مقالات

بررسی ۱۶ خواص عسل و گردو + طرز تهیه و نحوه مصرف ۵ معجون

بررسی ۱۶ خواص عسل و گردو

از زمان رومیان باستان از عسل و گردو به دلیل خواص و فوایدی که دارد استفاده شده و در بعضی فرهنگ ها هنوز در جشن عروسی از آن به عنوان یک معجون برای تقویت قوای جنسی استفاده می کنند. هم عسل و هم گردو؛ ارزش غذایی بالایی دارند. در همین راستا، در این مقاله قصد داریم به ارزش غذایی هر یک از این دو ماده مقوی و خواص عسل و گردو و ترکیبات مختلف آن بپردازیم.

ارزش غذایی گردو

ارزش غذایی 28 گرم گردو
2 گرم فیبر

7 درصد پروتئین

4 گرم پروتئین گیاهی

18 گرم چربی کل: 72 درصد چربی های چند غیراشباع و 14 درصد از چربی های تک غیراشباع.

2.5 گرم آلفا لینولنیک اسید (ALA)

مواد مغذی متراکم

منبع عالی از اسید آلفا لینولنیک ضروری (ALA)، اسید چرب امگا 3 گیاهی. مس و منگنز

منبع منیزیم

فاقد سدیم

 

1 قاشق غذاخوری (21 گرم) عسل
کالری: 64

چربی: 0

سدیم: 0

کربوهیدرات: 17 گرم

فیبر: 0

شکر: 17 گرم

پروتئین: 0.1 گرم

پتاسیم: 10.9 میلی گرم

آهن: 0.1 میلی گرم

کلسیم: 1.3 میلی گرم

 

بررسی 17 خواص عسل و گردو

همانطور که اشاره کردیم این دو ماده مغذی فواید بسیار زیادی دارند و زمانی که هر دو را با هم ترکیب کنید می توانید از خواص درمانی بسیار زیاد آنها بهره ببرید. به همین منظور در این بخش، به 17 خواص عسل و گردو می پردازیم.

1- تقویت سیستم ایمنی

یکی از مهم ترین خواص عسل و گردو، تقویت سیستم ایمنی بدن است. اولین چیزی که با شنیدن ترکیب عسل و گردو به ذهن خطور می کند، اثر درمانی آن بر سیستم ایمنی بدن می باشد. عسل طبیعی به طور کلی یکی از قوی ترین محرک های سیستم ایمنی بدن است. گردو نیز سرشار از مواد معدنی و ویتامین ها است که باعث تقویت سیستم ایمنی می شود.

مصرف گردو و عسل پس از یک بیماری جدی، در طول توانبخشی پس از عمل و برای تقویت بدن در طول اپیدمی های فصلی به طور جدی توصیه می شود. علاوه بر این، این ترکیب هم برای استفاده کودکان و هم بزرگسالان مناسب است.

2- کاهش وزن و لاغری

کمک به لاغری و کاهش وزن از دیگر خواص گردو و عسل است؛ زیرا گردو باعث احساس سیری شده و اشتهای ما را کاهش می دهد. برخی تحقیقات درباره خواص عسل و گردو نشان می دهد که با مصرف گردو در حد تعادل لازم بوده و میزان افزایش وزن ناشی از آن  ناچیز است. در یک مطالعه اثرات گردو بر عملکرد اندوتلیال در بزرگسالان دارای اضافه وزن مبتلا به چاقی احشایی بررسی شد.

لاغری با عسل و گردو

نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف روزانه 56 گرم گردو عملکرد اندوتلیال را در بزرگسالان دارای اضافه وزن با چاقی احشایی بهبود می بخشد. بنابراین، افزودن گردو به رژیم غذایی منجر به افزایش وزن نمی شود.

3- خواص گردو و عسل برای زنان

از خواص عسل و گردو با هم می توان به نقش آنها در بهبود عملکرد سیستم تولید مثل اشاره کرد. عسل و گردو نه تنها میل جنسی بلکه قدرت باروری را افزایش می دهند.

با توجه به اینکه این دو ماده حاوی ترکیبی سرشار از ویتامین و مواد معدنی هستند به حفظ سلامت بدن زنان در دوران بارداری کمک می کنند. گردو و عسل ارزش غذایی بالایی داشته و مصرف عسل و گردو با هم حتی در مقادیر کم، به سرعت احساس گرسنگی را برطرف می کند. بنابراین استفاده از عسل و گردو برای هر رژیمی بسیار مفید خواهد بود.

در طول دوران شیردهی، مصرف عسل و گردو، ترکیبات سمی بدن را از بین برده و به عنوان یک عامل پیشگیری کننده در برابر سرطان سینه عمل کنند. همچنین، استفاده منظم از ترکیب گردو عسل به طور قابل توجهی وضعیت پوست و مو را بهبود می بخشد که برای هر زنی بسیار مهم است.

4- خواص عسل و گردو برای مردان

یکی از مهم ترین خواص درمانی عسل و گردو برای آقایان، تاثیر مثبت این ترکیب بر قلب و عروق خونی و همچنین افزایش مقاومت بدن در برابر استرس است. به هر حال، گاهی اوقات مردان با مشکلات غیر قابل حلی روبرو می شوند و قدرت تطبیق دادن خود با شرایط برای آنها سخت تر از زنان است. از این رو، تعداد مشکلات در این زمینه، طبق آمار، در مردان دو برابر تعداد بیماری های زنانه است.

کاهش سطح چربی در خون به همان اندازه مهم است که از بسیاری از بیماری ها پیشگیری می کند. چربی های به اصطلاح خوب در هردوی گردو و عسل وجود دارند. در واقع، به دلیل محتوای بالای کربوهیدرات موجود در عسل و گردو، انرژی شما افزایش می یابد که باعث افزایش استقامت و توانایی بیشتر برای انجام فعالیت بدنی می شود.

یکی از خواص عسل و گردو برای مردان این است که با مصرف آن قدرت بدنی افزایش یافته و سایر عملکردهای مرتبط با آن نیز بهبود می یابد. علاوه بر این، عسل طبیعی حاوی اینهیبین است که با عفونت ‌های مختلف از جمله عفونت‌های اندام‌های تناسلی به خوبی مبارزه می ‌کند.

5- درمان سرماخوردگی

یکی از خواص ترکیب عسل و گردو این است که به دلیل داشتن تمام ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن به خوبی به رفع علائم سرماخوردگی کمک می کند. در طول دوره اپیدمی های گسترده و گسترش عفونت ها این معجون از بدن فرد محافظت نموده و به عنوان یک عامل پیشگیری کننده عمل می کند. این ترکیب به خصوص برای سرماخوردگی مفید است. با افزودن لیمو به عسل و گردو، اثربخشی آن بیشتر خواهد بود. برای پیشگیری از سرماخوردگی، ترکیب عسل و گردو با شیر گرم نیز مفید است. برای این کار 4 قاشق غذاخوری گردوی خرد شده و 1 قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان شیر گرم مخلوط کنید.

کمک به درمان سرماخوردگی با عسل و گردو

روز خود را با با افزودن یک قاشق عسل به یک فنجان آب گرم آغاز کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری لیموترش در آن بریزید. سپس گردو را در مخلوط غلات صبحانه، ماست یا گرانولا قرار دهید. با انجام این کار، روز خود را به بهترین شکل شروع خواهید کرد. یکی دیگر از راه های آسان برای تقویت سیستم تنفسی با استفاده از ترکیب عسل و گردو این است که عسل و گردو را با هم مخلوط کرده و آن را در یک شیشه استریل بریزید و در یخچال نگهداری کنید. برای اینکه از خاصیت عسل و گردو مانند درمان سرماخوردگی و تقویت بدن بهره ببرید روزانه سه قاشق غذاخوری از این مخلوط را میل کنید.

6- تنظیم سطح هموگلوبین خون

یکی از بهترین خواص عسل و گردو برای صبحانه، تاثیر آن بر سطح هموگلوبین خون انسان است. هموگلوبین، یکی از اجزای اصلی گلبول های قرمز است و وظیفه انتقال اکسیژن از دستگاه تنفسی به بافت ها را بر عهده دارد. همچنین در انتقال معکوس دی اکسید کربن از بافت ها به اندام های تنفسی موثر است. کاهش سطح هموگلوبین نشان دهنده کم خونی است که می تواند ناشی از کمبود آهن، مس، روی، اسید فولیک و عوامل دیگری چون استرس عصبی یا دیس بیوزیس باشد. این وضعیت به ویژه در دوران بارداری خطرناک است، به همین دلیل، پزشکان در این دوره به طور مرتب سطح هموگلوبین خون را کنترل می کنند.

از آنجایی که هم عسل و هم گردو سرشار از آهن، روی، مس، منگنز و اسید فولیک (ویتامین B9) هستند، استفاده منظم از این ترکیب به سرعت (به معنای واقعی کلمه ظرف چند روز) ترکیب خون را بهبود می بخشد و دیگر نیاز نیست که نگران سطح هموگلوبین باشید.

7- بهبود سیستم گوارش

عسل، عملکرد دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و اختلالات گوارشی رایج مانند نفخ و یبوست، اسهال و گرفتگی معده را درمان می کند. نتایج یک مطالعه که در مجله Nutrients منتشر شد نشان داد مصرف یک رژیم غذایی حاوی گردو با افزایش باکتری ‌های تولیدکننده پروبیوتیک و اسید بوتیریک، تأثیر مثبتی بر میکروبیوم روده دارد. علاوه بر این، اسید بوتیریک با کمک به حفظ سلامت روده بزرگ برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.

گاهی اوقات از عسل برای درمان مشکلات گوارشی مانند اسهال استفاده می شود. با این حال، تحقیقات درباره خواص عسل و گردو نشان می دهد که تاثیر آنها محدود است. عسل را می توان به عنوان یک درمان برای از بین بردن باکتری هلیکوباکتر پیلوری که از علل شایع زخم معده است مصرف کرد

8- درمان پروستات

اگرچه نمی توان عسل و گردو را درمان و داروی اصلی برای مشکل سختی مانند پروستاتیت دانست و مانند بسیاری از بیماری های دیگر، یک رویکرد یکپارچه برای حل مشکل کاملا ضروری است اما این ترکیب خوشمزه می تواند به طور قابل توجهی سیستم ایمنی را تقویت کرده و سلامت کلی بدن را بهبود بخشد، به همین دلیل مقابله با این بیماری بسیار آسان تر خواهد بود.

علاوه بر این، عسل طبیعی حاوی اینهیبین است که به رفع انواع عفونت ها از جمله عفونت های دستگاه تناسلی .کمک می کند. به گفته متخصصان پزشکی، اگر در طول دوره درمان پروستاتیت، به طور منظم از ترکیب گردو و عسل استفاده کنید، روند بهبودی، سریع تر خواهد بود.

9- بهبود عملکرد مغز و حافظه

داشتن تغذیه مناسب به بهبود عملکرد مغز برای یادگیری و تقویت حافظه کمک می کند. خوشبختانه، یکی از خواص عسل و گردو، تقویت حافظه و بهبود کارکرد مغز است.  به گردو سرشار از آلفا لینولنیک، نوعی اسید چرب امگا 3 گیاهی است. گردو همچنین ترکیبات پلی فنلی بیشتری نسبت به هر نوع آجیل دیگری دارد. هم اسیدهای چرب امگا 3 و هم پلی فنول ها از غذاهای حیاتی مغز محسوب می شوند که ممکن است با استرس اکسیداتیو و التهاب، دو عامل زوال شناختی مقابله کنند.

بهبود عملکرد مغز و حافظه با عسل و گردو

مواد مغذی موجود در گردو به کاهش آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو مغز کمک می کند. بر اساس تحقیقات، مصرف منظم گردوی خیس خورده باعث بهبود حافظه و مهارت های یادگیری، سرعت پردازش سریعتر و انعطاف پذیری ذهنی بیشتر می شود.

همچنین نتایج یک تحقیق 5 ساله درباره تاثیر مصرف عسل روی حافظه و مغز نشان داد که از 2893 شرکت کننده که عسل مصرف می کردند تنها 489 نفر به زوال عقل مبتلا شدند. این تحقیق نشان داد که عسل برای تقویت حافظه و درمان زوال عقل و زوال شناختی مفید است. عسل، سیستم کولینرژیک و جریان خون در مغز را بهبود می بخشد و  آنتی اکسیدانی دارد.

10- کنترل چربی خون

بسیاری از افراد به دلیل افزایش سطح کلسترول بد خون و تری گلیسیرید به بیماری های قلبی دچار می شوند. بر اساس تحقیقات انجام شده، یکی از خواص گردو و عسل این است که با مصرف مدوام آن می توانید سطح کلسترول بد خون و تری گلیسرید را کاهش دهید. علاوه بر این، یکی دیگر از خواص عسل و گردو این است که مانع از تجمع پلاکت و انعقاد خون (که در بروز بیماری های قلبی موثر هستند) می شوند.

11- سلامت قلب

یکی از مهم ترین خواص عسل و گردو این است که از ضربان نامنظم قلب جلوگیری کرده و تشکیل پلاک در رگ های خونی را تنظیم می کند. این به دلیل اسید آمینه ضروری ال آرژنین است که خاصیت ارتجاعی عروق خونی و امگا 3 را بهبود می بخشد.

علاوه بر این، مصرف عسل و گردو باعث کاهش کلسترول و خطر بیماری های قلبی عروقی می شود. بر اساس یک مطالعه رابطه مثبتی بین مصرف گردو و پیشگیری از بیماری عروق کرونر قلب وجود دارد. مطالعه دیگری تأثیر مصرف گردو بر چربی های خون و سایر عوامل خطر قلبی عروقی مورد بررسی قرار گرفت. یک متاآنالیز و مرور سیستماتیک آزمایش های کوتاه مدت نشان داد که رژیم های غذایی سرشار از گردو به طور قابل توجهی کلسترول کل و بد را کاهش می دهند.

12- درمان کم خونی

کم خونی با احساس خستگی همراه است. با مصرف گردو و عسل می توانید کم خونی را برطرف کنید. برای تهیه معجون و بهره بردن از خواص عسل و گردو کافی است نیم کیلوگرم عسل و نیم کیلوگرم گردوی آسیاب شده و آب یک لیموترش را آماده کنید. همه این مواد را با یکدیگر ترکیب کرده و خوب هم بزنید و هر روز سه قاشق از آن میل کنید. عسل به همراه گردو برای افزایش انرژی، رفع خستگی و کم خونی مفید است.

13- پیشگیری از پیری

جلوگیری از پیری و حفظ سلامت پوست از دیگر خواص گردو و عسل است. گردو به دلیل غلظت بالای چربی های خوب، التهاب ناشی از بیماری های پوستی مانند پسوریازیس و اگزما – را کاهش می دهد.

پیشگیری از پیری

فواید گردو برای پوست به دلیل آنتی اکسیدان های موجود در آن است. از آنجایی که آجیل حاوی ویتامین های A و E است، از پوست در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت نموده و در نتیجه از علائم پیری جلوگیری می کند. همچنین چربی های مفید و امگا 3 موجود در گردو به حفظ پوستی سالم و صاف کمک می کنند.

14- کاهش التهاب

مصرف دو قاشق غذاخوری عسل در روز خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد. عسل با خواص فیتوشیمیایی، ضد التهابی، ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی، نقش مهمی در درمان برخی بیماری ها دارد. فلاونوئیدها و پلی فنول ها که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند، دو مولکول فعال زیستی اصلی موجود در عسل هستند و به کاهش التهاب کمک می کنند.

گردو سرشار از ترکیباتی با خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که با یکدیگر برای مهار التهاب و آسیب اکسیداتیو کار می کنند.

15- پیشگیری از سرطان خون

یکی از مهم ترین خواص عسل و گردو این است که هر دو از ابتلا به سرطان پیشگیری می کنند. در واقع، محتوای بالای الاژیک اسید، اسیدهای چرب، توکوفرول ها، بتا سیتوسترول و پدونکولاژین در این دو ماده در پیشگیری از سرطان موثر هستند. مطالعه سال 2014 در زمینه خواص گردو  برای پیشگیری و درمان سرطان در موش ها  نشان داد که رژیم غذایی حاوی گردو از سرعت رشد سرطان سینه در موش ها تا  درصد جلوگیری می کند. رژیم غذایی حاوی گردو تعداد تومورهای غدد پستانی را تا حدود 60 درصد در مدل موش تراریخته کاهش داد. علاوه بر این، در مطالعه انجام شده، رشد سرطان های پروستات، روده بزرگ و کلیه با مکانیسم های ضد تکثیر و ضد رگ زایی کاهش یافت.

16- پیشگیری و درمان دیابت 2

طبق بررسی آزمایشات بالینی، مصرف 2 تا 3 عدد گردو در روز به طور مداوم کلسترول تام و کلسترول بد را کاهش می دهد. همچنین، طبق این تحقیق، مصرف گردو باعث بهبود عملکرد اندوتلیال (EF) در افراد مبتلا به هیپرکلسترولمی و دیابت نوع 2 می شود.

علاوه بر این، بررسی نظام مند و متاآنالیز 18 کارآزمایی کوتاه مدت در سال 2022 نشان می دهد که انواع خاصی از عسل، به ویژه عسل شبدر، روبینیا و عسل خام، ممکن است قند خون ناشتا را اندکی کاهش دهند. اما بررسی آزمایشات بالینی در سال 2021 نشان داد که مصرف زیاد عسل ممکن است سطح گلوکز را افزایش دهد و سایر پارامترهای متابولیک را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بدتر کند.

پیشگیری و درمان دیابت 2

در سال 2018، محققان با بررسی مطالعات درباره خواص عسل و گردو به این نتیجه رسیدند که عسل می تواند برای درمان دیابت نوع 2 مفید باشد زیرا ممکن است باعث کاهش قند خون شود. با این حال، محققان هشدار می دهند که تأیید این اثرات و تعیین دوزهای مفید به مطالعات بیشتر انسانی و تحقیقات طولانی مدت نیاز دارد. علاوه بر این، محققان خاطر نشان کردند که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 باید در مصرف عسل احتیاط کنند.

طرز تهیه معجون عسل و گردو

شما می توانید به روش های مختلفی معجون عسل و گردو را تهیه کرده و از فواید عسل و گردو لذت ببرید. در ادامه طرز تهیه 5 معجون عسل و گردو را توضیح می دهیم.

1- ترکیب ساده عسل و گردو

برای اینکه از خواص عسل و گردو بهره ببرید می توانید یک ترکیب ساده تهیه کنید. برا این کار فقط به عسل طبیعی و گردو با کیفیت برای تهیه یک ترکیب شفابخش و خوش طعم نیاز دارید.

گردو را می توان به هر شکلی استفاده کرد ( کامل، نصف شده یا حتی پودر شده). اما باید بدانید که در صورت آسیاب کردن گردو با اجسام فلزی (چاقو، مخلوط کن) برخی از خواص درمانی عسل و گردو از بین می رود. پس بهتر است آن را نصف کرده و یا با دست به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. برای تهیه معجون ساده عسل و گردو به مواد زیر نیاز دارید:

  • 200 گرم گردو پوست کنده
  • 100 گرم عسل
  • برای بهتر شدن طعم گردو می توانید آن را کمی روی حرارت متوسط در تابه ای بدون روغن گرم کنید.
  • گردوها را در یک ظرف شیشه ای تمیز و خشک قرار داده و عسل را به آن اضافه کنید.
  • مخلوط را خوب هم بزنید و با یک درب کاغذی با یک نوار الاستیک روی آن را بپوشانید تا هوا به آن برسد.
  • به مدت 24 ساعت مخلوط را در جای خنک قرار دهید.
  • اگر مشکل یا بیماری معده دارید، یک قاشق غذاخوری خامه ترش کم چرب را به مخلوط عسل و گردو اضافه کنید.

2- معجون عسل و گردو برای مردان

یکی از خواص عسل و گردویی که طبق دستور زیر تهیه شده است تقویت انرژی و قدرت بدنی مردان است. برای تهیه این معجون به شکل زیر عمل کنید:

  • 100 گرم گردو پوست کنده
  • 100 گرم زردآلو خشک شسته شده
  • 100 گرم کشمش
  • 50 گرم زنجبیل تازه خرد شده
  • 2-3 قاشق آب لیموی تازه فشرده
  • 100 گرم عسل.

همه مواد را در یک ظرف خشک و تمیز مخلوط کرده، با درب پارچه ای یا کاغذی پوشانده و حداقل یک روز می گذاریم تا خیس بخورد. شما می توانید گردو را با عسل طبق دستور ترکیب ساده گردو و عسل آماده کرده و درب آن را محکم ببندید و حدود 15 هفته در جای خنک و بدون نور بگذارید. در طول این مدت، مخلوط کمی تخمیر می شود. این معجون برای افزایش قدرت و انرژی مردان عالی است. شما می توانید روزانه 2 الی 3 قاشق چای خوری از آن را مصرف کنید.

3- ترکیب عسل و گردو و بادام

هنگامی که عسل را با مواد مغذی دیگر ترکیب کنید جذب مواد راحت تر بوده و خواص آن بیشتر خواهد بود. معجون عسل، گردو و بادام را می توان به عنوان یک میان وعده برای تقویت بدن افزایش انرژی و تمرکز، بهبود خواب و عملکرد کلیه ها استفاده کرد. برای تهیه معجون عسل، گردو و بادام به مواد زیر نیاز دارید:

  • مغز گردو
  • مغز بادام درختی
  • عسل
  • کند بو داده (بدون نمک)

برای تهیه این معجون و بهره بردن از خواص کنجد و عسل و گردو به همراه بادام، ابتدا مغز گردو و بادام را به صورت ریز خرد کنید. آن را با کنجد ترکیب کرده و در قوطی خود به اندازه چند قاشق مغز و مقدار کمی عسل بریزید. صبر کنید تا عسل به ته ظرف برسد. دوباره مغز اضافه کرده و روی آن عسل بریزید و این کار را تا زمانی که تمام حباب های وسط قوطی از بین رود و همه مغزها به عسل آغشته شوند ادامه دهید. معجون را در جای خنک و دور از نور آفتاب نگهدارید. شما می توانید این معجون را همراه با کره میل کنید. به افراد دارای طبع سرد توصیه می شود هر شب یک قاشق از آن را میل کنند.

4- ترکیب عسل، گردو و دارچین

علاوه بر طعم و عطر عالی که دارچین دارد این ادویه به دلیل خواص آنتی اکسیدانی آن بسیار مفید است و با اضافه کردن آن به گردو و عسل می توان یک معجون عالی تهیه کرد و از خواص گردو و عسل به همراه دارچین نهایت استفاده را کرد.

برای تهیه این معجون لازم است که از قبل گردوها را چند ساعت خیسانده تا پس از ترکیب کردن مواد، دارچین بهتر به خورد گردو برود و بافت تردی داشته باشد. پس از خیساندن گردوها، دارچین و نمک و عسل را در یک کاسه با هم ترکیب کنید. گردوها را یک به یک در داخل ظرفی بگذارید که کاغذ روغنی داخل آن قرار گرفته است و به مدت 10 الی 20 دقیقه در داخل فر (دمای 350 درجه فارنهایت) قرار دهیده. در طول این زمان، کمی ظرف را تکان داده تا گردوها جابجا شده و به خوبی پخته شوند. بعد از آن، گردوها را از فر خارج نموده و صبر کنید تا خنک شوند. از این ترکیب می توان به عنوان یک میان وعده استفاده کرد.

5- مصرف عسل گردو و زردآلو خشک برای کنترل هموگلوبین

عسل، زردآلو خشک و گردو برای هموگلوبین شما مفید است. مواد لازم برای تهیه ترکیبی مناسب برای کنترل هموگلوبین خون عبارتند از:

  • 50 گرم گردو و بادام پوست کنده
  • 100 گرم زردآلو خشک
  • نصف یک لیمو
  • 3 قاشق غذاخوری عسل

مصرف عسل گردو و زردآلو خشک برای کنترل هموگلوبین

دانه های لیمو را جدا و پوست آن را رنده کنید. آب آن را گرفته و با پوست مخلوط کنید. زردآلوهای خشک را خیس کرده و با آب جوش بجوشانید و ریز خرد کنید. گردو و بادام را با چاقو یا دست خرد کنید. سپس همه مواد را با هم مخلوط کرده و بعد از یک روز مصرف کنید.

6- ترکیب عسل و گردو برای زنان

زنان می توانند با تهیه مواد زیر یک معجون خوشمزه را آماده کرده و از خواص عسل و گردو بهره مند شوند. برای تهیه معجون گردو و عسل کافی است مواد زیر را خریداری کرده و طبق دستورالعمل پیش بروید.

  • 200 گرم گردو پوست کنده
  • 200 گرم زردآلو خشک
  • 200 گرم آلو
  • 200 گرم خرما بدون هسته
  • 200 گرم کشمش
  • نصف یک لیمو
  • 300 میلی لیتر عسل

برای تهیه ترکیب عسل و گردو کافی است زردآلوهای خشک را با آب جوش به مدت یک ربع بخارپز کرده و شسته می شوند. دانه ها را از لیمو جدا کرده و بقیه مواد را همراه با زردآلوها با استفاده از مخلوط کن خرد کنید. سپس، گردو و عسل را اضافه کرده و به مدت 2 هفته در یخچال قرار دهید.

7- تقویت سیستم ایمنی با معجون گردو و عسل

اساساً، برای بهره بردن از خواص عسل و گردو از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن تقریباً هر دستور العملی که در این مقاله توضیح داده شد، موثر است. از این گذشته، ویتامین ها و عناصر کمیاب این محصولات طبیعی بسیار راحت تر و سریع تر از داروهای تجویزی جذب بدن می شوند. برای تهیه معجون گردو و عسل برای تقویت سیستم ایمنی به مواد زیر نیاز دارید:

  • 1 فنجان گردو پوست کنده
  • 1 لیمو
  • 3/2 فنجان عسل، یا به اندازه ای که روی تمام مواد خرد شده را بپوشاند.
  • 1 لیوان زردآلو خشک و کشمش

زردآلو خشک را بشویید، با آب داغ بخارپز کرده و زیر آب سرد آبکشی کنید. آنها راروی یک حوله کاغذی خشک کرده و در این مدت تمام دانه ها را از لیمو جدا کنید. تمام زردآلوهای خشک، کشمش، گردوها را همراه با لیمو با مخلوط کن خرد کنید. روی آن را با عسل پوشانده و هم بزنید و به مدت 10 روز در یخچال قرار دهید.

نحوه مصرف گردو و عسل

این محصول به قدری سالم است که کودکان نیز می توانند از آن استفاده کنند. فقط دوز مصرفی برای کودکان و بزرگسالان متفاوت است. برای کودکان بالای 2 سال، خوردن 1 قاشق چای خوری از این ترکیب در صبح یا عصر کافی خواهد بود. بزرگسالان می توانند روزانه یک تا 2 قاشق غذاخوری از این ترکیب را مصرف کنند. اما برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند، یک دوز پایین تر توصیه می شود. بهترین زمان برای مصرف گردو و عسل نیم ساعت قبل از غذا با معده خالی است.

اگرچه خواص عسل و گردو بسیار زیاد است اما به این نکته نیز باید اشاره کرد که عسل می تواند اسیدیته شیره معده را افزایش دهد و ید گردو می تواند غشای مخاطی دستگاه گوارش را تحریک کند. بنابراین در چنین حالتی بهتر است این معجون مقوی و خوش طعم را بعد از غذا میل کنید.

موارد منع مصرف عسل و گردو با هم

در این مطلب با خواص عسل و گردو آشنا شدید. اما بد نیست بدانید که مصرف بیش از حد مواد غذایی بسیار سالم و خوشمزه می تواند آسیب زیادی به دنبال داشته باشد. حداکثر مقدار مجاز مصرف عسل و گردو برای یک فرد سالم 5 تا 6 قاشق غذاخوری در روز است. هم عسل و هم گردو ممکن است باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شوند، بنابراین لازم است مصرف آن را با حداقل مقدار ممکن شروع کنید و واکنش های بدن خود را به دقت بررسی کنید. در هنگام تشدید بیماری هایی مانند گاستریت، کوله سیستیت، زخم و پانکراتیت، باید از خوردن عسل به همراه گردو خودداری کنید. البته اگر اضافه وزن دارید، نباید از ترکیب گردو و عسل زیاد استفاده کنید و باید به مصرف مقداری کم اکتفا کنید؛ چون در صورت مصرف زیاد بدن آسیب دیده و دچار چاقی هم می شوید.

نحوه نگهداری عسل و گردو

مقادیر کمی از این معجون خوش طعم (تا 1 لیتر) را می توان برای چند هفته در دمای اتاق (بیشتر از 25+ درجه سانتیگراد) نگهداری کرد. اگر معجون شما بیش از یک لیتر است، توصیه می کنیم آن را در جای خنک ‌تر (مانند یخچال) نگه دارید.

سخن آخر

هر دوی عسل و گردو، خواص و ارزش غذایی بالایی دارند. از زمان های قدیم از ترکیب آنها برای حفظ سلامتی و درمان و رفع بسیاری از مشکلات و بیماری ها استفاده شده است. همانطور که در این مقاله خواندید، عسل و گردو هم برای زنان و هم برای مردان مفید بوده و باعث کاهش التهاب، درمان کم خونی، تنظیم هموگلوبین خون، کمک به درمان دیابت و … می شود. شما می توانید از انواع ترکیب های مختلف عسل و گردو استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. با این حال، به خاطر داشته باشید که عسل و گردو در برخی افراد واکنش های آلرژیک ایجاد می کند. بنابراین، همیشه ابتدا دوز کمی را مصرف کرده و در صورتی که علائم آلرژی نداشتید آن را  به صورت روزانه مصرف کنید. برای حفظ معجون 1 لیتری و بیشتر و جلوگیری از فاسد شدن آن، ترکیب را در یخچال قرار دهید.

5/5 - (1 امتیاز)
بازگشت به لیست

2 دیدگاه در “بررسی ۱۶ خواص عسل و گردو + طرز تهیه و نحوه مصرف ۵ معجون

  1. hayedeh گفت:

    خیلی خوب بود من شیرینی میپزم به جای شکر از عسل وگردو و دارچین استفاده میکنم پسرم عاشقش شده میبره مدرسه میخوام رو یادگیریش هم خوب بشه

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سلام خانم هایده سپاس از توجه شما
      با آرزوی سلامتی و موفقیت روزافزون برای شما و فرزندتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *