یک مکمل در کنار داروهای درمانی و تحت نظر پزشک برای دیابت نوع دو مفید باشد و با کاهش گلوکوز و کنترل گلیسمی به کنترل و درمان این بیماری خاموش کمک کند؛ اگر علاقه دارید بیشتر درباره فواید این ماده شگفت انگیز اطلاعات کسب کنید می توانید به مطلب بره موم چیست مراجعه کنید.
امیدوارم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر علاقه مندان به اشتراک بگذارید.
سلام من دیابت دارم با پزشکم مشورت کردم واز بره موم همرا داروهام استفاده میکنم یک ماهه که شروع کردم با خواندن این مقاله اگاهی زیادی پیدا کردم ممنون
پدرم دیابت داره با پزشک مشورت کردم و در حال حاضر ازبره موم استفاده میکند ممنون از سایت خوبتون
سلام من تازه متوجه شدم دیابت دارم از مقالتون خیلی چیزها یاد گرفتم مرسی از ین محتوای خوبتون
سلام مسعود غزیز همانطور که در مقاله مطالعه فرمودید میتوانید زیر نظر پزشک متخصص برای دیابت بره موم را مصرف کنید.
با آرزوی سلامتی برای شما
من دیابت نوع یک دارم میتونم برای بالا نرفتن قند خون ز بره موم استفاده کنم
بره موم یک ماده طبیعی است که برخی خواص درمانی دارد، اما استفاده از آن به عنوان روش اصلی کنترل قند خون در دیابت نوع یک توصیه نمیشود. برای مدیریت قند خون در دیابت نوع یک، بهتر است رژیم غذایی مناسبی را رعایت کنید، مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک را دنبال کنید، و فعالیت بدنی منظم داشته باشید.
با تشکر از توضیحات خیلی جامع بود یه سوال آیا برای دیابت نوع دو خوبه ممنون میشم پاسخ بدید
سلام امیر عزیز سپاس از توجه شما با توجه به توضیحاتی که داده شد بره موم در درمان دیابت نوع 2 موثر است ولی سعی کنید قبل از مصرف حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. با آرزوی سلامتی برای شما