مقالات

20 خواص سیاه دانه و عسل + نحوه مصرف

خواص سیاه دانه و عسل

خواص سیاه دانه و عسل برای بسیاری از مردم شناخته شده است. یکی از خواص پرشمار این معجون مقوی، تقویت سیستم ایمنی بدن شما است. در کنار تقویت سیستم ایمنی بدن انسان، این ماده خواص بسیاری دارد و سال‌ها است از سوی پزشکان طب ایرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با ما در نگاهی به خواص این خوراکی مفید همراه باشید.

آشنایی با گیاه سیاه دانه

سیاه دانه گیاهی یک‌ ساله، و با گل‌های کوچکی به‌رنگ آبی و سفید است. دانه‌های سیاه دانه در یک کپسول بزرگ رشد می‌کنند و به‌دلیل رنگ سیاهشان، سیاه‌دانه نام گرفته‌اند. طبیعت دانه‌های سیاه دانه گرم و خشک است و از آنجا که طبع برخی از عسل‌ها هم گرم است، بهتر است ترکیب عسل و سیاه دانه بیشتر در فصل‌های سرد سال میل شود. البته استفاده از مقدار کم این ترکیب سیاه دانه و عسل در هر فصلی از سال مفید و کارساز است.

دانه‌های سیاه دانه سرشار از آنتی اکسیدان هستند. آنتی اکسیدان‌ها سلول‌های بدن را در برابر آسیب‌های سلولی مقاوم می‌سازند و مقاومت بدن شما را در برابر بسیاری از عوامل بیماری‌ زا افزایش می‌دهند. سیاه دانه از مهم‌ترین گیاهان دارویی است و به شکل‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. عصاره سیاه دانه، روغن سیاه دانه و دانه‌های درسته و خردشده این گیاه در درمان بسیاری از بیماری‌ها کاربرد دارد. ترکیب سیاه دانه با عسل طبیعی نیز معجون شگفت‌انگیزی می‌سازد که شناخت کامل آن نیازمند مطالعه‌های بیشتر آزمایشگاهی است.

آشنایی با خواص سیاه دانه و عسل

از نمونه خواص سیاه دانه و عسل باید به موارد مختلفی اشاره کنیم. البته پیش از برشمردن خواص عسل و سیاه دانه، باید به نکته مهمی اشاره کنیم. بهترین راه برای استفاده از خواص خوراکی این ماده آسیاب کردن آن است. اما توجه داشته باشید که سیاه دانه آسیاب‌ شده باید خیلی زود مصرف شود تا خواص خود را از دست ندهد.

خواص عسل و سیاه دانه

خوردن سیاه دانه خردشده و در معرض هوا قرارگرفته ممکن است ضررهایی برای بدن شما به همراه داشته باشد. اما از خواص شگفت‌انگیز عسل آن است که نگهداری دانه‌ های آسیاب‌ شده سیاه دانه در عسل، همه خواص آن را حفظ می‌کند. شما می‌توانید این معجون را برای مدت‌ها نگهداری کنید.

از نمونه خواص عسل و سیاه دانه که قبل از خرید عسل طبیعی و ترکیب آن با این دانه ها سیاه باید باید به آن ها اشاره کنیم عبارتند از:

1- خواص سیاه دانه و عسل در زیبایی پوست صورت

آنتی اکسیدان‌ های موجود در عسل طبیعی و سیاه دانه معجزه‌ای بر روی پوست شما شکل می‌دهند و شادابی آن را افزایش می‌دهند. گذاشتن ماسک ترکیب سیاه دانه و عسل بر روی صورت، چروک‌های ریز پوست شما را از بین می‌برد و از پدید آمدن چروک‌های جدید هم جلوگیری می‌کند. ترکیب عسل و سیاه دانه در درمان قارچ و اگزمای پوستی نیز موثر است.

خواص سیاه دانه و عسل در زیبایی پوست صورت

ترکیب عسل و سیاه دانه در درمان جوش‌های بلغمی پوست هم موثر است و پوست شما را از این جوش‌ها پاک‌سازی می‌کند. رفع لکه‌ها و آکنه‌های پوستی و از بین بردن سیاهی دور چشم‌ها نیز از جمله خواص این معجون شگفت‌انگیز است.

البته عسل به تنهایی هم می تواند برای پوست مفید باشد از همین رو شما می توانید مقالات درمان اگزما با عسل و تاثیر عسل مانوکا برای آکنه و جوش را مطالعه کنید تا دقیق تر با فواید عسل در این حوزه آشنا شوید.

 2- خواص سیاه دانه و عسل برای تقویت حس بینایی

یکی از خواص عسل و سیاه دانه، افزایش قدرت بینایی انسان است. برای درمان کم‌سویی چشم می‌توانید یک قاشق مرباخوری از ترکیب کوبیده سیاهدانه و عسل را هر صبح و شب، پیش از صبحانه و شام میل کنید.

خواص سیاه دانه و عسل برای تقویت حس بینایی

3- خواص عسل و سیاه دانه در درمان سرگیجه و گوش‌درد

برای درمان سرگیجه (ناشی از مشکلات گوش میانی) سفارش شده یک قطره از روغن سیاه‌دانه را در گوش بریزید و دوروبر گوش را با آن چرب کنید. پس از آن، یک قاشق مرباخوری عسل را با چند قطره روغن سیاه دانه ترکیب کنید و هر روز صبح و ناشتا میل کنید. این کار را یازده روز ادامه دهید.

4- درمان درد پریودی

یکی از خاصیت‌های دیگر ترکیب سیاه دانه و عسل، برطرف ساختن دردهای عادت ماهانه در زنان است. برای گرفتن نتیجه بهتر، سفارش شده سیاه‌ دانه با آب انار جوشانده، سپس با عسل شیرین شده و سه بار در روز میل شود.

خواص عسل و سیاه دانه در درمان درد پریودی

5- درمان دیابت

برای ساختن معجون موثر سیاه دانه و عسل در درمان بیماری دیابت، بهتر است آب انار هم به کار گرفته شود. نوشیدن ترکیبی از این سه ماده، هر شب پیش از خواب می‌تواند کمک موثری در درمان بیماری دیابت باشد. البته به‌ دلیل اهمیت بیماری دیابت، باید این مسئله را با یکی از پزشکان طب ایرانی یا پزشک خود در میان بگذارید.

خواص سیاه دانه و عسل در درمان دیابت

6- خواص عسل و سیاه دانه در درمان ناراحتی های کبدی

ترکیب معجون عسل و سیاه دانه با گیاه آلوئه ورا و خوردن آن به‌ مدت هفت روز، درمان مناسبی برای ناراحتی‌های کبدی است.

خواص عسل و سیاه دانه در درمان ناراحتی‌های کبدی

7- خواص سیاه دانه و عسل در درمان تنبلی کبد

خوردن معجون عسل و سیاه دانه برای فعال‌تر ساختن کبد هم موثر است. برای بهره بردن از این خاصیت سیاهدانه و عسل، بهتر است یک کیلوگرم انجیر را در دو لیتر آب بجوشانید. پس از آن یک قاشق غذاخوری عسل و 7 قطره روغن سیاه‌دانه به آن اضافه کنید. نوشیدن این معجون را به‌مدت هفت روز، هر صبح و شب ادامه دهید.

8- خواص عسل و سیاه دانه در درمان ناراحتی‌های کلیه

ترکیب عسل و سیاه دانه در درمان بیماری‌های کلیه نیز موثر است. برای بهره بردن از این خاصیت معجون عسل و سیاه‌دانه بهتر است یک پیمانه سیاه دانه را در یک لیتر آب بجوشانید و سپس آن را با عسل شیرین کنید. نوشیدن مقداری از این ترکیب سیاه دانه و عسل هر روز صبح ناشتا و به‌مدت یک هفته، درمان خوبی برای بیماری‌های کلیه است.

9- خواص عسل و سیاه دانه برای لاغری

امروزه بسیاری افراد دنبال راهکارهایی برای چربی‌سوزی و لاغر شدن هستند. در کنار کم‌خوری، استفاده از معجون عسل و سیاه دانه هم می‌تواند سرعت لاغر شدن و چربی‌سوزی شما را بیشتر کند. برای استفاده از این معجون و لاغر شدن زودتر، می‌توانید شربت آب‌لیمو را همراه با عسل و سیاه دانه کوبیده شده تهیه کنید. خوردن این شربت پیش از ورزش و پیاده‌روی می‌تواند کمک موثری در پایین آوردن وزن شما باشد.

ترکیب عسل با قهوه هم برای لاغری مناسب است اما نباید فراموش که خود عسل به تنهایی پتانسیل آماده سازی برای کاهش وزن را دارد که در مقاله فواید و خواص عسل برای لاغری به صورت مفصل به این موضوع پرداختیم که اگر علاقه داشتید حتما آن را مطالعه کنید.

خواص عسل و سیاه دانه برای لاغر شدن

10- خواص سیاه دانه و عسل در درمان میگرن

نوشیدن یک لیوان از جوشانده مخلوط عسل، سیاه دانه، انیسون و میخک می‌تواند درمان سردرهای میگرنی باشد. برای این کار به نصف قاشق انیسون، سه عدد میخک، نصف قاشق سیاه‌دانه و یک لیوان شیر و کمی عسل نیاز دارید.

خواص سیاه دانه و عسل در درمان میگرن

11- خواص عسل و سیاه دانه در درمان بیماری پروستات

یکی دیگر از خواص معجون سیاهدانه و عسل که پزشکان طب ایرانی مورد توجه قرار می‌دهند، تاثیر این ماده در درمان بیماری‌های پروستات است. میل کردن یک قاشق مرباخوری از ترکیب سیاه دانه و عسل پس از شام و پیش از صبحانه می‌تواند در درمان این بیماری موثر باشد. البته بهتر است پیش از اقدام به آزمایش هر درمانی برای بیماری پروستات و دیگر بیماری‌ها، آن را با پزشک خود هم در میان بگذارید.

خواص عسل و سیاه دانه در درمان بیماری پروستات

12- خواص سیاه دانه و عسل در درمان کلسترول بالا

از نمونه فواید سیاه دانه و عسل، تاثیر آن در درمان کلسترول بالا است. یک قاشق غذاخوری سیاه دانه آسیاب‌شده را با یک قاشق غذاخوری گیاه هزار برگ در یک فنجان عسل ترکیب کنید و هر روز ناشتا، یک قاشق مرباخوری از آن را میل کنید.

خواص سیاه دانه و عسل در درمان کلسترول بالا

13- خواص ترکیب سیاه دانه و عسل در تقویت گردش خون

کسانی که دارای ضعف گردش خون هستند هم می‌توانند با خوردن معجون عسل و سیاه‌دانه به درمان آن بپردازند. برای این کار، از روغن سیاه دانه هم می‌توانید استفاده کنید و هر بامداد آن را با یک قاشق چای‌خوری عسل، به‌صورت ناشتا، میل کنید.

ما در مقاله درمان کم خونی با عسل به صورت خیلی مفصل درباره خواص سیاه دانه و عسل توضیح دادیم تا متوجه شوید این ترکیب به شدت خواص و فواید زیادی دارد.

خواص معجون سیاه دانه و عسل در تقویت گردش خون

14- درمان تپش قلب

یکی از اثرات درمانی شناخته‌شده معجون سیاه دانه و عسل، درمان تپش قلب است. خوردن یک قاشق مرباخوری از این ترکیب سیاه دانه و عسل در هر بامداد، تاثیر خوبی در درمان این مشکل دارد. برخی نیز سفارش می‌کنند روغن خالص سیاه‌دانه را با عسل ترکیب کنید و آن را میل کنید.

15- خواص سیاه دانه و عسل در درمان دل‌پیچه

بسیاری از باکتری‌هایی که معده و روده را آلوده می‌کنند، در برابر ترکیب عسل و سیاه دانه تاب مقاومت ندارند.  مقدار مساوی از زیره، نعناع و انیسون را بجوشانید و سپس 7 قطره روغن سیاه‌دانه به آن اضافه کنید. اکنون این ماده را با عسل شیرین کرده، هنگام دل‌پیچه میل کنید.

خواص سیاه دانه و عسل در درمان دل‌پیچه

خواص دیگر عسل و سیاه دانه

16- تقویت سیستم گوارشی انسان

17- افزایش شیر مادران

18- درمان ضعف عمومی بدن

19- تقویت قوای جنسی

20- درمان فراموشی

نکته بسیار مهمی که در مقاله انواع عسل به آن اشاره کردیم اینست که ما علاوه بر اینکه میتوانیم سیاه دانه و عسل را به شکل جداگانه مصرف کنیم میتوانیم عسل سیاه دانه هم مصرف کنیم که از خود سیاه دانه به عمل آمده است.

بهترین زمان مصرف سیاه دانه و عسل

بیشترین فواید سیاه دانه و عسل در حالت مصرف درست آن به بدن شما می‌رسد. به‌صورت کلی، بهترین زمان مصرف این ماده هر روز صبح و نیم ساعت پیش از خوردن صبحانه است. خوردن یک قاشق مرباخوری از این معجون هم برای رساندن خواص آن به بدن شما کافی است. البته پزشکان طب سنتی برای درمان برخی بیماری‌ها، خوردن آن را در زمان‌های خاصی توصیه می‌کنند تا اثرات درمانی آن بیشتر شود.

طرز تهیه معجون سیاه دانه و عسل

برای بهره بردن از خواص سیاه دانه و عسل، ابتدا مقداری سیاه‌دانه را بکوبید و آن را درون ظرف عسلی بریزید که از پیش آماده کرده‌اید. معجون شما آماده است و می‌توانید هر زمان که نیاز است یک قاشق مرباخوری از آن را میل کنید. همچنین می‌توانید مقدار مورد نیاز آن را در نصف یک لیوان آب ولرم بریزید و سپس آن را میل کنید.

البته قبل از هر چیزی نیاز است تا شما روش های تشخیص عسل طبیعی از غیرطبیعی را بدانید تا محصولی تقلبی خریداری نکنید که ما در مقالات هاچ لند به صورت جامع این موضوع را بررسی کرده ایم و میتوانید با مراجعه به آن با همه روش های تشخیص عسل تقلبی آشنا شوید.

خواص عسل و سیاه دانه ناشتا

همانطور که اشاره کردیم سیاه دانه و عسل با کاهش تری گلیسرید خون،گلوکز و قند خون در امر کاهش وزن و لاغری و بهترین زمان برای مصرف این معجون به صورت ناشتا است و خواص عسل و سیاه دانه ناشتا بسیار بیشتر است.

مدت زمان نگهداری سیاه دانه و عسل

همه متخصصین طب سنتی بر این باور هستند که ترکیب سیاه دانه و عسل تازه فایده بیشتری دارد اما می‌توانید این معجون را تا 6 ماه نگهداری کنید. باوری در بین مردم وجود دارد که نگهداری طولانی مدت این ترکیب موجب ایجاد سم می‌شود ولی تمام تحقیقات نشان داده که این باور اشتباه است.

سخن پایانی

همان‌گونه که در این هاچ لند مقاله اشاره کردیم، خواص سیاه دانه و عسل بسیار است. اما در پایان این مقاله، باید توجه شما را به یک نکته مهم دیگر هم جلب کنیم. توجه داشته باشید که زیاده‌روی در خوردن عسل و سیاه دانه، به‌ویژه برای افراد دارای طبع گرم می‌تواند باعث مشکلاتی مانند بالا رفتن فشار خون یا بی‌خوابی شود. برای استفاده درست از خواص معجون عسل و سیاه دانه، و بهره بردن هرچه بیشتر از آن بهتر است با یکی از پزشکان طب ایرانی مشورت کنید.

3.2/5 - (6 امتیاز)
بازگشت به لیست

2 دیدگاه در “20 خواص سیاه دانه و عسل + نحوه مصرف

  1. mohsenn گفت:

    چقدر عالی بود تا حالا اینقدر انواع عسل را نمیشنلختم تشکر برای اینهمه اگاهی

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سپاس از حسن توجه شما به مقاله خواص عسل و سیاه دانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *